Aυτή η σελίδα συγκεντρώνει αναρτήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα από τα Βιολόγια (εμπειρίες) και από τους Οδηγούς (τεκμηριωμένη γνώση).
Τip! Οι μπλε τίτλοι παρακάτω είναι σύνδεσμοι — για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Σύνδρομο Άσπεργκερ (Asperger Syndrome)

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το Σύνδρομο Asperger περιέγραψε πρώτος ένας Γερμανός γιατρός, ο Hans Asperger (Χανς Άσπεργκερ), το 1944 — έναν χρόνο μετά την πρώτη αναφορά του Leo Kanner (Λέο Κάννερ) στον αυτισμό. Στην έκθεσή του, ο Δρ. Asperger, ανέφερε άτομα τα οποία παρουσίαζαν ιδιοσυγκρασιακή και περίεργη συμπεριφορά. Το 2006, σήμανε την 100η επέτειο από τη γέννηση του Hans Asperger και, επίσης, την 25η επέτειο από το πρώτο γνωστό κείμενο της Δρ. Lora Wing (Λόρα Γουίνγκ) με τίτλο "Asperger's Syndrome: Α Clinical Account", που αποτέλεσε το πρώτο επίκεντρο της προσοχής της επιστημονικής κοινότητας για το Σύνδρομο Asperger ως κλινική οντότητα.

Κατανοώντας τον μαθητή με σύνδρομο Asperger: Οδηγός για εκπαιδευτικούς

Εικόνα NOESI.gr

Τα παιδιά στα οποία έχει γίνει διάγνωση με σύνδρομο Asperger παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη πρόκληση στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Η τυπική γνώμη από τους συμμαθητές τους είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι εκκεντρικά και περίεργα, και οι ανάρμοστες κοινωνικές τους ικανότητες συνήθως χρησιμοποιούνται για να τα κάνουν εξιλαστήρια. Η αδεξιότητα και η εμμονή για μουντά πράγματα προσθέτουν στην «περίεργη» παρουσίασή τους. Τα παιδιά με το σύνδρομο Asperger έχουν ελλιπή κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων και τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς. Είναι αφελή και είναι εμφανές ότι τους λείπει η κοινή λογική. Η αναπροσαρμοτικότητά τους και ανικανότητά τους να χειρίζονται τις αλλαγές δημιουργεί σε αυτά τα άτομα άγχος και να είναι συναισθηματικά ευάλωτα. Την ίδια στιγμή τα παιδιά με το σύνδρομο (που επί το πλείστον είναι αγόρια) έχουν συνήθως μέτρια ή και λίγο παραπάνω από μέτρια νοημοσύνη και έχουν ανώτερη μηχανική μνήμη. Η επιδίωξή των ενδιαφερόντων τους μπορεί να τα οδηγήσει αυτά τα άτομα σε μεγάλα επιτεύγματα αργότερα στην ζωή.

Νέα για το Σύνδρομο Asperger

Συμμετέχει στις Ομάδες

Μία ομάδα για το σύνδρομο Asperger, μία διαταραχή εντός του αυτιστικού φάσματος. Δείτε ακόμη την παρουσίαση του συνδρόμου Asperger στον Οδηγό διαταραχών.

Διάγνωση ΚΕΔΑΣΥ

Εικόνα Αθανασία
Ο γιός μου διαγνώστηκε με Άσπεργκερ πριν λίγο καιρό, σε παιδονευρολόγο (υπάρχει διαγνωση επιληψίας και οι ευαισθητοποιημένοι καθηγητές σχολείο κάπως βοηθάνε στο μαθησιακό). Είναι καλός μαθητής με αρκετή δική μου βοήθεια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μια διάγνωση για Ασπεργκερ στο ΚΕΔΑΣΥ πιστεύετε είναι βοηθητική ή ο αντίκτυπος του στίγματος στην Ελλάδα ειναι επιβλαβέστερος; 

Διαφωνία ψυχιάτρων - ψυχολόγων σχετικά με διάγνωση Asperger

Εικόνα Eleni

Καλησπέρα σας,

Τι κάνουμε όταν 2 παιδοψυχίατροι αποκλείουν τον αυτισμό και μια αναπυξιακή ψυχολόγος που ειδικεύεται στην διάγνωσή του επιμένει ότι το παιδί είναι στο φάσμα;

Εν ολίγοις η μικρή μου, σήμερα 11 χρονών, από μικρή έδειχνε κάποια σημεία ανωριμότητας. Κατά καιρούς έχει εξεταστεί από αναπτυξιολόγους, παιδοψυχολόγους, έχει κάνει εργοθεραπείες, τεστ σχολικής ετοιμότητας (το πέρασε εύκολα) και πάντα το πόρισμα είναι το ίδιο: ανωριμότητα σε κάποια σημεία, κυρίως στις κοινωνικές δεξιότητες. Ρητά όλοι απέκλειαν το φάσμα.

Αναζήτηση φιλίας

Εικόνα Κάτια

Εχω μια κόρη 23 ετών με ελαφριά μορφή Αsperger. Δυσκολεύεται πολύ να κάνει παρέες και νιώθει πολύ μοναξιά. Θέλει πολύ να βρει κάποια φίλη για να μπορεί να κάνει βόλτες, για καφέ κτλ.

Περιοχή: Κηφισιά, Βόρεια προάστια (Αττική)

Παιδοψυχίατρος για διάγνωση Άσπεργκερ στα νότια προάστια

Εικόνα Κατερίνα Α.

Καλησπέρα, 

Ψάχνω παιδοψυχίατρο για την κόρη μου 13 χρονών που μου έχουν πεί ότι ίσως να έχει Άσπεργκερ. 

Έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά με διάφορες διαγνώσεις κατά καιρούς. Προς το παρόν έχει ξεκινήσει ψυχοθεραπεία αλλά πρέπει να βρούμε και παιδοψυχίατρο γιατί έχει συχνά εκρήξεις θυμού και γίνεται επιθετική. 

Ψάχνω για έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο-coach για τον γιο μου 20 ετών

Εικόνα Dionysia Mimigianni

Έχω έναν γιο 20 ετών και έχει διάσπαση προσοχής, δυσλεξία και πρόσφατα διαγνώστηκε και με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας. Εδώ και χρόνια κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο, ωστόσο μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο όλα τα προβλήματα διογκώθηκαν με αποτέλεσμα να τα έχει εγκαταλείψει όλα διότι το άγχος του ήταν μη διαχειρήσιμο.

Ψάχνω για έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο-coach ώστε να τον βοηθήσει στα επόμενα στάδια της ζωής του (κοινωνικότητα-φιλία, οργάνωση σπουδών, ψυχική ανθεκτικότητα κ.α).

Ανάπτυξη φιλίας για τον γιο μου, 16 ετών, στο φάσμα (ΥΛΑ)

Εικόνα Dina

Ο γιος μου Γιώργος ετών 16 είναι στο φάσμα με πάρα πολύ υψηλή λειτουργικότητα. Κανει τα πάντα μόνος του (διαβάζει, κάνει δουλειές στο σπίτι, πηγαίνει βόλτες κλπ) χωρίς να χρειάζεται καμμία επίβλεψη. Η δυσκολία του είναι μόνο η άνεση στις κοινωνικές επαφές. Επιθυμει λοιπόν ανάπτυξη φιλίας με κάποιο παιδί γύρω από την ηλικία του. Μένουμε στην Ευαγγελίστρια - Καστέλλα Πειραιά. Όποια οικογένεια επιθυμεί επαφή ας στείλει μήνυμα.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά