Συμβουλές για τη Διπολική διαταραχή

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Στην διπολική διαταραχή ο ασθενής δεν πρέπει να σταματά ποτέ την λήψη της αγωγής του, διότι θα υποτροπιάσει. Να μην χρησιμοποιεί ουσίες αλλά ούτε και αλκοόλ. Να έχει άμεση επαφή με τον γιατρό του.

Σχόλια

Δραστηριότητες που μας ευχαριστούν

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

  Είναι πολύ σημαντικό να ασχολούμαστε με διάφορες δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.Η άθληση είναι ότι καλύτερο και σε συνάρτηση με μια ισορροπημένη διατροφή θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Μπορούμε να διαβάζουμε, να λύνουμε σταυρόλεξα, sudoku ή να ασχολούμαστε με την κηπουρική. Ότι κάνουμε και μας αρέσει είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν μένουμε σε ένα δωμάτιο, ξαπλωμένοι, άπρακτοι και να κοιτάμε το ταβάνι. Ακόμα και ο πιο υγιής θα μελαγχολήσει τουλάχιστον. Η αγωγή μας είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει κι εμείς να προσπαθήσουμε για να είμαστε καλά!

like2

Ξεκούραση - Ύπνος στη ζωή ενός διπολικού

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός διπολικού ο ύπνος. Να ξεκουράζεται αρκετά και ακόμα καλύτερα να έχει και βαθύ ύπνο. Ένα από τα πρώτα σημάδια της απορρύθμισης της νόσου είναι ο κακός ύπνος. Όταν διαταράσσεται, δηλαδή δεν κοιμάται αρκετά, ή ξυπνάει και γενικότερα όταν κοιμάται λίγο, πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του άμεσα. Είναι από τις πρώτες ερωτήσεις του Ψυχιάτρου άλλωστε στον ασθενή, το θέμα ύπνου.

like0

Πάσχω από διπολική διαταραχή αρκετό καιρό

Εικόνα Βιβη Συρου

Καλησπερα σας. Ονομάζομαι βιβή κ πασχω από διπολική διαταραχή αρκετό καιρό. Ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρεις αν μπορώ να παρω κάποιο επίδομα γιατί λόγω των συμπτωμάτων της ασθένειας έχω αρχίσει δουλειές αλλά τις εγκαταλείπω. Ευχαριστω

like2

Επίδομα

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Γνωρίζω την διαδικασία της αναπηρικής σύνταξης. Στην περίπτωση σας πρέπει να μεταβείτε στο ΚΕΠΑ που ανήκετε και να ρωτήσετε. Σίγουρα θα σας ζητηθούν παραστατικά που θα αποδεικνύουν την πάθηση (όχι μόνο από ιδιώτη γιατρό και ιδιωτική κλινική αλλά θεωρώ και για το επίδομα θα χρειαστεί και από δημόσιο νοσοκομείο).

Ξεκινήστε όμως από το ΚΕΠΑ!

Καλή επιτυχία σας εύχομαι!

Θάνος Γαλάνης

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.