Παράλληλη στήριξη

Εικόνα litsa
Ειχα κανει αιτηση για παραλληλη στηριξη αλλα πηρα και στο αρμοδιο γραφειο του υπουργειου να ρωτησω αν θα σταλει φετος (επαναφοιτηση στο νηπιο), εκπληκτη μου λενε οτι τα ΚΕΔΔΥ εχουν γραψει για ενταξιακο τμημα και τους εξηγω πως το συγκεκριμενο σχολειο δεν διαθετει. Μου ειπαν πως θελουν συμπληρωματικη εισηγηση απο τα ΚΕΔΔΥ οτι αν δεν διαθετει το σχολειο Τμημα Ένταξης να υπαρχει παραλληλη στηριξη.... δηλαδη δυο λεξεις στην ουσια.. και με παιρνουν απο τα ΚΕΔΔΥ και λενε πως δεν μπορουν να αλλαξουν την γνωματευση. Μα ποιος τους ειπε κατι τετοιο; Δεν θελαν να εξυπηρετησουν... Εψαξα και στο Νομο περι Ειδικης Αγωγης αλλα τιποτα ολα ειναι απο τα .. .Αν εχει καποιος καμια γνωμη θα μου ηταν πολυ χρησιμη...

Σχόλια

Απευθυνθείτε σε κάποιο Ιατροπαιδαγωγικό

Εικόνα Anonymous
Καλημέρα, ίσως θα μπορούσατε να απευθυνθύτε σε κάποιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο. Αν δεν κάνω λάθος μπορούν και αυτά να δώσουν γνωμάτευση για το σχολείο. Δεν ήμουν σίγουρη αλλα δεν χάνετε τιποτα να επικοινωνήσετε μαζί τους. καλή επιτυχία
like13

Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Γραφείο Α/βάθμιας

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Μπορείτε να τηλεφωνείσετε στο Γραφείο Α/ βαθμιας που ανήκει το σχολείο και να ρωτήσετε ποιο είναι το ποιο κοντινό σε εσας σχολείο που να έχει τμήμα ένταξης. Το να αλλάξει το παιδί σχολείο είναι η μόνη άμεση λύση δυστυχώς....Τα ΚΕΔΔΥ/ιατροπαιδαγωγικά έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας. Δεν είναι τόσο απλό το να σας επα-εκδόσουν γνωμάτευση που να λέει για παράλληλη στήριξη :(
like15

Νομίζω πως δεν μπορείτε να πάρετε άλλη ειισήγη από Ιατροπαιδ/κό

Εικόνα Anonymous
νομίζω πως δεν μπορείτε να πάρετε απο ιατροπαιδαγωγικό εισήγηση για παράλληλη στήριξη. Επίσης το ΚΕΔΔΥ δεν μπορεί να αλλάζει τη γνωμάτευσή του μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γιατί δεν θα είναι πια αξιόπιστη (η γνωμάτευσή του). Επιπλέον, το υπουργείο δεν δίνει παράλληλη στήριξη στο νηπιαγωγείο (δηλ δίνει πολύ δύσκολα) γιατί το τμήμα ένταξης είναι σαν παράλληλη (ένας εκπαιδευτικός με πολύ λίγα παιδιά όλη την ημέρα). Το βάρος δίνεται στο δημοτικό όπου το τμήμα ένταξης δεν παίρνε το παιδί όλη την ημέρα αλλά μερικές ώρες την εβδομαδα. Αν σας έδιναν για παράλληλη στήριξη από το ΚΕΔΔΥ και δεν την ενέκρινε το υπουργείο δεν θα μπορούσατε να το πάτε σε τμήμα ένταξης (χρειάζεται εισήγηση του κεδδυ) και έτσι ρισκάρετε να βρεθεί το παιδί στο κανονικό νηπιαγωγείο χωρίς βοήθεια. Επίσης κατά τη γνώμη μου (δεν ξέρω φυσικά το παιδί) είναι καλύτερα ένα παιδί να είναι σε ένα νηπιαγωγείο με τμήμα ένταξης όπου θα είναι και άλλα παιδιά μαζί του παρά μέσα σε μια τάξη όπου θα είναι το μόνο που θα έχει το δικό του "δάσκαλο". ΥΓ. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα βέβαια μπορείτε να πάρετε εσείς κάποιο δάσκαλο για παράλληλη στήριξη (με δικά σας έξοδα).
like7

Παράλληλη στήριξη

Εικόνα Anonymous
Ευχαριστω που απαντησατε. Δυστυχως το ενταξιακο ειναι μακρια απο το σπιτι μου τους ειπα επισης οτι ειμαι στον 8ο μηνα κυησης αλλα απο οτι καταλαβα δεν ιδρωνει το αυτι τους. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αφου τα ΚΕΔΔΥ ανηκουν στο Υπ.Παιδειας και απο εκει ζητανε την συμπληρωματικη εισηγηση γιατι δεν το κανουν τα ΚΕΔΔΥ. Ο προισταμενος ειχε και υφακι στο τηλεφωνο ισως γιατι δεν καταλαβαινει τι περναει ο καθε γονιος γιατι δεν το ζει ο ιδιος! Μεχρι και στα καναλια σκεφτηκα να βγω. Ευχαριστω και παλι για την απαντηση σας!
like15

για την παραλληλη στηριξη....

Εικόνα Ιωάννα
δλδ, εμενα το παιδι μου που εχει κινητικη προβλημα το κεδδυ θα μου το βαλει σε τμημα ενταξης???και δλδ γιατι ειναι καλυτερα να ειναι με αλλα παιδακια και οχι με τον δασκαλο του ως παραλληλη στηριξη???καλυτερα ειναι να εχει διπλα του καποιον να ασχολειται μονο με αυτο...ετσι θα επρεπε για ολα τα παιδια...αλλα λογω τσιγγουνιας κοβουν κοβουν κοβουν...δλδ πως λεσ οτι αν εχει καποιος την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωσει μονος του παραλληλη στηριξη ενω ειπες αρχικα οτι ειναι καλτερα σε τμημα ενταξης? αρα και εσυ πιστευεις τι καλυτερη ειναι η παραλληλη στηριξη!
like12

Παράλληλη στήριξη

Εικόνα Anonymous
ευχαριστω που απαντησατε. Η γνωματευση απο τα κεδδυ ειναι απο τον σεπτεμβριο του 2009. Και ειναι λαθος δικο τους γιατι θα επρεπε, οταν επαναξιολογεις ενα παιδι το Μαιο του 2011, να γραφεις για παραλληλη στηριξη και οταν το κοντινοτερο ενταξης θελει αμαξι για να τον παω. Τωρα οσον αφορα να παρω καποιον μονη μου,το σκεφτηκα. Αλλα αφου μπορουσε το κρατος να το κανει γιατι να μην το αξιοποιησω??Οπως γραφει η dany d ολα μας τα μειωνουν και τα εξοδα δυσβασταχτα....Τωρα εκανα αναφορα στο συνηγορο του πολιτη και θα περιμενω νεα τους...παλευουμε ολοι με το δρακο που λεγεται κρατος...
like8

Δεν ξερω τι γινεται με τα κινητικα προβληματα

Εικόνα Anonymous
Δεν ξερω τι γινεται με τα κινητικα προβληματα. Για την παράλληλη στήριξη ξέρω ότι στο δημοτικό π.χ. δίνεται δύσκολα και συχνα ο εκπαιδευτικός ειναι γενικης και οχι ειδικης αγωγης. Επίσης το αν ειναι καλυτερη η παράλληλη από το τμημα ενταξης ή οχι εξαρτάται από την κάθε περιπτωση (π.χ. για το δικό σας το παιδί μπορεί να είναι καλύτερη η παράλληλη στήριξη). Από ό,τι ξερω πάντως το τμημα ενταξης στο νηπιαγωγειο ειναι σχεδον το ιδιο με την παράλληλη: 2-3 παιδιά μέσα στην κανονική τάξη. Δεν υποστηρίζω το τμήμα ένταξης απλώς πιστευω ότι είναι πιο πιθανό να βρεις γιατι πλέον το κράτος διορίζει δασκάλους με το ζόρι και δεν νομίζω να έχουν σκοπό να δίνουν από 1 σε κάθε παιδί, παρόλο που εμείς θα το θέλαμε. Και αν το ΚΕΔΔΥ προτείνει παράλληλη και δεν την πάρει το παιδί πώς θα βρει τμήμα ένταξης μετά;;; Αυτό μας ανησυχούσε κι εμάς και επιλέξαμε το τμημα ένταξης. Δεν μπορώ όμως να πω τι θα ήταν καλύτερο για εσάς. Όσον αφορά σε αυτό που είπα για την ιδιωτική παράλληλη στήριξη το ανέφερα ως πληροφορία, ότι δηλ επιτρέπεται να γίνει ΚΑΙ αυτό. Δεν το είπα υποστηρίζοντας την παράλληλη.
like14

παρομοια ιστορια

Εικόνα stellakanelli
Καλησπερα..Σχετικα με το θεμα αυτο:΅φετος ξεκινησα ως παραλληλη στηριξη σ ενα παιδακι που επαναφοιτουσε σε κλασσικο νηπιο χωρις τμημα ενταξης και τελικα το υπουργειο εστειλε μια κοπελα για παραλληλη οποτε σταματησα και ανελαβε εκεινη.Τα θεματα που ανακυπτουν ειναι α.η διαθεση του διευθυντη/τριας να σας βοηθησει σχετικα μ αυτο β.φυσικα η αιτηση απο τα κεδδυ που πρεπει να το αναγραφει ωστε ο διευθυντης να τ αποστειλει στα καταλληλα γραφεια κλπ γ.το αν θα ειστε αρκετα τυχεροι ωστε να σταλει ατομο για παραλληλη απ το υπουργειο δ.αν τελικα στειλει το υπουργειο θα ειναι το ατομο αυτο καταρτισμενο και με την καταλληλη διαθεση ωστε να δουλεψει σωστα? ευτυχως στη περιπτωση του δικου μου μικρου υπηρχε τυχη. εαν θελετε επικοινωνηστε μαζι μου να μου πειτε σε ποια περιοχη υπαγεστε μηπως βρουμε κανενα γνωστο γιατι φυσικα τα πραγματα στην ελλαδα ετσι λειτουργουν οποτε...χωρισ να μπορω να υποσχεθω κατι περα απ το να προσπαθησω να σας βοηθησω..!!το μαιλ μου ειναι stellakanelli@yahoo.com
like14

Παράλληλη στήριξη

Εικόνα stellakanelli
Σχετικα με το αν ειναι καλυτερα Τμημα Ενταξης η κλασσικο νηπιο εχει να κανει με τισ δυνατοτητες του παιδιου... Απο εκει και περα το να εχει δικο του δασκαλο ενα παιδι δεν το βλεπουν αρνητικα τα υπολοιπα παιδια αρκει να παρουσιαστει με σωστο τροπο... Προσωπικα πιστευω οτι η παραλληλη στηριξη ειναι πολυ αποτελεσματικη ειτε σε ενταξη ειτε σε κλασσικο,πολυ απλα γιατι οπως ξαναειπα στο εκπαιδευτικο μας συστημα αφηνονται πολλα στη τυχη... Δυστυχως.
like14

Υπομονη

Εικόνα Grace Under Pressure
Αχ βρε Λιτσακο... υπομονη! Παλεψε το οσο μπορεις καλη μου! Και εμεις μια απο τα ιδια... δεν εχει λεει συνεδριασει ακομα η επιτροπη για τις παραλληλες στηριξεις... αντε και να δουμε :( Θα σε παρω να τα πουμε! Φιλια!!
like11

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.