Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα ματάκια του μικρού μας

Εικόνα Ρενάτα Παπαδοπούλου

Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα ματάκια του μικρού μας που αυτή τη στιγμή είναι 15 μηνών. Από την ηλικια 2μισυ -3 μηνών περίπου καταλάβαμε ότι το παιδι κάνει κάποιες περίεργες κινήσεις με τα ματάκια του.Το ίδιο διαπίστωσε και η παιδίατρος και μας παρέπεμψε σε παιδοοφθαλμίατρο, ο οποιος βρηκε οτι κανει νυσταγμοειδείς κινήσεις και υψηλη υπερμετρωπία 7,5 βαθμούς και μας χορήγησε γυαλάκια και σε ενα τρίμηνο επανέλεγχο για να δούμε αν βελτιώνεται. Παράλληλα, μας παρέπεμψε σε παιδονευρολόγο ο οποίος τον βρήκε μια χαρα νευρολογικά αλλά ήθελε να τον δει παλι και αυτος μετα απο ενα τριμηνο.

  Κάθε νέο βιολόγιο στο NOESI.gr είναι ένας γονιός που αναζητά συνοδοιπόρους! Ανοίγοντας μια συζήτηση εδώ, δείχνετε ότι κανείς δεν είναι μόνος, και άλλοι γονείς θα μπορούν να βρουν την ανάρτησή σας πολλά - πολλά χρόνια μετά. Τα βιολόγια του noesi.gr είναι online από το 2006! Το παρόν βιολόγιο δημοσιεύτηκε ως συζήτηση με ένα παλαιότερο βιολόγια με τίτλο: Αργοπορημένη ανάπτυξη οπτικού νεύρου.

Στην 2η επισκεψη μας στον παιδοοφθαλμιατρο το παιδι δεν ειχε την βελτιωση που περιμενε η γιατρος και μας προτεινε να κανουμε μαγνητικη εγκεφαλου η οποια βγηκε μια χαρα και αυτη.Τον ξαναειδε ο νευρολογος και μας ειπε οτι δεν βλεπει κατι νευρολογικα και πεταξε το μπαλακι στον οφθαλμιατρο.

Να αναφερω οτι βλεπαμε και εμεις οτι το παιδι δεν κανει βλεμματικη επαφή, ουτε μπορουσε να μας παρακολουθησει και δεν ηταν σαν τα αλλα παιδια της ηλικιας του. Κατα τα αλλα αναπτύσσεται φυσιολογικα ψυχοκινητικα.

Η παιδοοφθαλμιατρος μας συνεστησε να κανουμε καποια βηματα οταν το παιδι εγινε 1 ετους, παράλληλα, η υπερμετρωπία επεφτε και οι κινησεις νυσταγμου μειωθηκαν και ειδε μια μικρη βελτίωση στο παιδι και το ιδιο βλέπαμε και εμεις οτι εχει μια αργη βελτιωση.

Κάναμε ηλεκτροφυσιολογικη μελέτη και προκλητά δυναμικά, δεν ειχαμε ομως θετικα αποτελεσματα καθως η γιατρος που εκανε την εξεταση μας μιλησε για προβλημα στα κυτταρα του αμφιβληστροειδη, στα ραβδια και τα κωνια και οτι κάποιο γονιδιο ευθύνεται για αυτο. Προχωρησαμε στο επόμενο βημα για γονιδιακο έλεγχο wes και αυτη τη στιγμη περιμενουμε τα αποτελεσματα.

Πριν μια εβδομάδα που μας ειδε ο οφθαλμιατρος βλεπει το παιδι βελτιωμενο και αλλο αλλα δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει ακόμα επεσε και αλλο η υπερμετρωπια εχει παει στους 3 βαθμους. Το παιδι δείχνει ενδιαφέρον γιατι μάλλον μονο αυτο μπορει να δει σε οτιδηποτε εκπεμπει φως οπως λαμπες φωτάκια, τζάκι,  το φως του παραθυρου, παιχνιδια με φωτάκια, οθονη κινητου κτλ 

Είμαστε απελπισμένοι οπως καταλαβαίνετε, εσείς μπορείτε να μας καταλάβετε που έχετε περάσει κατι αντίστοιχο. Ευχομαι να ειναι ολα καλα τωρα με το παιδακι σου.* Θα μας βοηθουσε παρα πολυ να μας ελεγες πως εξελιχθηκε η δικια σας περιπτωση και αν εχεις κατι να μας προτεινεις.

(*) Αναφέρεται στο «βιολόγιο» εδώ: Αργοπορημένη ανάπτυξη οπτικού νεύρου

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...

Σχόλια

Πρόοδος σχετικά με την αργοπορημένη ανάπτυξη του οπτικού νεύρου

Εικόνα Έφη Δελή

Φαντάζομαι ότι ο αναπτυξιολόγος σας προέτρεψε για εργοθεραπείες. Επειδή η εμπειρία μου μου έδειξε ότι ο αναπτυξιολόγος δεν λαμβάνει υπόψιν έντονα τα θέματα του οπτικού, εμείς απευθυνθήκαμε σε εναν οπτομέτρη ο οποίος μας έχει δώσει και κατευθύνσεις όσον αφορά τις εργοθεραπείες, συγκεκριμένες ασκήσεις για την εξάσκηση και το συντονισμό του οπτικοκινητικου. Πολλές φορές οι αναπτυξιολόγοι περιορίζονται στο ότι ίσως το παιδί παρουσιάζει σημάδια φάσματος.

Αν ψαχτείς λίγο με τον οπτομετρη θα δεις διάφορα άρθρα που μέσα αναφέρονται περιπτώσεις που ένα στα τρία παιδιά έχουν λανθασμένη διάγνωση. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι δεν ακολουθούνται οι κατάλληλες μέθοδοι.

Εμείς έχουμε δρόμο ακόμα. Πλέον είμαστε τεσσάρων χρονών μας βρίσκει μία μικρή υπερμετρωπία η οποία από ότι μας είπε είναι και απόλυτα φυσιολογική για την ηλικία του αλλά στην παρούσα φάση στο δικό μου το παιδάκι μπορεί να είναι το κάτι που τον ενοχλεί και ίσως σε ένα εξάμηνο να χρειαστεί να βάλουμε γυαλιά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας κάνουμε εντατικά έργο σε δύο Κέντρα και έχω μία κοπέλα στο σπίτι η οποία είναι βοηθός εργοθεραπευτή και του κάνει τις ασκήσεις οπτικοκινητικου που μας έχει συστήσει ο οπτομέτρης. Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι θέλει πολύ υπομονή πολύ τρέξιμο πολύ ψάξιμο. Και δυστυχώς κανένας δεν σε κατευθύνει σωστά πρέπει να ψάχνεσαι μόνη σου.

Ότι θέλεις μπορείς να μου στείλεις και μήνυμα. Καλή δύναμη. Να το χαίρεσαι το μωράκι σου.

like1

Ιατροί Οφθαλμίατροι και Οπτομέτρες

Εικόνα NOESI.gr

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα βιολόγια με θέμα:

Επίσης, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας από τον Οδηγό παρεμβάσεων με τίτλο:

like0

Αυθόρμητος νυσταγμός

Εικόνα Λένα

Καλημέρα σε όλους, υπάρχει κάποιο μέλος του οποίου το παιδί πάσχει από αυθόρμητο νυσταγμό με απουσία βλέμματος;

Να σημειωθεί ότι αυτό σε εμάς διαγνώστηκε στον 3ο περίπου μήνα.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.