Ιδιωτική παράλληλη Α' Γυμνασίου "με την βία"

Εικόνα Σόνια Βρετού
Έχω παιδί που βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας όπου του χρόνου θα φοιτήσει στην Α' Γυμνασίου σε τυπικό γυμνάσιο. Έχουμε περάσει ΚΕΔΑΣΥ και έχουμε πάρει απόφαση για φοίτηση σε τυπικό γυμνάσιο με Δημόσια Παράλληλη. Έχοντας άμεση ανάγκη την πλήρη στήριξη του παιδιού, στα πρώτα του βήματα στο γυμνάσιο και την ένταξη του στο νέο περιβάλλον, αποφασίσαμε να βάλουμε ιδιωτική παράλληλη την οποία ο σύλλογος διδασκόντων δεν εγκρίνει. Αλλαγή σχολείου δεν επιθυμούμε. καθώς θα ήταν ακόμα χειρότερο για αυτόν να πάει σε άλλο σχολείο χωρίς τις παρέες και τους φίλους του.

Αυτισμός και ΚΕΠΑ (Μη πιστοποίηση αναπηρίας)

Εικόνα Σόνια Βρετού
Μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα αποφάσισα να απευθυνθώ και εδώ για τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας.... Έχω ένα παιδί 12 ετών με αυτισμό, λειτουργικό, συνεργάσιμο και κοινωνικό που πηγαίνει τυπικό δημοτικό σχολείο (ΣΤ τάξη) με παράλληλη στήριξη. Μετά κόπων και βασάνων είμαστε στο επίπεδο που είμαστε σήμερα.

Ερώτημα για το οποίο δεν έχω βρει κάτι σε νομοθεσία

Εικόνα Σόνια Βρετού

Ερώτημα για το οποίο δεν έχω βρει κάτι σε κάποια νομοθεσία... Μπορεί δημόσια παράλληλη στήριξη να διοριστεί στο ίδιο σχολείο για παραπάνω από 2 χρονιές; Υπάρχει κάποιος χρονικός "περιορισμός" όπως στους δασκάλους της τάξης όπου αλλάζουν ανά 2 χρόνια; Και αν ναι ποιος το ορίζει αυτό; Έχει δικαίωμα ο διευθυντής του σχολείου ή ορίζεται βάσει νόμου από κάποιο ΦΕΚ;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Summer Camp από την Πλοήγηση.
Πρόσκληση ένταξης νέων ωφελουμένων / ΑΛΜΑ.
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.