Θεματα αυτοεξυπηρέτησης

Εικόνα dimitra3
Σας παρακαλω εχουμε αλλαξει τρια κεντρα για να μαθει ο ηλιας να μιλαει αφηνωντας πισω τα θεματα της τουαλετας. Ο ηλιας ειναι τεσσαρων χρονων στο φασμα του αυτισμου .η επικοινωνια του ειναι ηχολαλικη αλλα δεν καταλαβαινει οταν θελει τουαλετα και οταν ειναι βρεγμενος δεν τον ενοχλει καθολου. Μενουμε πειραια.ψαχνω ανθρωπο ειδικο να ερθει να με βοηθησει. Λετε να μην μαθει ποτε;

Σχόλια

προς dimitra3

Εικόνα Sarra
Τι ακριβως ψαχνετε?Μενω κι εγω Πειραια κι εχω ενα αγορακι με ενα σπανιο συνδρομο.Κανουμε εργοθεραπεια,λογοθεραπεια ,ειδικη αγωγη και εκτος του οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενη απο το κεντρο εχω δει τεραστια αλλαγη στο παιδι.
like4

Θα ειμαι ευχαριστημενη να αν

Εικόνα dimitra3
Θα ειμαι ευχαριστημενη να αν μπορουσατε να μου στειλετε το κεντρο που πατε και εσεις . Ειναι λιγα τα κεντρα τα οποια ασχολουνται με θεματα αυτοεξυπηρετησης και αγωγη σιτησης συνηθως οι θεραπειες ειναι σαρανταπενταλεπτες και πιστευω πως η πρωιμη παρεμβαση ειναι το παν για τα παιδακια που ειναι στο φασμα του αυτισμου.Ειμαι υπερ των ημερησιων προγραμματων μεχρι τα παιδια να κατακτησουν βασικες δεξιοτητες και να αποκτησουν σχολικη ετοιμοτητα. Επισης αν υπαρχει δυνατοτητα να συνεχιζεται και η θεραπεια καποια απογευματα στο σπιτι. Αυτη ειναι η αποψη μου μετα απο τρια χρονια ταλαιπωριας και εξοδων χωρις να ειναι ολοκληρωμενες οι θεραπειες και να τα αποτελεσματα ξερει πως κανει η γατα και δεν μπορει να μαθει τουαλετα και η αναπτυξιολογος μου ειπε επρεπε να την ξεκιναγες απο πιο νωρις και εντατικα την αγωγη τουαλετας.. Και το λαθος ειναι οτι οι γονεις πεφτουμε με τα μουτρα στις λογοθεραπειες και αφηνουμε σε δευτερη φαση αλλες ελλειψεις τον παιδιων με αυτισμο...
like1

Η αληθεια ειναι πως γνωριζω

Εικόνα Sarra
Η αληθεια ειναι πως γνωριζω ελαχιστα πραγματα σχετικα με τον αυτισμο ομως αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι πως εμενα οι αναπτυξιολογοι με τρελαναν.Επεμεναν να πιεζω το παιδι μου για καποια πραγματα ενω εγω εβλεπα οτι τη δεδομενη στιγμη το παιδι δεν μπορουσε να τα δωσει και να εκπαιδευτει σε αυτα που ζηταγαν. Δεν ξαναπηγα το παιδι σε κανεναν αναπτυξιολογο.Τον πηγα την προηγουμενη εβδομαδα μετα απο τρια χρονια να φανταστεις.Στο κεντο οι θεραπειες ολες ειναι 45λεπτες και δεν ειναι καθε μερα.Την περισσοτερη δουλεια την κανω εγω μαζι του με στοχους και ασκησεις που μου δινονται.Η πρωιμη παρεμβαση ξεκινησε πολυ νωρις και επαιξε πολυ μεγαλο ρολο.Με την καθοδηγηση της κοπελας που του κανει βγαλαμε την πανα μεσα στο καλοκαιρι κατι το οποιο δεν πιστευα οτι θα γινει.Αυτο που θελω να σου πω ειναι πως ολα θα γινουν σιγα σιγα και να μην αφηνεις να σε τρελαινουν.Δεν ξερω τι εχετε περασει ακριβως αλλα πανω κατω ολοι τα ιδια περναμε .Με υπομονη και κουραγιο ολα θα γινουν καποια στιγμη.Αν ενδιαφερεσαι ακομα για το κεντρο θα σου γραψω το τηλ. μου να επικοινωνησουμε να στο δωσω αλλα απο οσο ξερω δεν κανει ημερησιο προγραμμα και επειτα να συνεχιζει και την θεραπεια σπιτι.
like3

Δοκιμάστε το Κέντρο ΚΗΜΑ

Εικόνα ανώνυμο
dokimaste to kentro KHMA sto keratsini, 210-4328281
like2

Σχετικα με το KHMA

Εικόνα ανώνυμο
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια θα το επισκευτω.
like3

Το ίδιο πρόβλημα είχαμε

Εικόνα γρηγορης μπαλαγκας
το ιδιο προβλημα ειχαμε με τον γιο μας και τα ιδια καναμε θεραπειες σε κεντρο στο σπιτη.... ειναι μια καλοστημενη μπηζνα.εχω δει πολλα κεντρα ιδιωτικα και δημοσια απο απαραδεκτα ως μετρια κανενα δεν συστηνω.με την τουαλετα βοηθεισε μια δασκαλα στο ειδικο σχολειο που πειγε και ο φοβος της τημωριας τα εχει καταφερει αλλα οταν αρωσταινει καμια φορα εχουμε ατυχηματα.Γρηγορης μπαλαγκας 6944815612
like8

Παρουσίαση στο ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Περισσότερα δείτε, για το "Κέντρο Ημέρας για άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές" (Κ.Ημ.Α.) - Κέντρο Ημέρας της ΕΨΥΜΕ http://www.noesi.gr/pronoise/epsyme/kyma
like0

Tουαλέτα

Εικόνα ΓΙΩΤΑ
Η αλήθεια είναι ότι η εκμάθηση της τουαλέτας είναι κομμάτι της εργοθεραπείας με οδηγίες που δίνονται στους γονείς. Από τη δική μου εμπειρία έχω να πω ότι δεν με βοήθησαν σε τίποτα. Η κόρη μου είναι 8,5 ετών στο φάσμα του αυτισμού. Έκοψε τα τσίσα στα 3,5 και τα κακά στα 4,5! Καμία λογική στον αυτισμό!Τέλος πάντων, αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ότι προσπάθησα με τον ίδιο τρόπο που θα προσπαθούσα και σε ένα τυπικό παιδί. Ήταν καλοκαίρι, στα 3, την άφηνα χωρίς πάνα και κάθε μισή ώρα την έτρεχα στην τουαλέτα για να την προλάβω. Πήρε 3-4 μήνες για τα τσίσα μέχρι που τα κατάφερε. Με τα κακά έκανα το ίδιο αλλά δεν την προλάβαινα ποτέ! Ώσπου μετά από πολύ καιρό πήγε μόνη της στη λεκάνη. Η προσπάθεια και η επιμονή βεβαια απαιτείται στο δεκαπλάσιο από ότι σε ένα παιδί που δεν έχει αυτού του είδους τις δυσκολίες. Αλλά σίγουρα και τα δικά μας παιδιά χρειάζονται τα ίδια πράγματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Θα τα καταφέρει λοιπόν με υπομονή και επιμονή. Κάτι τελευταίο. Δοκίμασε κάτι που του αρέσει ως ενισχυτή. Εγώ π.χ. της έδινα ένα σοκολατένιο πουρακι μετά την τουαλέτα γιατί τότε της άρεσε πολύ.
like1

Ο φόβος της τιμωρίας

Εικόνα kwnstantina el
Γεια σας. Είμαι εργοθεραπεύτρια και μην έχοντας ως σκοπό να αποκτήσω (φυσικά!) οικονομικά οφέλη από εσάς σας διαβεβαιώνω ότι ο φόβος της τιμωρίας μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Το παιδί πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για το πρόγραμμα της τουαλέτας και όχι με την τιμωρία. Δυστυχώς, οι γονείς δεν θα μπορούν να είναι για πάντα δίπλα στο παιδί με αποτέλεσμα το παιδί να γίνεται ενήλικας και το πρόβλημα να μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια. Και όσον αφορά την καλοστημένη μπίζνα που αναφέρατε ειναι άδικο να γενικοποιεί κάποιος αυτό το φαινόμενο βάζοντας έτσι στο ίδιο τσουβάλι όλους τους θεραπευτές.
like2

Θέματα αυτοεξυπηρέτησης

Εικόνα annag
Αγαπητέ φίλε/η έχω και εγώ ένα αγοράκι 7 ετών τώρα. Αυτοεξυπηρετείται από 3,5 ετών και την ημέρα και το βράδυ. Θα σου πω τι κάναμε εμείς. Καταρχήν ανέλαβε ο πατέρας του (επειδή είναι αγοράκι). Στην αρχή τον πήγαινε κάθε μισή ώρα, τάχα μου κυνηγώντας τον, σαν παιχνίδι ένα πράγμα, γελώντας και λέγοντας "πάμε για τσίσα τώρα", τον γαργάλαγε και έπαιζε μαζί του. Πήγαιναν και οι δύο, ο μικρός ανέβαινε σε ένα σκαλοπατάκι που του είχαμε πάρει, και χμ!!! κατουρούσαν και οι δύο. Σταδιακά μεγάλωσε το χρονικό διάστημα που πήγαιναν. Πάντα όμως με γέλια και στο τέλος είχε και μπράβο. Κάποια στιγμή άρχισε να πηγαίνει μόνος του ο μικρός. Τα κακά του τα έκοψε λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο σχεδόν. Δηλαδή όχι κάθε μισή ώρα αλλά τουλάχιστον πέντε φορές, λέγαμε "μήπως θέλεις κακά σου;" και πηγαίνανε στην τουαλέτα. Καθόταν πρώτα ο μπαμπάς έκανε τα σχετικά αγκομαχητά τάχα μου και μετά ο μικρός. Το βράδινο το έκοψε μόνος του. Ατυχήματα βέβαια υπήρχαν έως 5 ετών καθώς και πισωγυρίσματα. Αυτό που θέλω να σου επισημάνω ότι όλη η διαδικασία γινόταν σαν παιχνίδι, χωρίς άγχος και με πολλά γέλια. Εύχομαι όλα να πάνε καλά!
like2

Θέμα τουαλέτας

Εικόνα ΝΑΣΙΑ
'Εχω και εγώ ένα αγοράκι 6 ετώνν στο φάσμα του αυτισμού.Το θέμα της τουαλέτας το έμαθε 3,5 ετών.Σχετικά εύκολα ,συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα ,πολλή υπομονή ,αλλά στο τέλος τα καταφέραμε Εδώ και τρια χρόνια πηγαίνει σε ένα ημερίσιο κέντρο Ημέρας έχουμε δει μεγάλη βελτίωση.
like5

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.