ΕΨΥΜΕ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

​​Λογότυπο της ΕΨΥΜΕ.Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) ιδρύθηκε το 1998, ως μη κερδο­σκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ) από επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ειδι­κής αγω­γής με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων διάγνωσης, ψυχοκοινωνι­κής αποκατάστα­σης και πρόληψης. Σήμερα λειτουργεί Μονάδες για άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

​​Φεστιβάλ ΠΛΟΕΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣκΠ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ ► Επιστημονική ημερίδα: "Οικογενειακός προγραμματισμός στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας"

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Σωματείο με επωνυμία "Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας" (Ε.Ε.Α.Σ.Κ.Π.) έχει έδρα την Πάτρα και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1992 και απαρτίζεται από τακτικά μέλη, τα οποία είναι άνθρωποι που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣκΠ) καθώς και άτομα που πάσχουν από παρεμφερείς ή συγγενούς αιτιολογίας ασθένειες.

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Εικόνα NOESI.gr

Το Αθλητικό Σωματείο, με την επωνυμία "Άγιος Χριστοφόρος" (Α.Σ.Α.Χ.) ιδρύθηκε το 2002 στην Παιανία Αττικής, από το (με την υπ' αριθμόν απόφαση 2445/2002 του Πρωτοδικείου Αθηνών) και στις 5/11/2002 απέκτησε και Αθλητική Αναγνώριση (με αριθμό απόφ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση με την επωνυμία "Παιδική Αγκαλιά" ιδρύθη­κε το 2015 στη Θεσσαλονίκη, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), από κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, ενεργούς εθε­λοντές, με σκοπό να βοηθήσουν παιδιά που χρήζουν οποιασδήποτε υπο­στήριξης λόγω

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπο του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" είναι ένα εξειδικευμένο Κέντρο ειδικής επαγγελμα­τικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση. Ιδρύθηκε το 1978, εδρεύει στην Πεντέλη. Αποτελεί ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρω­πικό Σωματείο και επιχορηγείται από τη Νομαρχία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Κατά την έναρξη της φοίτησής τους οι σπουδαστές είναι ηλικίας 14 έως 25 ετών.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ME ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Σύλλογος (Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π) ιδρυθηκε το 2007 ως μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, κοινωνική πρωτοβάθμια οργάνωση, που την αποτελούν άτομα που έχουν διαγνωσθεί και πάσχουν από τη νόσο Σκλήρυνση κατά πλάκας. Άτομα των οικογενειών αυτών και γενικά Άτομα που επηρεάζονται από την Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Επίσης από εκπροσώπους Ενώσεων, Οργανώσεων φίλων, Υποστηρικτές, ενδιαφερόμενους.

Λογότυπο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ME ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.

ΕΣΤΙΑ (ΕΣΕΕΠΑ)

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση "Εστία Ει­δικής Επαγγελματικής Αγωγής" (ΕΣ.Ε.ΕΠ.Α.) ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση. Είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς αναγνωρι­σμένο ως φιλανθρωπικό Σωμα­τείο, επο­πτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και διοικείται από 7μελές Διοικητι­κό Συμβούλιο. Σήμερα, λειτουργεί Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας παρέχοντας εκπαίδευση και κα­τάρτιση, στο Νέο Ψυ­χικό Αττικής, και ΣΥΔ για άτομα με νοητική υστέρηση, στα Μελίσσια Αττι­κής.

ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ (ΚΑΣΠ)

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπο ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ ΚΑΣΠ.Το Κέντρο με την αρχική επωνυμία Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1975. Με δω­ρεά της οικογένειας Ι. Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται "Χατζηπα­τέρειο". Σήμερα, η νέα πλήρης επωνυμία είναι Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.) του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.). Εξυπηρετεί περίπου 100 παιδιά ετησί­ως, ηλικίας έως 14 ετών από την Αττική και την Περιφέρεια, με στόχο την αντιμετώπιση των κινητικών, νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών τους. 

ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Νέα παρουσίαση στον Οδηγό υπηρεσιών :)

Λογότυπο του Συλλόγου ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ.Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό & Ειδικές Ανάγκες με την επωνυμία "Αγία Σκέπη" ιδρύθηκε στον Μαραθώνα το 2019. Η Μαρία Κασαμπαλάκου, Εικαστικός, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες "Η Αγία Σκέπη" μιλάει στην Πεμπτουσία για τον Αυτισμό μέσα από την προσωπική της εμπειρία καθώς και τις δραστηριότητες και του αγώνες του Συλλόγου. Δείτε αναλυτικά.

Ε.Κ.Κ.Α. (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) συστάθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3106/2003. (ΦΕΚ 30 Α΄) με την επωνυμία "Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Κ.Β.)", και μετονομάστηκε με το άρθρο 20 του ν.3402/2005 (ΦΕΚ 258Α) σε ΕΚΚΑ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό του (ΠΔ 22/7-2-2006, τ. Α ΦΕΚ 18) το ΕΚΚΑ αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εδρεύει στην Αθήνα και τελεί μετά τη δημοσίευση του ν. 4052/12 υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Λογότυπο Ε.Κ.Κ.Α. (Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Σελίδες

Σχετικά με τις παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr, η χρήση είναι ελεύθερη υπό τις εξής προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr με οποιοδήποτε τρόπο, προφορικά ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) και εξασφαλίστε στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό αυτής της ιστοσελίδας ελεύθερα, εφόσον αναφέρετε την πηγή του άρθρου (λ.χ. NOESI.gr) και το όνομα του Οδηγού (λ.χ. Οδηγός διαταραχών, Οδηγός δικαιούχων, Οδηγός παρεμβάσεων, Οδηγός υπηρεσιών κ.ά.) ή το όνομα του συντάκτη και παραθέσετε ευκρινώς τη διεύθυνση της παρούσας ιστοσελίδας — χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr — λαμβάνοντας υπόψη την παρακάτω άδεια χρήσης και τον Κανονισμό Λειτουργίας του www.noesi.gr.
 
cc logo  
 

Η άδεια του παρόντος άρθρου (έργου) είναι Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0). Η άδεια αυτή επιτρέπει στους άλλους να τροποποιούν το έργο αυτό και να το αναμιγνύουν με άλλα, εφόσον αποδίδουν την αναγνώριση στην πηγή (Credit) και υπαγάγουν τα νέα έργα τους στους ίδιους όρους. Όλα τα νέα έργα που βασίζονται σε αυτό το έργο θα φέρουν την ίδια άδεια, οπότε και τα οποιαδήποτε παράγωγα θα επιτρέπουν και την εμπορική χρήση.