Στερεοτυπίες και αυτισμός σε παιδί 10 μηνών

Εικόνα Cathrin / Katerina

Γεια σας! Έχω ένα παιδάκι 10 μηνών είναι πολύ χαμογελαστή, παίζουμε κρύβομαι και με ψάχνει! Τώρα τελευταία παρατηρώ ότι παίζει κάπως με τα δάχτυλα της και εχω ανησυχήσει! Μηπως ειναι κάποιο είδος στερεοτυπίας αυτισμού;

Σχόλια

Εξετάστε εάν...

Εικόνα Αντιγόνη

Καλησπερα. Να την χαίρεστε την μικρούλα. Την ώρα που κάνει αυτές της κινήσεις δοκιμάστε να την φωνάξετε με το όνομα της και παρατηρείτε εάν τα σταματάει για να σας ανταποκριθει και γενικά αν της λετε να κάνει κάτι και διακοπτει αυτές τις κινήσεις εύκολα.Τελος, παρατηρείτε εάν αυτές τις κινήσεις τις κάνει πριν η μετά που θα συμβεί κάτι.

like3

Στερεοτυπικές κινήσεις

Εικόνα V. K.

Καλησπέρα!

Αυτό που αναφέρετε δεν είναι απαραίτητα ένδειξη στερεοτυπικών κινήσεων, ειδικά αν δε συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα. Η κατάλληλη καθοδήγηση από παιδίατρο ή άλλον ειδικό, αν εντοπίζετε κάτι ανησυχητικό είναι χρήσιμη.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.