Αυτό που αρχίζει από....

Εικόνα Athena
Ο Στάθης έχει μια νέα εμμονή. Μια εμμονή που, προς το παρόν, δεν θέλουμε να σταματήσει. Έχει εμμονή με τα γράμματα και την γραφή! Το παιδί που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν έπιανε μολύβι (ή στυλό, μαρκαδόρο, πινέλο, κάρβουνο, κάτι τέλος πάντων) ούτε καν για να μπουτζουρώσει!

Πότε ενδείκνυται η παράλληλη στήριξη

Εικόνα Athena

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε γονείς ή ειδικούς που γνωρίζουν, για να ρωτήσω σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται η φοίτηση του παιδιού σε κανονικό τμήμα με παράλληλη στήριξη. Ο παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί το παιδί πιστεύει ότι κακώς το βάλαμε στο τμήμα ένταξης κι ότι έπρεπε εξαρχής να παρακολουθήσει το κανονικό τμήμα.

Γιορτές και άλλα...

Εικόνα Athena

Ο λόγος που γράφω σήμερα είναι ότι αφ'ενός είμαι πολύ χαρούμενη και αφ'ετέρου θέλω να μοιραστώ την χαρά μου με τους υπόλοιπους γονείς που αντιμετωπίζουν ίδιες δυσκολίες όπως εγώ και ταυτόχρονα να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ο Στάθης ήταν αυτός που κατάφερε (και που πάντα καταφέρνει) να μου τονώσει την διάθεση, κάτι που σίγουρα το χρειάζομαι που και που.

Εκπέμπουμε στο YouTube!

Εικόνα Athena
Μπορείτε αν θέλετε να καμαρώσετε την αυτού υψηλότητα, τον Στάθη, στο YouTube.

Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στον κόσμο!

Εικόνα Athena
Αν και προχωρημένη η εποχή, η μέρα είναι αναπάντεχα καλή και ζεστή. Κάθομαι στο γραφείο μου και παριστάνω πως δουλεύω, ενώ στην πραγματικότητα στο μυαλό μου έχω ένα και μόνο πράγμα: να μην ξεχαστώ και μόλις πάει 11:30 να σηκωθώ και να πάω να πάρω τον Στάθη από το νηπιαγωγείο και να τον πάω στο ραντεβού των 12:00 στο κέντρο που κάνουμε τις θεραπείες.

Καινούρια αρχή, καινούριες προκλήσεις

Εικόνα Athena
Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα μας στο νέο Κέντρο για λογοθεραπειές - εργοθεραπείες και δεν σας κρύβω ότι είχα μεγάλο άγχος σχετικά με την αντίδραση του μικρού. Τα πράγματα τελικά πήγαν αναπάντεχα καλά και στο τέλος μάλιστα δεν ήθελε να φύγει! Όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την αλλαγή, αλλά οι θεραπευτές μου είπαν ότι ήταν πολύ συνεργάσιμος και άκουγε τι του έλεγαν και συμμορφωνόταν.

Κι όμως έτσι είναι!

Εικόνα Athena
Αγαπητή φίλη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι εφόσον δεν ζει σε κλουβί θα ακούσει τέτοιου είδους ή ίσως και χειρότερες εκφράσεις. Διαφωνώ απόλυτα όμως με τη μοιρολατρική αντιμετώπιση του θέματος, αλλά τουναντίον πιστεύω πως τέτοιου είδους καταστάσεις και συμπεριφορές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Ζητάω πολλά;

Εικόνα Athena
Πριν από λίγες μέρες, ένα απόγευμα εκεί που καθόμασταν ακούω το μικρό να λέει "είσαι βλάκας, να μη ξανάρθεις εδώ ποτέ" και να το επαναλαμβάνει αρκετές φορές. Ο Στάθης, όπως και πολλά αλλά παιδιά με παρόμοια διαταραχή έχει ηχολαλικό λόγο (όχι μόνο). Σε μικρότερη ηλικία επαναλάμβανε ολόκληρες συζητήσεις, χωρίς να παραλείψει ένα κόμμα ή να αλλάξει τον τόνο της φωνής, λες και ήταν μαγνητόφωνο. Αυτή τη συνήθεια την περιόρισε σιγά-σιγά καθώς άρχισε να εξελίσσεται ο λόγος του. Πολλές φορές όμως την επαναφέρει, κυρίως όταν κάτι τον αναστατώνει, οπότε μιλάει μόνος του και εξωτερικεύει αυτό που τον ενόχλησε αρχικά. Αυτό συνέβη και σ'αυτή την περίπτωση.

Προβληματισμοί

Εικόνα Athena
Το καλοκαίρι είναι στα πάνω του, η ζέστη καλά κρατεί και η φωτιά που καίει μέσα μου ακόμη καλύτερα. Μέσα σε όλα έρχεται να προστεθεί και η εκτίμηση της παιδιάτρου που παρακολουθεί το παιδί από την ώρα που γεννήθηκε, ότι όταν θα γίνει 6 χρονών θα έχει αποβάλλει όλα τα αυτιστικά στοιχεία.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.