Τα καλά μας νέα

Εικόνα Agrianitis
Χαιρετώ τους αγαπητούς φίλους και φίλες του NOESI.gr. Μετά από πολύ καιρό απουσίας μου ξανάρχομαι στην παρέα και να σας πω τα νέα μας από την Ολλανδία με σκοπό να πάρουν κουράγιο και δύναμη οι γονείς. Οι παλαιοί φίλοι μάλλον θα θυμούνται την ιστορία μας. Οι νέοι φίλοι μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε αυτή τη σελίδα. Τα νέα μας τώρα είναι πολύ καλά και ο μικρός Τσαρλάκος μετά από ένα χρόνο ειδικού σχολείου άρχισε να μιλά και να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες. Για μας τους γονείς ήταν μεγάλη χαρά όμως στο σχολείο του δεν ήταν ευχαριστημένοι γιατί ο μικρός δεν συνεργαζόταν πάντα με την ομαδική του εργασία και έκανε ότι τον βόλευε αυτόν. Έτσι πριν τρεις εβδομάδες ξεκίνησε σε νέο σχολείο όπου η αντιστοιχία είναι μια δασκάλα για δύο παιδιά. Το πρόγραμμα του σχολείου είναι πολύ απαιτητικό από τις 9 το πρωί μέχρι 3.30 το απόγευμα από Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή. Τα έξοδα για το συγκεκριμένο σχολείο είναι 4.500 τον μήνα που καλύπτονται όλα από το κράτος. Το μόνο αρνητικό για το σχολείο αυτό είναι ότι είναι μακριά. Η μεταφορά του παιδιού από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα γίνεται με ταξί που πληρώνει το σχολείο. Άλλες παροχές που μας παρέχουν από το κράτος είναι κάποιο ποσό για βοήθεια στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό αν χρειαστεί να πάμε κάπου με την γυναίκα μου, καθώς και ένα ποσόν για μένα που υποτίθεται δεν μπορώ να δουλεύω κατά την περίοδο των 52 ημερών τον χρόνο που κάνουν διακοπές στο σχολείο. Το ποσόν αυτό είναι 125 ευρώ την κάθε μέρα γύρο 6.500 ευρώ τον χρόνο. Μας δίνουν ακόμα 2,500 ευρώ το χρόνο που μπορούμε να χαλάμε τον χρόνο για μικροέξοδα χωρίς να προσκομίσουμε αποδείξεις. Από την ασφάλεια υγειονομικής περίθαλψης μας χορηγούν και έξτρα χρήματα αν θέλουμε έξτρα λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπεία, ή εργοθεραπεία. Οι εντυπώσεις μας για την πρόοδο του παιδιού τις τρείς εβδομάδες που ξεκίνησε στο νέο σχολείο είναι εντυπωσιακές:
  • Μπορούμε να τον κρατούμε από το χέρι και να περπατάμε μαζί. Παλαιότερα ήταν αδύνατον ήθελε πάντα μόνος του.
  • Έχει μπει στο πρόγραμμα από το σχολείο να για την τουαλέτα και από ότι μας είπαν σε λίγες μέρες θα απαλλαγούμε από τα παμπερς.
  • Το βασικότερο είναι πως τώρα πλέον κάθετε με τις ώρες και κάνεις τις εργασίες του στο σχολείο και ακολουθεί την ομάδα του.
  • Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Εύχομαι να έχετε και εσείς καλά νέα. Με εκτίμηση, Αγριανίτης Παναγιώτης.

    Σχόλια

    'O,τι καλύτερο

    Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
    Σας εύχομαι για την πρόοδο του Τσάρλυ. Είστε πολύ τυχερός που ζείτε σε ένα κράτος πραγματικής πρόνοιας με οργανωμένες δομές εκπαίδευσης, ας μην αναφέρω αναλυτικά τα δικά μου έξοδα ή την κρατική εκπαιδευτική υποστήριξη και μελαγχολήσω, ας χρησιμοποιήσω μόνο αριθμούς. Το εδώ επίδομα για τον αυτισμό ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 230 ευρώ το μήνα.
    like0

    'O,τι καλύτερο

    Εικόνα Agrianitis
    Δυστυχώς ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αν διάβασες παλαιότερα βιολόγια μου θα έβλεπε πως για αυτή την κατάσταση ήχε γίνει και θέμα μέσω του Άγγελου και τα είχα πει στην εφημερίδα τα ΝΕΑ και στο ALTER. Agrianitis Panos.
    like1

    Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

    Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
    ✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
    Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
    Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.