Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Inclusion Europe για το δικαίωμα ψήφου των ατόμων με αναπηρία (Ευρωεκλογές 2019)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η οργάνωση Inclusion Europe διενεργεί καμπάνια σχετικά με το δικαίωμα ψήφου σε άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική αναπηρία (νοητική υστέρηση) με αφορμή τις Ευρωεκλογές το 2019. Η καμπάνια σκοπεύει στην προώθηση του δικαιώματος ψήφου σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και καλεί τα μέλη του Inclusion Europe, αλλά και ευρύτερα τις οικογένειες, τους φίλους και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, ακόμη και τα πολιτικά κόμματα, να συμμετέχουν προβάλλοντας με διάφορους τρόπους, κυρίως online και μέσω των Social Media, το δικαίωμα ψήφου για όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά και για τα άτομα με αναπηρία (όπως είναι το μότο της καμπάνιας).

Περιγραφή της καμπάνιας.

Η οργάνωση Inclusion Europe ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική υστέρηση (νοητική αναπηρία) να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Επιπλέον, σκοπεύει στην ευρύτερη εκπροσώπηση των ατόμων και των οικογενειών τους, σε όλες τις αποφάσεις σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που επηρεάζουν της ζωή τους. Απώτερος στόχος της οργάνωσης είναι η ίση μεταχείριση, η κοινωνική ενσωμάτωση (ένταξη) των ατόμων και των οικογενειών τους.

Σήμερα, παρότι υπάρχουν εκπρόσωποι της Ελλάδας στην οργάνωση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Inclusion Europe δεν υπάρχουν Έλληνες. Η οργάνωση έχει 74 μέλη (οργανισμούς) σε 39 ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Παvελλήvια Ομοσπονδία Σωματείωv Γoνέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ).

Φέτος, για πρώτη φορά, η  Inclusion Europe προσκαλεί τα άτομα με αναπηρία να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, προβάλλοντας το δικαίωμά τους να εκλέξουν άτομα που μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή.

Συμμετέχετε στη καμπάνια μέσω εικόνων στα Social Media.

Τραβήξτε φωτογραφία όταν ψηφίσετε!

Κάντε tag @InclusionEurope (σε Facebook & Twitter) και χρησιμοποιήστε hashtag #ThisTimeWeAreVoting (μτφ. Αυτή τη φορά ψηφίζουμε).

Επίσης, στην ανάρτησή σας, μπορείτε να προσθέσετε τα hashtags #EUelections2019 (μτφ. Ευρωεκλογές 2019) και #ThisTimeImVoting (μτφ. Αυτή τη φορά ψηφίζω), που είναι τα επίσημα hashtags της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εκλογές το 2019.

Μπορείτε να στείλετε τις φωτογραφίες σας απευθείας προς το Inclusion Europe.

Δείτε το επίσημο site https://www.thistimeimvoting.eu.

Η Inclusion Europe θα κατασκευάσει έναν μεγάλο πίνακα με φωτογραφίες που θα παραλάβει. Τα άτομα στις φωτογραφίες θα είναι οι Voting Champions (μτφ. Νικητές Ψηφοφόροι).

Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Inclusion Europe για το δικαίωμα ψήφου των ατόμων με αναπηρία (Ευρωεκλογές 2019)

Ανεβάστε μία φωτογραφία σας πριν τις εκλογές.

Ανεβάστε τη φωτογραφία σας στα Social Media με το πλαίσιο (frame) της καμπάνιας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.inclusion-europe.eu/elect/#SocialMedia για να φτιάξετε τη φωτογραφία σας με το ειδικό πλαίσιο, προτού την αναρτήσετε. Μετά μπορείτε να την αναρτήσετε στο προσωπικό σας προφίλ στα Social Media μέχρι τις εκλογές.

Υποστηρίξτε την καμπάνια της Inclusion Europe υπογράφοντας τα αιτήματα.

H Inclusion Europe κατάρτισε μία σειρά αιτημάτων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δικαίωμα ψήφου τον ατόμων με αναπηρία. Μπορείτε να υποστηρίξετε την καμπάνια με την υπογραφή σας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.inclusion-europe.eu/elect/#Pledge.

Παρακάτω θα βρείτε τα αιτήματα (είναι διαθέσιμα στην αγγλική γλώσσα). Επίσης, διατίθενται στην γερμανική και γαλλική γλώσσα.


Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Inclusion Europe για το δικαίωμα ψήφου των ατόμων με αναπηρία (Ευρωεκλογές 2019)

Τα άτομα με αναπηρία μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η ψήφος τους

#ThisTimeWeAreVoting

Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Inclusion Europe για το δικαίωμα ψήφου των ατόμων με αναπηρία (Ευρωεκλογές 2019)

Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Inclusion Europe για το δικαίωμα ψήφου των ατόμων με αναπηρία (Ευρωεκλογές 2019)

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.