Σας γράφω για ένα πρόβλημα με την αδελφή μου, που είναι 13 ετών και έχει αυτισμό

Εικόνα Το μικρό σόφι

Καλησπέρα σας,  Σας γράφω για να αναφέρω ένα πολύ σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την μικρή μου αδελφή η οποία είναι 13 ετών και έχει αυτισμό. Βγάζει τα μαλλιά της, το είχε κάνει κάποιες φορές και παλιότερα όταν βρισκόταν σε κατάσταση στρες, πλέον όμως το κάνει πολύ συχνά και ανησυχώ πάρα πολύ.

Να σημειώσω ότι δεν μιλάει σχεδόν καθόλου, έχει επίσης υπάρξει παρούσα σε καβγάδες των γονέων και το έχει κάνει, αλλά το κάνει και σε άλλες στιγμές που μπορεί να είναι και στο δωμάτιό της και να ακούει μουσική.

Πιστεύω ότι νιώθει απομονωμένη και συγχισμένη και ότι δεν μπορεί να το εξωτερικεύσει διαφορετικά. Επίσης, αναφορικά με την απομόνωση, περιμένουμε να μας καλέσουν από το σχολείο για να ξεκινήσει φέτος κι αυτό ακόμη δεν έχει γίνει (όπως κάθε χρόνο) διότι δεν υπάρχουν σχολικά, ενώ ακόμη το σχολικό έχει συγκεκριμένο δρομολόγιο και αδυνατεί να έρθει στην πόρτα μας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μητέρα μου που δεν οδηγεί να δυσκολεύεται πάρα πολύ στη συνοδεία της μικρής μας περπατώντας μέχρι το σημείο συνάντησης με το σχολικό λεωφορείο, ώστε να πάει σχολείο (στη Νέα Μάκρη).

Έχει 1 χρόνο να πάει σχολείο, διότι έχει και θέμα με τον ύπνο και επειδή παλιότερα αντιμετωπίσαμε επισόδεια επιληψίας (κάνει αγωγή) η μητέρα μου φοβάται πάρα πολύ να τη ξυπνήσει όταν πριν κοιμηθεί έχει μείνει πολλές ώρες ξύπνια. Μένουμε στην Αρτέμιδα Αττική και οι υπηρεσίες εδώ δεν είναι τόσες όσες στο κέντρο.

  • Έχετε κάτι να μας προτείνετε;
  • Πώς μπορούμε να τη βοηθήσουμε; 

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας παρέχετε. Εάν η ανάρτησή μου δεν είναι σωστά καταχωρημένη ή δεν ταιριάζει με τη θεματολογία ζητώ συγγνώμη (νέο μέλος).

Σχόλια

Το θέμα με τα μαλλιά παρουσιάζεται συχνά

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα,

Το θεμα με τα μαλλια παρουσιαζεται συχνα σε παιδια με διάγνωση αυτισμού. 

Μπορει να γινει πιο εντονο σε καταστασεις στρες μπορει να ναι και αισθητηριακο θεμα δλδ να χρειάζεται να νιωσει αυτη την έντονη αισθηση για να ειναι ολοκληρωμενη και χαλαρη. Κανετε εργοθεραπεια;

Αν το θεμα είναι λογω της αισθησης απομονωσης θα πρεπει να δειτε εναλλακτικες μορφες επικοινωνιας στη λογοθεραπεια και να δείτε ποσο μειώνονται οι συμπεριφορές οταν εξωτερικευει πραγματα. 

Οσο για το θεμα υπνου πιστευω το σχολειο θα βοηθησει να εδραιωθεί μια ρουτινα η οποια θα συμβαλλει στο αισθημα ασφαλειας. 

Για ο,τι χρειαστείτε μη διστασετε να επικοινωνησετε μαζι μου.

Θερμές ευχες
Βικυ

like10

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Summer Camp από την Πλοήγηση.
Πρόσκληση ένταξης νέων ωφελουμένων / ΑΛΜΑ.
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.