Risperdal για ήσυχο ύπνο

Εικόνα Κέλλυ

Καλησπερα σας! Όπως εχω αναφερει και παλι, εχω ενα αγορακι 4,5 χρονων με αναπτυξιακη διαταραχη αυτιστικου φασματος. Ο μικρος δεν μιλαει, πηγαινει σε Κεντρο Αποθεραπειας σε καθημερινη βαση. Παρακολουθειται απο αναπτυξιολογο και παιδοψυχιατρο. Ειχα εντονο προβλημα με κραυγες ειδικα το βραδυ. Αργουσε πολυ να κοιμηθει 2 με 3 το πρωι φωναζοντας εντονα, χοροπηδωντας στο κρεβατι, χτυπωντας τον τοιχο κά... Η παιδοψυχιατρος αφου δοκιμασαμε πολλες μεθοδους, χωρις αποτελεσμα, μου συνεστησε Risperdal καθε βραδυ την ελαχιστη ποσοτητα.

Το παιρνει μια εβδομαδα τωρα και οντως εχουμε αποτελεσμα. Κοιμαται πιο ηρεμα και πιο νωρις. Μεγαλη ανακουφιση για ολους μεσα στο σπιτι και για το παιδι φυσικα, που χορταινει υπνο.

Το θεμα ειναι ομως οτι νιωθω τυψεις που κατεφυγα στη λυση του φαρμακου. Φοβαμαι μην και τυχον τον πειραξει, αν και η γιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι ιδιαιτερα τοξικο.

  • Καποιος απο εσας χορηγει αυτο το φαρμακο στο παιδακι του;

Σας ευχαριστω...

Σχόλια

Διαβάζοντας το κείμενο σου στεναχωρήθηκα αφάνταστα

Εικόνα Base

Διαβάζοντας το κείμενο σου στεναχωρήθηκα αφάνταστα για το παιδάκι όσο και για εσάς σαν οικογένεια, ξέρω ότι αυτά που θα σου πω τα έχετε ήδη σκεφτεί και πιθανώς κάνει σαν γονείς για το καλύτερο του παιδιού σας. Για το φάρμακο πραγματικά δεν γνωρίζω τίποτα πρώτη φορά το άκουσα, αλλά αυτό μόνο που ήθελα να σχολιάσω αν μου επιτρέπετε είναι ο μικρούλης που ζει σε ένα κόσμο επικοινωνίας καθημερινά αντιμετωπίζει χιλιάδες προκλήσεις που προς το παρόν δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει επικοινωνιακά και αισθητηριακά δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο τον τρόπο για να το κάνει οπότε αυτό όλη την ημέρα συσσωρεύεται με αποτέλεσμα το βράδυ που είναι να χαλαρώσει και να κοιμηθεί του βγαίνει όλο αυτό το ξέσπασα, ανασκοπεί ότι έχει γίνει κατά την διάρκεια της ημέρας και με αυτό τον τρόπο εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Τα παιδιά θέλουν περισσότερη κίνηση, τρέξιμο, παιχνίδι, παιδικές χαρές να εκτονώσουν τα συναισθήματα που δεν μπορούν να βγάλουν με το λόγο και την επικοινωνία. Το να μπορείς να μιλήσεις και δώσεις στους άλλους τι ακριβώς αισθάνεσαι είναι το ομορφότερο πράγμα για τα δικά μας παιδιά είναι όμως και το δυσκολότερο. Μερικές φορές με φαντάζομαι σε ένα άλλο πλανήτη με άλλους κατοίκους με άλλες συνήθειες με ακαταλαβίστικη γλώσσα και εγώ να προσπαθώ να τους πω κάτι και να μην βρίσκω το δρόμο, ε τότε και εγώ όχι εκρήξεις θυμού θα είχα, όχι θα αυτοτραυματιζόμουν αλλά θα φώναζα συνέχεια με όλη μου τη δύναμη μπας και με ακούσει κανένας…… Σαν μητέρα παιδιού που έχει περάσει και αυτή αρκετά το μικρό της. Φιλικά μόνο και όχι ως ειδικός τα φάρμακα απλά ηρεμούν την κατάσταση δεν λύνουν το πρόβλημα. Καλό κουράγιο και μην ξεχνάς παιχνίδι, τρέξιμο, παιδική χαρά, πατίνια, μπάλα και με το καλό το καλοκαίρι άπειρα μπάνια και όλα σιγά σιγά θα αλλάξουν έγινε και σε εμάς.

like0

Όλα τα κάνουμε και άλλα πολλά...

Εικόνα Κέλλυ

Όλα οσα αναφερατε τα κανουμε ηδη. Παρα πολλα βραδια μετα απο μια εξαντλητικη ημερα παιχνιδιου εκει που πηγαινε να κλεισει τα ματακια του να κοιμηθει αρχισε τις κραυγες με αποτελεσμα να ξαγρυπνισει και πολλες φορες να μας βρει σχεδον το ξημερωμα. Φυσικα γνωριζω πως φαρμακα δεν λυνουν το προβλημα αλλα πραγματικα επρεπε να ηρεμισει λιγο η κατασταση γιατι ηταν εκτος ελεγχου. Δύο χρονια εχουμε να κοιμηθουμε πριν τις 2 το πρωι και δεν το λεω μονο για εμας αλλα και για το παιδι που ολο γκρινιαζε οταν τον ξυπνουσα. Δεν γνωριζα απο φαρμακα και οταν μου το ανεφερε ημουν αρνητικη ομως τοσοοοοο ξενυχτι και φωνες 20 ωρες την ημερα...

Δινω το 100% της ψυχης και της ενεργειας μου καθημερινα για το παιδακι μου και ολα μονη μου με τη βοηθεια των δικων μου μιας και ο πατερας του δεν το αντεξε το προβληματακι του... Τελος παντων ευχομαι απλα μια μερα να γινουν τα πραγματα καλυτερα γιατι πραγματικα ολο αυτο ποναει πολυ!

like1

Είμαι υπέρ της ηρεμίας στην οικογένεια

Εικόνα Ιουλία Σαββα

Κέλλυ μου, ούτε εγώ είμαι υπέρ των φαρμάκων αλλά είμαι υπέρ της ηρεμίας στην οικογένεια, όσο γίνεται. Καλά έκανες και το βοήθησες το παιδάκι σου! Μακάρι αργότερα να γίνουν καλύτερα τα πράγματα και να μην το χρειάζεστε πια το φάρμακο!

like0

Με έχει στεναχωρήσει πολύ η περίπτωση σου

Εικόνα Ιουλία Σαββα

Κέλλυ μου, με έχει στεναχωρήσει πολύ η περίπτωση σου! Αν θες, στειλε μου μήνυμα στο mail να συζητήσουμε πιο αναλυτικά!

Με εκτιμηση

like0

Mελατονίνη για προβλήματα ύπνου

Εικόνα ανώνυμο

Δοκιμάστε χάπια μελατονίνης είναι θαυματουργά κυρίως στις περιπτώσεις υπερκινητικών παιδιών. Υποφέραμε απο τις ίδιες αντιδράσεις με τον γιό μας για αρκετά χρόνια μέχρι που μας συνέστησε γιατρός την μελατονίνη. Απο τότε ο ύπνος έπαψε να αποτελεί πρόβλημα και με την πάροδο του χρόνου αρκετά βράδια της εβδομάδας δεν χρειαζόταν να το παίρνει, τώρα πια σχεδόν ποτέ. Τα βρίσκετε στα φαρμακεία που έχουν ομοιοπαθητικά, αυτό που χρησιμοποιήσαμε εμείς είναι απόλυτα φυτικό (Relaxina plus) δοσολογία 1/2-1 χαπάκι μισή ώρα πριν τον ύπνο. Ελπίζω να βοηθήσει..

like1

Risperdal

Εικόνα Γιώτα

Χορηγώ το Risperdal στην κόρη μου που είναι 8,5 ετών άπό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι στο φάσμα του αυτισμού, μιλάει πολύ λίγο (τα απαραίτητα, για τις δικές της ανάγκες κυρίως) και τότε ξεκινήσαμε το φάρμακο γιατί ξαφνικά άρχισε να κλαίει σπαρακτικά μέρα-νύχτα χωρίς λόγο. Αφού κάναμε αρκετές εξετάσεις μήπως είχε κάτι παθολογικό, δεν βρέθηκε τίποτα και ο παιδοψυχίατρος πρότεινε το Risperdal αφού τελικά αυτό που είχε ήταν μια κρίση. Πηγαίνει σχετικά καλά ως τώρα σε θέμετα διάθεσης, χωρίς να μειώνεται όμως η υπερκινητικότητά της που δεν μειώθηκε ούτε με αισθητηριακή ολοκλήρωση. Πάντως αν χρειαστεί να καταφύγει κανείς σε κάποιο φάρμακο μάλλον είναι το πλέον κατάλληλο για την περίπτωση της διάχυτης και με τις λιγότερες δυνατόν παρενέργειες. Χρειάζεται όμως να γίνονται κάποιες εξετάσεις ανά εξάμηνο, τις οποίες θα σας πει ο γιατρός σας.

like2

Κέλλυ εάν θέλεις μου στέλνεις

Εικόνα Toytolos

Κελλυ, εαν θελεις μου στελνεις ενα e-mail για να σου πω τι καναμε εμεις που ειχαμε το ιδιο προβλημα. 

like0

Σας ευχαριστω για το σχολιο

Εικόνα Κέλλυ
Σας ευχαριστω για το σχολιο σας ευχομαι ολα να πανε καλα με την μικρη σας
like0

Τα ίδια περάσαμε και εμείς

Εικόνα Eftihia

Κέλλυ μου καταλαβαίνω τι περνάς γιατί τα ίδια πέρασα και εγώ με τον γιο μου. Πριν τις 2-3 τα ξημερώματα ήταν αδύνατο να κοιμηθεί. Του έδινα Risperdal για λίγο και μετά ομοιοπαθητικά φάρμακα, σκευάσματα με βαλεριάνα, απαλή μουσική, χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, ότι μπορούσα να σκεφτώ και ότι άκουγα το εφάρμοζα. Μόνη μου και εγώ, γιατί μετά από φοβερούς καυγάδες και διαφωνίες κατάλαβα πως ο πατέρας του δεν άντεχε να σηκώσει το βάρος. Τελικά κατάλαβα πως για να είναι ήρεμο το παιδί πρέπει να είμαι πρώτα εγώ. Φρόντισε λοιπόν να ξεκουράζεσαι και να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου. Μην νιώθεις τύψεις, γιατί δίνεις την ψυχή σου ολόκληρη για το παιδί σου. Συνέχισε το φάρμακο μέχρι να περάσει αυτή η φάση και όλα θα πάνε καλά. Λίγο πολύ όλα τα παιδιά έχουν περάσει αυτό το στάδιο και έτσι ακριβώς το αντιμετωπίσαμε οι περισσότεροι. Στην διάθεσή σου για ότι θελήσεις.

like1

Ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο

Εικόνα Κέλλυ

Ευχαριστω πολυ για το κουραγιο. Με βοηθαει πολυ οταν βλεπω οτι (δυστυχως) δεν ειμαι μονο εγω που τα περναω αυτα.

like0

Xρειαζομαι πληροφοριες για κοινωνικες δεξιοτητες

Εικόνα Evi Nikolopoulou

Tο κοριτσακι μου με ΔΕΠΥ? Aντιμετωπιζει απομονωση στο σχολειο και λεκτικη βια. Παρακαλω οποιος γνωριζει για κοινωνικες δεξιοτητες ας με ενημερωσει. Επισης μιληστε μου για παιδια που εκαναν κοινωνικες δεξιοτητες, τι αλλαγη η προοδο ειχαν. Ευχαριστω

like0

Τα ίδια

Εικόνα Siber

Τα ιδια περναμε και εμεις... Ο δικος μου γιος 14 μηνων εχει σπαστικη τετραπληγια και ανθεκτικη στα φαρμακα επιληψια. Κλαιει πολλες νυχτες ωρες ατελειωτες... Μεχρι και στο νοσοκομειο μειναμε 2 εβδ. Τελικα μας εδωσαν και εμας καποιο ηρεμηστικο (Frisium) για τις δυσκολες νυχτες... οταν το παιρνει κοιμαται και ειναι πιο ηρεμος, το ρεκορ ηταν 27 ωρες ασταματητου εντονου κλαματος. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να αυξανονται οι δοσεις σε τακτα χρονικα διαστηματα.

like0

Λεκτική βία (κοινωνικές δεξιότητες;)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τι εννοείτε αντιμετωπίζει λεκτική βία στο σχολείο; Πόσο χρονών είναι το κοριτσάκι σας;

like0

Το τελευταίο χαρτί ή αρχη στον κόσμο των φαρμάκων

Εικόνα Stathis D.

Ο γιός μου δεν εχει διάγνωση ακόμη. Όμως η κατασταση εχει γινει πολλή δύσκολη. Ενω καταλαβαινει αρκετα πράγματα η συμπεριφορά του ειναι αλλοπρόσαλλη. Κλαιει συνεχεια χωρις λόγο, πεφτει κάτω και αρνειται να περπατησει, χτυπάει εμάς αλλά και αυτοτραυματίζεται. Μετά απο όλες τις εξετάσεις και απειρους γιατρους, μια παιδοψυχίατρος μας είπε οτι το παιδι εχει διαταραχές συμπεριφοράς και συναισθήματος επί εδάφους νοητικής υστέρησης. Ετσι εχουμε περιπου ενα μηνα με το φάρμακο, δεν είδαμε και κάτι ουσιαστικό. Τώρα μας είπε να δώσουμε και λίγο το απόγευμα, όμως ακόμη δεν το καναμε. Eχει κάποιος παιδι με τέτοια χαρακτηριστικά και τι εχει κάνει; Με ολα αυτά θέλουν να τον διώξουν και απο την ΕΛΕΠΑΠ διότι δεν τον αντέχουν αλλό.

like1

Εμείς μόλις σήμερα ξεκινήσαμε το Risperdal

Εικόνα Αγγελική Πανάγου

Καλησπέρα σας θα ήθελα να μάθω μετά από τόσα χρόνια την εξέλιξη των παιδιών σας.  Εμείς μόλις σήμερα ξεκινήσαμε το Risperdal. Ο γιος μου είναι 7 ετών με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και ακόμα δεν έχει λόγο καθόλου ενώ μέχρι τα τρεισήμισι μιλούσε κανονικά. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.