Αναγκάζομαι να κάνω την παράλληλη στήριξη στον γιο μου, λόγω αδυναμίας κάλυψης της θέσης από αναπληρωτή ΕΒΠ

Εικόνα Ιβάννα Σιστούκ
  • Προς : ΥΠΕΘ Π ΔΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ
  • Κοιν.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ονομάζομαι  Ιβάννα Σιστούκ. Το παιδί μου φοιτά στην Β τάξη του δημοτικού σχολείου Ευδήλου και κάνει χρήση του δικαιώματος παράλληλης στήριξης με τη παρουσία ΕΒΠ και παρακολουθεί και το τμήμα ένταξης. Φέτος πληροφορηθήκαμε ότι το παιδί αν και δικαιούται παράλληλη στήριξη δεν θα την έχει λόγω αδυναμίας κάλυψης της θέσης από αναπληρωτή ΕΒΠ όπως και αδυναμία παρακολούθησης του τμήματος ένταξης λόγω μη κάλυψης της θέσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να υποχρεώνεται να πηγαίνει σχολείο χρησιμοποιώντας ως παράλληλη στήριξη εμένα, τη μητέρα του. Παράλληλα να κινδυνεύω να χάσω την εργασία μου προσπαθώντας να καλύψω το κενό του ΕΒΠ και να δυσκολεύω συναισθηματικά τη κατάσταση του παιδιού μου με τη συνεχή παρουσία μου στο χώρο του σχολείου.

Απαιτώ με την παρούσα επιστολή μια υπεύθυνη και ενυπόγραφη απάντηση στα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για την άμεση κάλυψη του κενού για παράλληλη στήριξη / ΕΒΠ; Θεωρείται παιδαγωγικό να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια ενός παιδιού και να υποχρεώνεται ο γονέας να βρίσκει μόνος του τη λύση;
  2. Γιατί δε στελεχώθηκε το τμήμα ένταξης άμεσα για την κάλυψη των αναγκών;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.