Η επίδραση της μουσικής του Μότσαρτ στην επιληψία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διαβάζουμε για το λεγόμενο "The Mozart Effect": Πρόκειται για την επίδραση που φαίνεται να έχει η μουσική ενός κομματιού κλασικής μουσικής του Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart) σε άτομα με επιληψία. Συγκεκριμένα, το κομμάτι "Σονάτα Κ448" (Sonata for two pianos in D Major K448), βάσει ερευνών, φαίνεται να επιδρά θετικά στα άτομα με επιληψία, ειδικά στην ικανότητα αντίληψης του χώρου και του συντονισμού σώματος (αδρή και λεπτή κινητικότητα). Η επίδραση, ωστόσο, φαίνεται να κρατά 10 με 15 λεπτά. Υπάρχουν επαγγελματίες ή γονείς που έχουν κάποια εμπειρία ή γνώση, για το θέμα;
Σχολιάστε μέσω Facebook...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.