Κορίτσι 3 ετών με εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα Βάσω

Καλησπέρα σας, έχω ένα κοριτσάκι 3 ετών με ήπια εγκεφαλικη βλάβη που προήλθε από πρόωρη γέννα 30 εβδομάδων κατόπιν δίδυμης κυησης. Έμεινε 2 μήνες στη μονάδα του νοσοκομείου. Βγαίνοντας μας ενημέρωσαν ότι τα παιδιά μας δεν εμφάνισαν κάποιο σοβαρό θεμα&οτι θα έχουν μια καλή εξέλιξη στο μέλλον.. ενω η μικρή μου είχε ένα ήπιο εύρημα στον πρώτο υπέρηχο εγκεφάλου κάνεις δε μας το ανέφερε. Ακόμα και όλο τον πρώτο χρόνο παρόλο που είχε υποτονια, οι γιατροί θεωρούσαν ότι ήταν καλοηθης λόγω του πολύ καλού νοητικου όπως μας είπαν.

Δυστυχώς, έφτασε 18 μηνών για να κάνουμε μαγνητικη και να ανακαλύψουμε ότι έχει μια ήπια, μη κυστική περικοιλιακη λευκομακυνση. Από τότε ξεκινήσαμε φυσικόθεραπεία αλήθεια είναι ότι το παιδί εξελίσσεται συνεχως και ολοι οι θεραπευτές μιλούν για ένα παιδί με πολύ καλό δυναμικό..

Εγώ όμως νοιώθω ωρες-ωρες ότι πνίγομαι, γιατί κοντεύει 3,5 ετων και ακομα δεν έχει καταφέρει να περπατήσει ανεξάρτητα.

Για το λόγο αυτό, σκεφτόμουν τα βλαστοκυτταρα, γιατί θέλω απεγνωσμενα να τη βοηθήσω αμεσα. Γνωρίζω ότι είναι σε πειραματικό σταδιο και οτι γιατροί δε θα μου το συστησουν.. Καθώς δεν κρατήσαμε βλαστοκυτταρα από τον πλακούντα μετά τη γέννα, γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν υπάρχουν αλλού είδους βλαστοκυτταρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ των υστέρων για την καταπολέμηση της εγκεφαλικής παραλυσης;;;

Σας ευχαριστω

Σχόλια

Έχω ένα παιδί 12 ετών με το ίδιο εύρημα της μαγνητικής

Εικόνα Γιάννης_1970

Έχω ενα παιδι 12 ετων με ημιπληγια εκ γεννετης, με το ιδιο ευρημα της μαγνητικης. Περπατά και θα παει στο Γυμνάσιο.

Για βλαστοκύτταρα, παρ' ολο που τα εχουμε φυλαξει, δεν τα εχουμε χρησιμοποιησει. 

Έχετε περάσει από ΚΕΠΑ για να σας δώσουν ποσοστό αναπηρίας και να παρετε το επιδομα εγκεφαλικής παράλυσης απο ΟΠΕΚΑ;

like1

Παίρνουμε επίδομα ΚΕΠΑ από 2 ετων με ποσοστό 67% 

Εικόνα Βάσω

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. 

Παίρνουμε επίδομα ΚΕΠΑ από 2 ετων με ποσοστό 67% (γράφει συγκεκριμένα ήπια μυική αδυναμία λόγω προωροτητας - αμφοτερη πυραμιδικη συνδρομή) .

Η μικρή μας έχει υποτονικό κορμό κατά βαση & διπληγια (κάνει υπερεκταση στις γάμπες λόγω του αδύναμου κορμου).

Το παιδάκι σας ποσων ετών περπάτησε?

Ρωτήσατε κάποιο νευρολόγο και σας αποθαρρύνε απο τη χρήση των βλαστοκυτταρων??? 

like0

Ο γιος μας άρχισε από 11

Εικόνα Γιάννης_1970

Ο γιος μας άρχισε απο 11 μηνών φυσιοθεραπείες -έργο -λόγο και 17 μηνών περπάτησε.

Η νευρολόγος απο 10 μηνων που τον ειδε μας ειπε οτι θα έχει καλη εξελιξη, θα περπατησει , θα παει κανονικα σε σχολειο κλπ. Μεχρι τα 18 χρονια θα πρεπει να κανει φυσιο-εργοθεραπεια . Εμεις του εχουμε πει οτι και μετα απο εκεινη την ηλικια οποτε αυτος το νιωθει καλο θα ειναι να κανει επειδη η υποτονία - υπερτονια δεν εξαφανιζεται και σφιγγει απο μονη της το σωμα.

Λόγω της καλής πορείας δεν μπήκαμε στη διαδικασία των βλαστοκυττάρων, η γιατρός δεν μας το απέρριψε, δεν της το αναφέραμε καν ως πιθανότητα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.