Θέλω να της βάλω ιδιωτική παράλληλη στήριξη αλλά αρνούνται από το σχολείο

Εικόνα Μάρθα Φλωράτου

Καλή σας ημέρα. Εχω ένα κοριτσάκι που φοιτά στην β΄ δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα. Εχει διάγνωση Άσπεργκερ. Θέλω να της βάλω ιδιωτική παράλληλη στήριξη αλλά αρνούνται από το σχολείο. Υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος μπορεί να το στηρίξει αυτό. Σκέφτηκα να την αλλάξω σ σχολείο αλλά δεν θέλω να το αλλάξω το παιδί σχολικό πλαίσιο.

Σχόλια

Άσπεργκερ και ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Γιάννης_1970

Έχετε γνωμάτευση απο ΚΕΣΥ (πρωην ΚΕΔΔΥ) που να προτείνει παράλληλη στηριξη?

Νομιζω ειναι απαραίτητο. 

Καποιοι αλλοι γονεις εδω μεσα θα ξερουν καλυτερα.

like1

Πρέπει να συμφωνήσει ο Σύλλογος

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Από όσα ξέρω, πρέπει να συμφωνήσει ο σύλλογος διδασκόντων (για δημόσιο σχολείο) για να εγκριθεί η παρουσία παράλληλης στην τάξη. Επιπλέον αν δεν τους καλύπτουν τα προσόντα μπορούν να αρνηθούν και συγκεκριμένη παράλληλη και να ζητήσουν άλλη με διαφορετικά προσόντα.

Οπότε δεν ξέρω αν μπορείτε να κάνετε κάτι.

like0

Παράλληλη στήριξη με σύμφωνη γνώμη Σχολικής Μονάδας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σωστά, , ο νόμος για την ακρίβεια προβλέπει ότι στις περιπτώσεις μαθητών με αυτισμό, η παράλληλη στήριξη μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή / της Διευθύντριας της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Αναλυτικά, απαραίτητες προϋποθέσεις για την έγκριση της Παράλληλης Στήριξης των αυτιστικών μαθητών από ειδικό βοηθό (ιδιώτη) είναι:

  1. Γνωμάτευση και πρόταση παροχής Παράλληλης Στήριξης από το οικείο ΚΕΣΥ (στο άρθρο 6 § 1 εδάφιο β' του Ν.3699/2008 αναφέρεται ότι την Παράλληλη Στήριξη εισηγείται αποκλειστικά το οικείο ΚΕΣΥ).

  2. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς τη Διεύθυνση του Σχολείου.

  3. Βιογραφικό και Ποινικό Μητρώο του προτεινόμενου από την οικογένεια του μαθητή για την υλοποίηση της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης.

  4. Σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του Σχολείου φοίτησης και του Συλλόγου Διδασκόντων.

► Αναλυτικότερα στον Οδηγό Παράλληλης Στήριξης (αναπτύσσεται από το NOESI.gr)

like0

Παραλληλη σε παιδι με ΔΕΠΥ, μπορώ να δώσω λιγότερα χρήματα;

Εικόνα Έμμα Κωτση

Καλησπερα ειμαι καινουριο μελος. Θα ηθελα να ρωτησω το εξης και αν μπορει καποιος ας μου απαντησει. Διανυουμε δυσκολες κοινωνικα και οικονομικα περιοδους ολοι μας. Εχω ενα παιδι που φοιτα σε νηπιαγωγειο και εχει εγκριθει απο περυσι παραλληλη στηριξη απο το ΚΕΣΥ. Δεν εχει ερθει ακομα και αναγκαζομαι και πληρωνω ιδιωτη. Εχω την εξης απορια. Σε περιπτωση ασθενειας της παραλληλης και στη συνεχεια στο παιδι με αποτελεσμα να απουσιαζει 20 μερες απο το σχολειο για ενα μηνα. Η αμοιβη της παραλληλης παραμενει η ιδια. Μπορω να ζητησω να της δωσω λιγοτερα χρηματα; Ευχαριστω εκ των προτερων.

like0

Να διευκρινίσω οτι πήγε 5 μερες σχολειο

Εικόνα Έμμα Κωτση

Να διευκρινίσω οτι πηγε 5 μερες σχολειο για ενα μηνα.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.