Παράλληλη στήριξη στο νηπιαγωγείο

Εικόνα Dionisis
Καλημέρα. Ο γιός μου πηγαίνει φέτος στα νήπια. Έχει ήπιας μορφής αυτισμό. Ηρθε εδώ και 5 μέρες η πολυπόθητη παράλληλη στήριξη που περιμέναμε! Ήρθε άτομο αμέα, με κωφαλαλία. Κανένα πρόβλημα με τα αμέα, αλλά κωφάλαλο σε παιδί με αυτισμό? Έχετε ξανακούσει τέτοια περίπτωση? Με δυσκολία καταλαβαίνω έγω τι λέει, όχι το παιδί μου, συν ότι δεν ακούει καλά. Δεν θα έπρεπε να γίνεται κάποια αξιολόγηση και βάσει κάποιων κριτηρίων να τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις? Ας στέλνανε άτομο αμέα με άλλο ίσως πρόβλημα. Το κράτος για άλλη μια φορά δείχνει ότι υπολειτουργεί. Αντί να μας βοηθάει στον αγώνα μας να μεγαλώσουμε τέτοια παιδιά μας επιβαρύνει χειρότερα. Στη σχολική σύμβουλο που απευθυνθήκαμε, μας είπε ότι έχουμε δίκιο, έχουν διαμαρτυρηθεί και άλλοι γονείς, αλλά δυστυχώς εφόσον υπάρχει διορισμός αλλαγή δεν γίνεται. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο άτομο, αύριο μπορεί να είναι το παιδί μου, αλλά να πάει χαμένη μια σχολική χρονιά? Πείτε μου σας παρακαλώ την αποψη σας και αν γνωρίζετε τι αλλο μπορούμε να κάνουμε? Ίσως θα ήταν καλύτερο ένα ειδικό σχολείο? Ευχαριστώ.

Σχόλια

Δώστε λίγο χρόνο ακόμη και αν δεν γίνεται τίποτα...

Εικόνα Elena5
Δώστε λίγο χρόνο ακόμη και αν δε γίνεται τίποτα, θα επέλεγα και γω το ειδικό σχολείο.
like0

Αν δεν σας προτρέπουν για ειδικό σχολείο, ξανασκεφτείτε το

Εικόνα chrysanthi
Καλησπέρα σας, αν η αναπτυξιολόγος σας, δεν σας προτρέπει για ειδικό σχολείο, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Εάν το μικρό σας, ανταποκρίνεται στο κανονικό, νομίζω ότι είναι κρίμα να έχει χαμηλα τον πήχυ. Για την παράλληλη, κι αν είναι εφικτό , δεν μπορείτε να την αρνειθείτε και να πληρώσετε ιδιωτικά? Σας το λέω, γιατί γνωρίζω περίπτωση ε αυτισμό που το πάιδί πάει με συνοδό για ένταξη για μιάμιση ώρα, οπότε το κόστος δεν είναι μεγάλο εαν πάντα μπορείτε να το επομιστείτε.
like0

Όπως είπε και η σύμβουλος

Εικόνα Elena5
Όπως είπε και η σύμβουλος αλλαγή διορισμού δε γίνεται. Πηγαίνετε μία βόλτα από το ειδικό σχολείο και μιλήστε εκεί με τους εκπαιδευτικούς. Είναι κρίμα να πάει χαμένη η χρονιά. Οι αναπτυξιολόγοι πολλές φορές μιλούν γενικά χωρίς να γνωρίζουν την τραγική πραγματικότητα στα σχολεία μας.
like2

Μας είχαν πει ότι το παιδί δεν είναι για ειδικό σχολείο

Εικόνα Dionisis
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι και σε ειδικό σχολείο που είχαμε απευθυνθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας είχανε πεί ότι το παιδί μας δεν είναι για το ειδικό σχολείο. Έχει περισσότερες δυνατότητες που με την παράλληλη στήριξη θα ήταν μια χαρά. Οι θεραπευτές που ασχολούνται μαζί του επίσης δεν συμφωνούν για το ειδικό, μήπως αναπτύξει στερεοτυπίες όπως επίσης ότι το επιδιωκόμενο είναι η κοινωνική επαφή, περισσότερο και από το μαθησιακό κομμάτι. Δυστυχώς καταλαβαίνω ότι τώρα αρχίζουν οι δυσκολίες για την μετέπειτα σχολική ζωή του παιδιού μας. Σε τι κράτος παραλόγου ζούμε; Ιδιωτικά, αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν μπορούμε να καλύψουμε την στήριξη, αλλά για του χρόνου θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Δεν μπορούμε να πούμε εξάλλου τώρα ότι δεν τη δεχόμαστε. Κάναμε κάποιες κινήσεις μήπως γίνεται αλλαγή αλλά είναι πολύ δύσκολο.
like1

Γυμνάσιο στην Αττική

Εικόνα Vic Kr

Μήπως σας πληροφόρησαν για το γυμνασιο στην Αττική που δέχεται μαθητες με Διαχυτη και μαθησιακες δυσκολιες; Στην προσφατη σχετικη αναρτηση δεν μπορω να σχολιάσω και σκεφτηκα μηπως με κατατοπισετε εσεις!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.