Φέτος, λέμε να βγάλουμε για τα καλά τη νόηση στο διαδίκτυο ...offline :)

Editorial: Στις 4 Ιανουαρίου 2017 η νόηση στο διαδίκτυο, πιο γνωστή ως NOESI.gr, μπαίνει στην εφηβεία! Το 2004 ξεκινήσαμε κάτι νέο online! Βάσει καταστατικού ίδρυσης και λειτουργίας του NOESI.gr, οι υπηρεσίες μας προς οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παρέχονται δωρεάν. Δεκατρία χρόνια μετά, το 2017 θέλουμε να βγούμε για τα καλά offline! Έχετε κάτι ...κατά νου; Μάθετε περισσότερα www.noesi.gr/take-us-offline.

Editorial: Το noesi.gr περιοδεύει ξανά σε όλη την Ελλάδα!

Φέτος, με το #hoponabreak η νόηση στο διαδίκτυο (NOESI.gr) περιοδεύει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ενημερωθεί και να ενημερώσει για τις δράσεις αλλά και τις προκλήσεις στις υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Λυπούμαστε, αλλά για εμάς θα είναι ένα "βιολόγιο" που συμβολίζει πολλά!

Το παρακάτω τραγούδι είναι αφιερωμένο σε ένα παιδί, τη Ρηνούλα που χορταίναμε να ακούμε την αγάπη των δικών της να μιλά στα μάτια της. Να είστε όλοι καλά, όσοι ήσασταν πλάι της...

Πώς με βλέπεις με τα δικά σου μάτια; #HowDoYouSeeMe

Κάθε χρόνο η οργάνωση CoorDown, με έδρα την Ιταλία και σκοπό την υποστήριξη των ατόμων με σύνδρομο Down, δημοσιοποιεί ένα ...ιδιαίτερο βίντεο με στόχο την ενημερώση και ευαισθητοποίηση του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου. Φέτος, η ηθοποιός Olivia Wilde αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο στην καμπάνια #HowDoYouSeeMe [μτφ.: πώς με βλέπεις με τα δικά σου μάτια] Δείτε το βίντεο!

Editorial: Special Olympics 2015 | Δείτε τους αθλητές!

Αυτές τις ημέρες θα βλέπετε στο Facebook φωτογραφίες αθλητών με αναπηρία. Είναι για τους Αγώνες Special Olympics στο Λος Άντζελες. Επειδή μπορεί να σας μπει στο ...νου καμιά σκέψη του τύπου "καλά περνούν αυτοί, στον κόσμο τους, μέσ' την τρελή χαρά, δεν τους πιάνει η κρίση..." γράφω μερικές σκέψεις.

Editorial: Καλές πρακτικές για την ανάρτηση αγγελιών και την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων

Με το φαινόμενο των τελευταίων εβδομάδων ππυ αφορά την ανάρτηση αγγελιών από γονείς στη σελίδα www.noesi.gr/jobs και την ανταπόκριση των επαγγελματιών, υπάρχουν μερικοί κανόνες, που πρέπει να διασαφηνίσουμε.

Καταρχάς, το NOESI.gr αντιμετωπιζει πολύ σοβαρά την ανάγκη όλων των γονέων να βρουν "ειδικούς", μέσω των επαγγελματιών που παρακολουθούν τις σελίδες μας. Για τον σκοπό αυτό, δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από τις αγγελίες. Προσπαθούμε να είναι συγκεκριμένες μόνο ως προς την περιοχή. Το αφήνουμε στη διάθεση των γονέων, να αναφέρουν ποια ειδικότητα αναζητούν, αν θέλουν να δώσουν στοιχεία επικοινωνίας δημόσια, να αναφέρουν τη διάγνωση του παιδιού κ.ο.κ.

Editorial: Υπάρχει ζωή μετά τον ...τοκετό; [μία ιστορία διδύμων]

​Στη μήτρα μιας μητέρας βρίσκονται δύο μωρά. Το ένα ρωτά το άλλο: "Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;" κι εκείνο απάντησε, "Γιατί ρωτάς; Φυσικά. Κάτι θα υπάρχει μετά τον τοκετό. Μπορεί να είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε, για αυτό τι θα ακολουθήσει αργότερα."

"Ανοησίες", είπε το πρώτο. "Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή; "

Το δεύτερο είπε, "Δεν ξέρω, αλλά θα υπάρχει περισσότερο φως από ό, τι εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα. Ίσως να έχουμε περισσότερες αισθήσεις που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα."

Editorial - Άναψε "Μπλε για τον Αυτισμό" από το Autism Speaks σε όλη την Ελλάδα μέσω του NOESI.gr

Τι είναι το Light It Up Blue στην Ελλάδα ή LIUBgreece;Η καμπάνια "Άναψε Μπλε Φως για τον Αυτισμό" είναι μια πρωτοβουλία του Autism Speaks που σκοπεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, στις 2 Απριλίου, με τις δράσεις "Φορέστε Μπλε" και "Ανάψτε Μπλε Φως". Το 2015 το NOESI.gr τελεί πρεσβευτής της καμπάνιας στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση δράσεων που σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάδοση της γνώσης για τα άτομα με αυτισμό. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο NOESI.gr μέσω της σελίδας επικοινωνίας εδώ για να σας στείλουμε αφίσες της δράσης, που μπορείτε να αναρτήσετε σε κοινόχρηστους χώρους και ιστοσελίδες, μπορείτε να φορέσετε μπλε ρούχα όλη την ημέρα στις 2/4 ή να λάβετε πληροφορίες πώς μπορείτε να φωτίσετε ...μπλε ένα κτίριο ή κάποια εγκάτασταση!

Αναρτήστε τις αφίσες της καμπάνιας σε κοινόχρηστους χώρους και ιστοσελίδες.

1. ΦΩΤΙΣΤΕ-ΜΠΛΕ-LIUB_A3-bynoesigr-01.pdf
2. ΑΝΑΨΤΕ-ΜΠΛΕ-LIUB_A3-bynoesigr-02.pdf
3. ΦΟΡΕΣΤΕ-ΜΠΛΕ-LIUB_A3-bynoesigr-03.pdf

Μάθετε περισσότερα εδώ...

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους Άγγελος Κουτουμάνος

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;