Ο Αχιλλέας μας

Εικόνα Γιάννης_1970
Ο Αχιλλέας μας ειναι 14 μηνών, έχει συγγενή ημιπληγία στη δεξιά μεριά. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, είναι ελαφριάς μορφής.Δεν εχει επιδεξιότητα στη λεπτή κίνηση στο χεράκι και κρατά συχνά γαμψά τα δακτυλάκια του στο πόδι. Οι φωνούλες και τα γελια του μας γεμίζουν χαρά!! Προχτές στο φυσικοθεραπευτηριο έκανε και τα πρώτα του βηματάκια. Η χαρά μας και των παπούδων δεν περιγραφεται... Μπράβο μπράβο Αχιλλέα φάτσα πονηρή κι ωραία, του λέω συχνά.

Σχόλια

Συγχαρητήρια!!!

Εικόνα christina222
Σας εύχομαι να τον καμαρώνετε πάντα.
like4

Νά ΄τος ο μαχητής τα κατάφερε...

Εικόνα Ιωάννα
Μπραβο στον μικρο κ μπραβο στην μαμα κ τον μπαμπα κ οποιον αλλο τον φροντιζει...ακουω αυτα που γραφετε για τους μικρους σας πριγκηπες κ περνω κ εγω θαρρος κ σκεφτομαι οτι θα ερθει κ η δικη μας στιγμη να κανουμε μονες τα πρωτα μας βηματα...αλλωστε μου το υποσχεθηκε η μικρη μου αγγελουδινα ενα βραδυ που δεν ηθελε να κοιμηθει κ μιλουσαμε στο κρεβατι...ειναι 21 μηνων κ την ρωτησα ενα βραδυ...υποσχεσαι στην μαμα οτι θα σηκωθεις να περπατησεις οπως η αδελφουλα σου ;;; κ μου απαντησε ΝΑΙ...με αυτο το υπεροχο ΝΑΙ που μου λεει καθε φορα οταν θελει κατι πολυ!!! ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ!!!
like3

Dany d και εμείς μαζί σου..

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Και εμείς μαζί σου, που όλοι κάτι περιμένουμε, ένα μικρό θαύμα που ελπίζουμε να μην αργήσει. Κάθε σου ελπίδα ευχή μας..
like5

Πάντα τέτοια να μας λέτε!

Εικόνα Angela Papastavrou
Όταν έχετε τέτοια αισιόδοξα μηνύματα και τέτοιους άθλους ζωής να τους μοιραζόσαστε μαζί μας γιατι ολοι ζούμε για να δούμε ή να ακουσουμε το δικό μας μικρό θαύμα και το δικό σας θαύμα που ήδη έγινε μας γεμίζει παλι αισιοδοξία και ελπίδα!!! ...ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ... Αγγελική
like1

Λογοθεραπείες και απορίες

Εικόνα Γιάννης_1970
Στο κεντρο φυσιοθεραπειας που παει ο Αχιλλέας μας ειπαν και το εξετασε λογοθεραπευτρια. Εχει πολλα σαλια, διαβασα οτι ειναι σημαδι της ημιπληγιας η σιελόρια, και μας προτειναν να κανει 2-3 φορες την εβδομαδα αναλογη αγωγή. Δεν βαζει στο πλάι του στοματος τη γλωσσα του. Ο παιδονευρολόγος κος Γιουρούκος που τον ειχε δει πριν ενα μηνα ειπε οτι θα μιλησει, ηδη εχει πει "μπαμπα", "γιαγια", "μαμα" αν και λιγες φορες, χωρις να μας πει για αναγκη λογοθεραπειας. Σε λιγες μερες εχουμε ραντεβου στο Παιδων να τον δει η γιατρος να μας πει αν χρειαζεται απο τωρα λογοθεραπεια και ποσο συχνά. Ειμαστε μπερδεμενοι στο θεμα αυτο, απο την μια οσο πιο νωρίς αρχισει ίσως να ειναι καλυτερα, απο την αλλη... μηπως σε αυτη την ηλικια, 14 μηνων, δεν θα εχει αρκετο αποτελεσμα;
like1

Λογοθεραπεία

Εικόνα Γιάννης_1970
Τελικα αποφασισαμε να κανει 1 φορα την εβδομαδα λογοθεραπεια, για αρχη τουλαχιστον, για τα σαλακια που εχει.
like2

Θεραπευτική κολυμβηση

Εικόνα Γιάννης_1970
Λεμε να κανει και θεραπευτικη κολυμβηση, μαλλον απο την ερχομενη ανοιξη, που θα ειναι 20+ μηνων. Εχετε να συστησετε καποιο καταλληλο φυσικοθερπευτη/τρια σε πισινα σε περιοχες γυρω απο Χολαργό?
like1

προς γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
Γιαννη ποιος σας συστησε λογοθεραπεια; ποιος σας ειπε για θεραπευτικη κολυμβηση; πως κ πηγατε στον γιουρουκο; γεννηθηκε προωρος ο μικρος σας; ειχε καποιο προβλημα στην γεννα; ρωταω για να λυσω αποροιες μου κ εγω
like5

Προς dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Επειδη εχει σαλια στο κεντρο που παμε για φυσιοθεραπειες μας ειπαν να κανει και λογοθεραπεια. Βασικα σ΄αυτη την ηλικια ειναι μασαζ μεσα στο στομα κι απεξω για να ενεργοποιηθει η αισθηση. Στον Γιουρουκο πηγαμε επειδη θελαμε και 2η γνωμη για τον μικρο, εκτος απο το Παιδων. Ρωτησα μια συναδελφο μου απο τη δουλεια που ξερει νευρολογο για ενηλικες κι εκεινος μας προτεινε 3 παιδονευρολογους μεταξυ αυτων και τον Γιουρουκο. Η κυηση ηταν χωρις προβλημα κανενα και ο τοκετος φυσιολογικος. Η νευρολογος στο παιδων μας ειπε οτι η ζημια ,το εγκεφαλικο, εγινε στους 3 πρωτους μηνες της κυησης. Εχουμε κανει εξετασεις αιματος και ειναι ετεροζυγος στο παραγοντα V Leiden, αυτο εχει σχεση με θρομβοφιλια. Το παιρνει το παιδι απο τους γοννεις, γεννετικος παραγοντας. Θα κανουμε κι εμεις αναλογη εξεταση. Ο μαιευτηρας μαλιστα επαθε πλακα οταν του ειπαμε για το προβλημα του μικρου.
like2

Προς γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
οκ, καταλαβα. ηταν τυχερος ο μικρος μεσα στην ατυχια του.θα δεις οτι θα παει πολυ καλα ο μικρος κ θα βελτιωθει πολυ...αφου αρχισε να κανει βηματακια μην τον φοβασαι...να ειστε κατα πανω ωστε να τον βοηθησετε να βελτιωθει ακομα πιο πολυ...θα στρωσει το παιδι πολυ θατο δεις...ειναι μικρο ακομα μην το κρινεις απο τωρα..θα παει καλα πολυ καλα...χαιρομαι πολυ που ακουω καλα νεα για τον μικρο σου ευχομαι το καλυτερο...αντε μετα απο σας κ εμεις με το καλο να κανουμε ενα αλμα ακομα κ να μαθουμε να καθομαστε εντελως μονες μας...μετα θα βαλουμε κ επομενο στοχο να σταθουμε μονες μας...αν καθησουμε μονες μας σημαινει οτι η μικρη μου εχει βελτιωσει την πλατη της κ γνικα την ωμικη ζωνη που ειναι σφιχτη ακομα και θα μπορεσει να σταθει μονη της μετα...αυτο περιμενω παρακαλαω κ παλευω...να καθησει μονη της...οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα!!!να ειστε παντα καλα κ καλη χρονια με ΥΓΕΙΑ!!!!!!!
like4

προς Γιάννη_1970

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Δηλαδη για να καταλάβω, ο μικρός σας έπαθε ό,τι έπαθε εξαιτείας της θρομβοφιλίας? Σας το ρωτάω αυτό επειδή ο μικρός μου έχει γλωσσική διαταραχή, λέει ελάχιστα για την ηλικία του, και το παλεύουμε. Όμως εγώ έχω θρομβοφιλία που όμως αντιμετωπίστηκε στη εγκυμοσύνη με την κατάλληλη αντιπηκτική αγωγή. Λέω μήπως ο μικρός μου πήρε κάποιο γονίδιο από εμένα που του μπλόκαρε κάτι στον εγκέφαλο? Βέβαια δεν έχει κανένα άλλο νευρολογικό σύμπτωμα, αλλά αναρωτιέμαι. φιλικά
like4

Προς julias

Εικόνα Γιάννης_1970
Ναι εξαιτιας θρομβοφιλιας ειπε η νευρολογος, δεν υπηρχε φανερο προβλημα στην εγκυμοσυνη+τοκετο. Ειναι ετεροζυγος, εχει παρει απο τον ενα γονεα, στον παραγοντα V Leiden, κι εχει 7 με 8 φορες περισσοτερες πιθανοτητες μελλοντικα να κανει θρομβωση, ετσι το εχω καταλαβει τουλαχιστον εγω... Εχω αδικο? Αν ηταν ομοζυγος θα ειχε 80 φορες.Αυριο θα κανουμε τεστ θρομβοφιλιας με τη γυναικα μου. Εσυ πως ηξερες οτι εχεις θρομβοφιλια κι εκανες ειδικη αγωγη? Τετοιο τεστ δεν συνηθιζεται μαζι με αυτα που κανουν οι εγκυες, ετσι? Σας εχουν πει που οφειλεται η γλωσσικη διαταραχη του παιδιου σας? Σχετικα με τον αυτισμο βαρυ ή ελαφρυ ακομα νομιζω δεν ξερουν τα αιτια και κανουν υποθεσεις . Ετσι δεν ειναι?
like3

Προς Γιάννη_1970

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Εγώ στον 3ο μήνα της κύησης, στον πρώτο μου γιο, είχα λίγο αυξημένη πίεση. Ο γυναικολόγος μου μου έκανε εξετάσεις θρομβοφιλίας, που έσωσαν και εμένα και τα παιδιά μου. Εμένα γιατί ξέρω και θα προστατέψω τον εαυτό μου στο μέλλον από θρομβώσεις και τα παιδιά μου επειδή δεν έπαθαν. Ως προς το Σαββούλη μου που έχει γλωσσική διαταραχή, πιστευω οτι δεν οφείλεται στην θρομβοφιλία μου, γιατί έκανα αγωγή απο τον πρώτο μήνα της κύησης. Δεν μου έχουν πει πού οφείλεται. Σχετικά μα τον αυτισμό, είναι αλήθεια οτι για τα αίτια γίνονται υποθέσεις. Πάντως με έβαλες σε σκέψεις, μήπως η δοσολογία του φαρμάκου δεν επαρκούσε και "βγήκε" στο Σάββα. Να έχεις υπόψη σου οτι τα τεστ αυτά τα κάνουν πλέον οι έγκυες προληπτικά.
like2

Προς julias

Εικόνα Γιάννης_1970
Η τελευταια σου φραση με εβαλε σε σκεψεις... Γιατι ο γυναικολογος της γυναικας μου δεν μας ειπε για την εξεταση αυτη? Εχει μεγαλη πειρα και δεν θα επρεπε να το εχει αναφερει? Φυσικα δεν υπηρχε κατι το ανυσηχητικο , πιεση, ζαχαρο κλπ σε μας. Σε 1 μηνα θα εχουμε τα αποτελεσματα του τεστ παντως. Nα εισαι καλά.
like3

Προς Γιαννη_1970

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Ούτε και εγώ είχα κάτι ανησυχητικό στη εγκυμοσύνη. Απλά ο γυναικολόγος μου είχε πολλά περιστατικά θρομβοφιλίας και ήταν υποψιασμένος. Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να σας αναφέρει την εξέταση . Πολλές γυναίκες στη Ελλάδα έχουν θρομβοφιλία. Είναι η καινούρια "νόσος". Εύχομαι να πάνε όλα καλά με εσάς και με το παιδάκι σας!
like0

προς γιαννη 1970

Εικόνα -Aναστασία
καλησπερα!ελπιζω ολοι να ειστε καλα.τι εγινε με την επιτροπη?αν θυμαμαι καλα αυτη τη βδομαδα δεν ηταν το ραντεβου?περιμενω νεα..για τη φατσα τη πονηρη & ωραια!
like6

Προς Αναστασία

Εικόνα Γιάννης_1970
Ολα καλα, τελικα θα του βγαλουν 80%. Νεοτερα απο Δευτερα. Να εισαι καλα υγεια και χαρα.
like3

προς γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
Γιαννη, για να δεις τι σου ειναι οι επιτροπες...εσεις εχετε ημιπαρεση αν δεν κανω λαθος και σας εβγαλαν 80% αναπηρια...εμενα η κορη μου εχει σπαστικη τετραπληγια κ του εχουν βγαλει του παιδιου 67% αναπηρια!!!!!!! μετα μου λες για επιτροπες...κοινως μπ...ο! οτι θελει ο καθενας κανει κ μαλιστα χωρις κριτιριο!!!!!! δλδ ποιο ειναι τελος παντων το κριτιριο μπορεις να μου πεις για να χαρακτηριστει καποιος 80% η 67%;;; εγω ξερω αυτοι δεν ξερουν...αλλα δεν ηξερα οτι μπορω να κανω και ενσταση σε αυτο!!! μετα το εμαθα...τωρα περασε ο καιρος κ δεν γινεται τιποτα...μετα απο 2 χρονια παλι θα δουμε..ευτυχως εμαθα οτι κ το 67% μας δινει την δυνατοτητα να παρουμε ορθοστατες κ ειδικο καροτσακι για το παιδι περνοντας παλι απο επιτροπη αλλα ευτυχως χωροις να πληρωσουμε εφοσον τα καλυπτει το ικα...γιατι αυτα κοστιζουν αρκετα χρηματα...π.χ ενας καλος ορθοστατης κοστιζει γυρω στα 2000 με 3000 ευρω!! κ ενα καλο καροτσι περιπου 1.500 ευρω. αν κ εμεις δεν θα χρειαστουμε πολυ ειδικο καροτσι...θα παρουμε ενα απλα για να εχει καλη σταση το παιδι κ ελπιζω να μην κοστιζει τρελα λεφτα κ μας την πουν κιολας!!! τους εχω ικανους να μας κανουν κ θεμα κ με το καροτσι αυτους εκει μεσα στο ικα...τωρα περιμενω να περασω επιτροπη προνοιας σε καμια 10αρια μερες κ εκει διεκδικω το επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης κ μετακινησης για το παιδι μου...ελπιζω να μην μας κοψουν! ολα να τα περιμενεις!!!! εχω την αισθηση παντως οτι σε ολες τις επιτροπες θελουν να μας βλεπουν ως κακομοιριδες γονιους...θελον να νιωθουμε οτι μας λυπουνται...μια φιλη μου πηγε στη επιτροπη του ικα να κανει τα χαρτια της μικρης της για το επιδομα σπαστικης τετραπληγιας( το εξωιδρηματικο που δικαιουται) κ επειδη ειναι ειδιαιτερα ευαισθητη την επιασαν τα κλαματα οταν της ειπαν οτι το παιδι της το δικαιουται απο την ηλικια των 3 ετων κ μετα!!!!!!!!! ενω σε μενα ειπαν οτι το δικαιουται απο την ηλικια των 18 μηνων κ μετα σε εκεινη (σε αλλη πολη βεβαια) το ικα της ειπε αλλα!!!! χαμος δλδ.οτι να ναι σου λενε! κ μιλαμε για ακριβως ιδια περιπτωση με της μικρης μου!!!!!!κ η υπαλληλος της ειπε οταν την ειδε να δακριζει...εεεεεε καλα τι κανεις ετσι;; ολοι εχουμε προβληματα πρεπει να κλαιμε;;!!! ακουσον ακουσον τι απαντησε το βλημα!!!!! αντι να το βουλωσει κ να πει θα το ψαξω καλυτερα να δω τι ισχυει ( εφοσον της ειπε η φιλη μου οτι ενα αλλο παιδακι το παιρνει απο 18 μηνων με τη ιδια ακριβως διαγνωση) ,της πουλουσε κ πνευμα!!!!( αναγκαστηκε η κοπελα κ αγορασε ορθοστατη 2000 ευρω για το παιδι της επειδη δεν την περνουσαν επιτροπη για σπαστικη τετραπληγια!!!!!σε διαφορετικη περιπτωση θα ηταν καλημενα ολα τα εξοδα του ορθοστατη απο ικα)οτι ναι σου λεω!!!!! ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ!! δεν φτανει που εχεις το προβλημα σου σε δουλευουν κιολας!!!! εγω παντως της ειπα...μην ξανακλαψεις μπροστα τους...σε κανεναν τους..σε καμια επιτροπη σε κανεναν υπαλληλο..να πας με τσαμπουκα κ να ζητας οτι δικαιουσαι ...να τους μιλας σαν να το εχεις δεδομενο οτι το δικαιουσαι οχι να τους ρωτας!!!!!!
like3

Προς Dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
ΙΚΑ ίκα Ικα ιΚα ικΑ Καθε ενα απο τα παραπανω "ΙΚΑ" εχει δικους του νομους και θεό.... Οτι και να πεις εχεις δικιο δυστυχώς. Το επιδ. εγκεφ παραλυσης ελπιζω να το παρετε χωρις πολλά πολλά απο την επιτροπη. Προσεχε ομως, στα δικαιολογητικα της αιτησης στο γραφειο Προνοιας εχει και "Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα και των δύο γονέων, στην οποία θα βεβαιώνεται εάν το ανάπηρο άτομο λαμβάνει οικονομικό βοήθημα ως τετραπληγικό ή παραπληγικό". Mηπως αυτο καλυπτεται με το εξωιδρυματικο του ΙΚΑ? Να το τσεκαρεις μην γινει καμια στραβή. Να εισαι καλα.
like3

προς dany d κ γιαννη 1970

Εικόνα -Aναστασία
μη μπερδευομαστε με τις επιτροπες..αλλο του ικα αλλο η πρωτοβαθμια υγειονομικη για τα προνοιακα..το 80% του ικα δεν εχει καμια σχεση με το 80% της πρωτοβαθμιας.το ικα ειτε 67%,ειτε 80% τα ιδια παιρνεις για το εξωιδρυματικο επιδομα παραπληγιας.αλλαζουν τα χρηματα μονο οταν ειναι για συνταξη αναπηρικη ισοβια..σχετικα με το επιδομα της προνοιας δεν μπορεις να παιρνεις παραπληγιας κ απο τα δυο.αν παιρνεις εξωυδριματικο παραπληγιας,τετραπληγιας,παραπαρεσης κτλ απο το ικα,μπορεις να παρεις απο την προνοια εγκεφαλικης παραλυσης(εφοσον υπαρχει αναλογο χαρτι απο γιατρο).ειναι διαφορετικης αιτιολογιας επιδοματα.κ οταν υπαρχει κινητικο(με αναπηρια στα ποδια πχ δεν περπαταει το παιδι)τοτε μπορεις με 80% απο την α βαθμια υγειονομικη να παρεις κ της μετακινησης.με 67% δεν παιρνεις μετακινηση.ειναι κ λιγο αυτοματοποιημενα ολα αυτα,δλδ με αναπηρια στα κατω ακρα κ ο,τι αλλο(βνκ,εγκεφαλικη παραλυση)εισαι αυτοματα 80%.χωρις την παραλυση στα κατω ακρα αλλα με τα υπολοιπα εισαι 67%.κ μια αλλη διευκρινηση ενημερωτικα.οταν διεκδικεις επιδομα βαριας αναπηριας (γενικα)για διαφορους λογους υγειας οπως επιληψια κ ολα οσα δεν εντασσονται σε καποιο συγκεκριμενο επιδομα της προνοιας,τοτε αποκλειεσαι απο αλλα επιδοματα.για παραδειγμα καποιος με αυτισμο,νοητικη κ επιληψια παιρνοντας της βαριας αναπηριας(για την επιληψια) χανει τα αλλα 2.ενω μπορει να παρει 2 ξεχωριστα,1 για αυτισμο κ 1 για ΒΝΚ.αυτα..καλα αποτελεσματα σε ολους!
like3

Ανάργυρε

Εικόνα Ιωάννα
Αν θελεις μπορεις να εκθεσεις το προβλημα και τον προβληματισμο σου και ισως μπορεσουμε να σε βοηθησουμε σε κατι. Καλως ηρθες στην παρεα μας. Dany d
like5

'Eχεις δίκιο Αναστασία μου

Εικόνα Ιωάννα
Αλλα το αγχος μου εμενα ηταν οχι τα χρηματα απο το επιδομα αλλα οτι ισως δεν θα μπορουσα να παρω οτι χρειαζομαι για την μικρη μου οπως π.χ ορθοστατη ορθοπερπατουρα αργοτερα καροτσακι περιπατου ειδικο καρεκλακι για μεσα στο σπιτι κ οτι αλλο χρειαστει απο τετοια πραγματα. γιατι αν δεν εχεις αυτο το πσοσοστο απο την επιτροπη αν δλδ δεν περασεις επιτροπη για την παραπληγια δεν σου χορηγει το ικα ολα οσα χρειαζεται το παιδι για την θεραπεια του κ πρεπει να τα πληρωσεις και γνωριζεις οτι τα χρηματα εναι παρα πολλα...εμεις πρεπει να παρουμε ορθοστατη τωρα γιατι χρησιμοποιουσαμε εναν δανικο ως τωρα κ τον χρειαζονται πισω παλι..κ κοστιζει 2000-3000 ευρω ενας καλος ορθοστατης ( ισως κ περισσοτερα) . επισης χρειαζομαστε καροτσακι περιπατου αλλα 2000 ευρω περιπου απ οτι εχω μαθει..καταλαβαινεις λοιπον...πολλα τα εξοδα καλη μου...ενα σωρο χρηματα δινουμε κ απο τα ταμια μας περνουμε ελαχιστα εως και τιποτα πισω! ξερεις εσυ...τουλαχιστον οτι μπορουμε να βοηθηθουμε ας το διεκδικισουμε..κ ετσι για ενημερωτικα σας λεω οτι κ για να παρεις εναν ορθοστατη υπαρχει μια τεραστεια διαδικασια..ασε που μπορει κ το ικα να σου φερει αντιρρησεις διαφορων τυπων!!επισης θυμαμαι που μου ειχε πει ο φυσιοθεραπευτης μας οτι αν το παιδι δεν φτασει 18 μηνων δεν μπορει να περασει επιτροπη για το εξωιδρυματικο επιδομα επομενως δεν μπορεις να παρεις τιποτα απο βοηθηματα υλικα για το παιδι σου χωρις συμμετοχη!!θυμαμαι που μου ειπε οτι αν περναμε ορθοστατη οταν ηταν 15 μηνων θα πληρωναμε ολο το ποσο. οποτε βολευτηκαμε με εναν δανικο κ τωρα που η μικρη εφτασε την ηλικια θα κανουμε την διαδικασια για να αγορασουμε εναν δικο μας με προοπτικη μεχρι να μην μας κανει κ να τον δωσουμε κ εμεις με την σειρα μας σε αλλο παιδακι!για το ειδικο καροτσι περιπατου κ το καρεκλακι(φαγητου)για μεσα στο σπιτι εχω τους ενδοιασμους μου αν θα μας το χορηγησουν μαζι με τον ορθοστατη!ο φυσιοθεραπευτης μας μου ειπε οτι ειναι ολα αυτα αναγκαια για να βοηθηθει η καλη σταση του κορμου του παιδιου...αλλα που να τα καταλαβουν ολοι αυτοι της επιτροπης..
like4

Dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Αυτες οι τιμες που λες για ορθοστατες καροτσακια κλπ μου φαινονται παρανοικες!! Δηλαδη ενταξει δεχομαι οτι εχουν καποια "ειδική" κατασκευη και να κοστισουν παραπάνω αλλά δεν ειναι και "διαστημικη". Οι τιμές, ναι ειναι "διαστημικές"!! Εκμεταλευση πληρης ....
like2

ΑΥΕ

Εικόνα Γιάννης_1970
Η ΑΥΕ εβαλε προσωρινη αναπηρία (ΠΑ)ανω του 80% για 5 χρονια με αρχη 1/1/2008. Κρατησαν φωτοτυπια και το χαρτι που ελεγε για ετεροζυγη θρομβοφυλια.
like3

Προς γιαννη 1970

Εικόνα -Aναστασία
Μπραβο σας,πολυ χαρηκα! θα χαρω βεβαια περισσοτερο οταν θα διαβασω για τη βελτιστη προοδο του μικρου & ευχομαι συντομα..!Δε καταλαβα γιατι σου εδωσαν σαν εναρξη την 1/1/2008?! Και για τα χρηματα απο την προνοια (αναδρομικα)ισχυει η ημερομηνια της αιτησεως που συνηθως ειναι σχεδον ιδια με της επιτροπης. Εκτος αν μπερδευτηκες και αντι για 2009 εγραψες 2008... Οπως και να 'χει καλη συνεχεια και καλα αποτελεσματα σε ολους τους αγωνες σας!
like1

Προς Αναστασια

Εικόνα Γιάννης_1970
Να εισαι καλα. Ισως αυτο με την χρονολογια εγινε επειδη η παθηση ειναι απο τη γεννηση του παιδιου, Αυγουστος 2007, οφειλεται σε αιματολογικο προβλημα που θα υφισταται παντα. Με τις φυσιο/εργοθεραπειες αντιμετωπιζουμε τα συμπτωματα κι οχι την αιτια. Ετσι μπορω να το εξηγησω. Αιτηση θα κανω συντομα. Δεν ξερω απο ποτε θα αρχισει να μετραει ο χρονος του επιδοματος. Επι της ουσιας τωρα: Ο μικρος συνεχιζει με δυναμη. Απο Απριλιο θα παει και θεραπευτικη πισινα , μαλλον στο ΟΑΚΑ. Καλο κουραγιο.
like2

Προς γιαννη 1970

Εικόνα -Aναστασία
Πολυ ωραια! Θα δεις ποσο θα βοηθησει η πισινα! Εμεις κοιταζαμε και το θεμα της θεραπευτικης ιππασιας, αλλα εδω που μενουμε δεν υπαρχει κατι οργανωμενο. Αλογο βρηκαμε,αλλα χρειαζεται ειδικη σελα, για 2 ατομα, ετσι ωστε να ανεβαινει καποιος μαζι του, π.χ. ο μπαμπας του, η οποια κοστιζει 1.600 ευρω..! θα κοιταξω για Αθηνα μηπως καταφερναμε εστω και μια φορα το μηνα να ερχομαστε.. Αυτα.
like2

αναστασια κ γιαννη

Εικόνα Ιωάννα
γεια σας. ο ορθοστατης οσο περιπου κοστιζει. ειναι πολλα τα χρηματα εχεις δικιο.ολα αυτα ειναι εισαγομενα να ξερεις και ερχονται απο σουιδια γερμανια κτλ. μια φιλη εδωσε 1300 ευρω αν δεν κανω λαθος για ορθοστατη ξηλινο και απλο. υπαρχουν μεταλικοι που μεταφερονται κιολας διοτι διπλωνουν κ μεγαλωνουν αναλογα με την ηλικια του παιδιου κ ετσι μπορεις να τον κρατησεις αρκετα χρονι μεχρι ναμεγαλωσει αρκετα το παιδι κ να αλλαξει νουμερο...κ τα ειδικα καροτσακια ειναι ακριβα κ σου μιλαω για καροτσακια περιπατου που μοιαζουν με τα απλα κοινα περιπατου που εχουν ολες οι μαμαδες αλλα με καλυτερα υλικα που ειναι σταθερα κ με καλυτερη πλατη για να εχει καλη σταση ο κορμος του παιδιου κ η λεκανη κτλ κτλ...ολα αυτα να ξερεις οτι βοηθανε το παιδι να αποκτισει καλυτερο κορμο κ στηριξη αυτου οσο παραξενο κ αν σου φαινεται...αλλωστε κ μονος σου το ειπες ολα αυτα ειναι για αντιμετωπιση συμπτωματων κ οχι για για λυση της αιτιας του προβληματος...κοινως αυτο που παθαμε το...παντρευτηκαμε.-!!!! την θεραπευτικη πισινα μας την προτεινε κ εμας ενας φυσιατρος πολυ καλος που ειδε την μικρη μου..κ η παιδονευρολογος ειπε οτι θα της κανει καλο αλλα προτεραιοτητα ειναι οι φυσιοθεραπειες κ οι εργοθεραπειες για την μικρη κ στην συνεχεια η θεραπευτικη πισινα...σε καμια περιπτωση ομως η θεραπευτικη πισινα δεν μπορει να αντικαταστησει τα παραπανω δλδ φυσιο και εργο.κ εμεις ειχαμε αρχισει αλλα μετα απο 1μιση μηνα διοριστηκε η φυσιοθεραπευτρια που εκανε την χαλιγουικ( ετσι λεγεται η θεραπεια στην πισινα) κ ετσι δεν εχουμε τωρα. μετα αρρωστησαμε κιολας γιατι ηταν κ τελη οκτωβριου κ ετσι σταματησαμε.η μικρη τρελενεται κυριολεκτικα στην πισινα!!!!!!! λιωνει πεθαινει για το νερο κ θα επιδιωξω να την ξαναρχισω με την πρωτη ευκαιρια..αλλα ειπα να μην το ψαξω ακομα γιατι ειναι χειμωνας κ δεν θελω να αρρωσταινει κ να χανει τις φυσιο κ τις εργο ...ασε που οταν κανει πυρρετο σφιγγει κιολας κ τρεμω στην ιδεα κ μονο...!!!γιαννη πες μου ποιος σου προτεινε πισινα ; τι σου ειπαν δλδ; λεπτομερειες για να γνωριζω κ εγω γιατι ο φυσιοθεραπευτης μας προς το παρον δεν συμφωνει με την ιδεα της πισινας αν κ πιστευω οτι ποιο πολυ ανησυχει μηπως φυγω απο αυτον κ παω σε κανενα κεντρο αποκαταστασης κ μας χασει απο πελατες...πιστευω οτι εχει κ αυτο το αγχος γιατι απο οτι εχω μαθει παλιοτερα εστελνε παιδακια για θεραπευτικη πισινα αλλα του εφυγαν πολλα κ συνεχισαν φυσιο κ εργο μεσα στα κεντρα αποκαταστασης που εκαναν κ θεραπευτικη πισινα γιατι καλυπτονταν ολα απο το ταμειο τους σαν πακετο κ ετσι δεν χρειαζονταν οι γονεις να δινουν επιπλεον χρηματα για πισινα! οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι μαζεμενος κ δεν ασχολειται με πισινες!!!παντως η κορη μου τρελαινεται...οταν πηγαιναμε κ τελειωνε το μαθημα εκλαιγε οταν εβγαινε απο την πισινα...κ η κοπελα που της εκανε ηταν υπεροχη απο την πρωτη στιγμη την λατρεψε , δεν φοβηθηκε καθολου κ ακομα κ τωρα οταν της λεω το ονομα της κοπελας γελαει κ κουναει τα χερια της και κανει πλιτσ πλατσ...κ οταν την ρωταω θελεις να παμε στην ελιζα;;μου λεει ναι ναι μαα( μαμα)ναιιιι!!!υπεροχη κοπελα η ελιζα κ μας λειπει! αναστασια ειμαι αθηνα για δουλεια παρεπιπτοντως!
like3

γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
ο γιος ο Αχιλλεας η φατσα η πονηρη κ ωραια ειναι ενας κουκλος...να το χαιρεσαι το παλικαρακι σου να το δεις οπως επιθυμεις!!!!
like4

Προς γιαννη_1970, για το επίδομα πρόνοιας

Εικόνα Ιωάννα
Γιαννη τι εγινε με το επιδομα τελικα της προνοιας; Περασατε α βαθμια υγειονομικη επιτροπη; Αν ναι μετα τι ακολυθησε στην προνοια; Ποια ειναι η διαδικασια δηλαδή;
like3

Προς Lenapre, για τη λογοθεραπεία

Εικόνα Ιωάννα
γεια σου. λογοπεδικος κ λογοθεραπευτης ειναι το ιδιο πραγμα; ή υπαρχει διαφορα; η κορη μου 2 χρονων σημερα με περικοιλιακη λευκομαλακια κ σπαστικη τετραπληγια μιλαει λεει καποιες κουβεντουλες αρκετες θα ελεγα...οταν της λεω να πει κατι το μιμειται οσο μπορει. λιγε ςλεξεις τρισυλαβες λεει. οπως π.χ την λεξη μπροκολο το λεει μποκολο η μικρη ( της αρεσει παρα πολυ )λεει το ονομα της ,το επιθετο της ,διαφορα ζωα καθως κ τους ηχους της φωνης τους ,τα ονοματα συγγενων κ διαφορες αλλες λεξουλες απο παιχνιδια που εχει οπως την Ντορα ,την μπεμπα( τις κουκλες δλδ) , την λεξη πιατο, καλτσα,κτλ κτλ...λεει αρκετες λεξεις..οχι οπως ενα παιδακι που μιλαει πεντακαθαρα αλλα αρκετα καλα ωστε να κατανοεις τι λεει...τι προτεινετε για την βελτιωση της καταστασης;
like6

Προς Dany d, για την ΑΥΕ

Εικόνα Γιάννης_1970
Περασαμε στις 16 Ιανουαριου την ΑΥΕ, βαλαν στο παιδι ποσοστο >80%. Μαζι με τις Υπευθυνες δηλωσεις, το χαρτι του ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ. εκανα αιτηση την Προνοια για επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης, η υπαλληλος μου ειπε οτι μονο γυρω στους 11 ειναι αυτοι που το παιρνουν, οι περισσοτεροι περνουν το παραπληγιας/τετραπληγιας. ΑΝ δεν εισασταν εσεις εδω δεν θα το ειχα μαθει. Ενημερωσαμε και 2 αλλες οικογενειες στο φυσικοθεραπευτηριο με παιδια ημιπληγικα. Η Aναστασια μου είπε ότι μέσα στον Φεβρουαριο θα ερθει ενα χαρτι που να λεει ότι έγινε δεκτο το αιτημα και αργοτερα ερχεται ειδοποιηση από το ταχυδρομειο για την επιταγη.
like2

Επίδομα Πρόνοιας

Εικόνα Γιάννης_1970
Σήμερα μάθαμε οτι εγκριθηκε το επιδομα της Πρόνοιας, απο 2 Φεβρουαριου 2009 και για 5 χρονια.
like6

Προς dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Καλησπερα, πως παει η μικρη σου? Θα την βαλεις παλι σε πισινα τωρα που θα ανοιξει ο καιρος? Ο Αχιλλεας παει καλα κινητικα, ακομα εχει πολλα σαλια και η ομιλια ειναι περιορισμενη σε αυτα που ελεγε πριν τα Χριστουγεννα.
like1

Προς γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
Καλησπερα γιαννη, καλα παμε, δεν περπαταμε ακομα... Στην πισινα δεν βλεπω να παει γιατι η φυσιοθεραπευτρια μας ειναι εγκυοε με διδυμα κ ακομα αντικαταστατρια δεν εχει βρεθει.. Ασε με στεναχωρει πρωτον γιατι της το ειχα υποσχεθει κ εκανε σαν τρελη για την πισινα κ δευτερον γιατι ειναι μια επιπλεον θεραπεια που την ευχαριστει αν μη τι αλλο!!!!! Περιμενω να δω αν θα αλλαξει κατι η βρεθει κατι για να την παω κ παλι πισινα! Θα μιλησει μωρε το παλικαρι σου ολα καλα θα πανε... Θα δεις... Και τα σαλακια θα φυγουν σιγα σιγα κ σε μας οσο παει κ φευγουν ολο κ λιγοτερες φορες βγαζει σαλακια... Κυριως στην προσπαθεια να κανει κατι βγαζει τωρα σαλια.. Κ επισης οταν της λεω... Μασε τα σαλια σου η ρουφα καλε τα σαλια σου... Αμεσως τα ρουφαει!!! Εχει πολυ πλακα... Αντιλαμβανεται τα παντα.. Καλη ειναι... Ειναι πολυ καλο πλασμα... Πολυ καλο παιδακι... Και πολυ τσαουσα.... Μας κανει κατι νευρα μας κατεβαζει μουτρα... Μας μαλωνει... Έχει προσωπικοτητα το κοριτσι μου!!! Μας τα χωνει για τα καλα αν κατι δεν της αρεσει!!! Να ειστε καλα ευχομαι...
like3

Η ομιλια του μικρου

Εικόνα Γιάννης_1970
Η ομιλια του μικρου περιλαμβανει επισης το ονομα του "Αάχι", το "όχι" (μαλλον ξερει οτι σημαινει αρνηση), "εντάτση" (εντάξει, αν και δεν ξερει το νοημα ακομα), η ξαδελφουλα του Εμιλυ ειναι μακρόσυρτο "ίιιι", "γιαγια" που σημαινει και γυαλιά, (αναλογα την περιπτωση !!!) Αυριο εχουμε το 1ο ραντεβου στο ΟΑΚΑ για θεραπευτικη πισινα.
like1

Γιαννη_1970 τι έγινε με την πισίνα;

Εικόνα Ιωάννα
τι εγινε με την πισινα;; πως τα πηγε το παλικαρακι σου;; εσυ πως τα ειδες τα πραγματα εεκει;; εμεις λεμε πολλες κουβεντες..προτασουλες μεχρι 2 μερικες φορες κ 3 λεξουλες...λεξουλες τετρασυλλαδες μερικες φορες..συνηθως μεχρι 3 συλλαβες... τωρα βλεπει τ dvd με τα ζουζουνια κ τα χρωματα κ τους αριθμους...την ρωταω,,δαναη ποιο χρωμα λεει τωρα το τραγουδακι ;; και μου απανταει...ΜΩΒ!!!!!!! ειναι απιστευτο πλασματακι...προχθες την ρωτησα τι σου δινει ο παππας στην εκκλησια Δαναη μου; και απανταει...ΠΑΚΑΛΙΤΣΑ ( πασχαλιτσα δλδ την μεταλαβια) πρωτη φορα ειπε λεξη τετρασυλλαβη! ευχαριστω τον θεο που μου εδωσε 2 παιδακια...η αλλη μου κορουλα την βοηθαει πολυ!!! εχει μαθει πολλα πραγματα απο εκεινη σε χρονο ασχετο...κ το περναμε χαμπαρι μετα που μας τα ελεγε!!!! μας ειδε κ ειδικος παιδοψυχολογος στην θεσσαλονικη κ ειπε απο σεπτεμβριο να αρχισουμε λογοθεραπεια. θα ειμαστε τοτε 33 μηνων. περιμενω νεα για την πισινα
like1

Μπράβο Δανάη

Εικόνα Γιάννης_1970
Μπραβο στη μικρη Δανάη!! Τελικα δεν πηγαμε, επειδη ειχε προβλημα η πισινα του ΟΑΚΑ και ηταν κλειστη. Ισως κανουμε ενα δοκιμαστικο το Σαββατο σε ιδιωτικη πισινα και εχουμε προγραμματισει ενα αλλο την ερχομενη εβδομαδα στο ΟΑΚΑ. Θα δουμε δηλαδη 2 διαφορετικους γυμναστες, να μαθουμε τι κανουν, τι πτυχια εχουν, τον χωρο κλπ. Απ΄οτι καταλαβα με οποιον κι αν καταληξουμε στο ΟΑΚΑ θα ειναι τα μαθηματα.
like1

Γιαννη_1970 για τη φυσιοθεραπεία

Εικόνα Ιωάννα
Εμεις καναμε χαλιγουικ... με φυσιοθεραπευτρια bobath σε πισινα. αλλα σταματησαμε οπως ανεφερα. εδω δεν εχουμε εξειδικευμενους γυμναστες για πισινα με παιδια.αλλα για να σου πω κ την αληθεια δεν ξερω αν θα της εκαναν καλο...βλεποντας πως δουλευε με το παιδι η φυσιοθεραπευτρια στην πισινα δεν πιστευω οτι θα εχει την ιδια προσεγγιση στο παιδι οχι τοσο επικοινωνιακα αλλα σε οτι αφορα την φυσιοθεραπεια κινησιοθεραπεια μεσα στο νερ...εμπιστευομαι περισσοτερο τους φυσιοθεραπευτες παρα εναν εξειδικευμενο γυμναστη σε παιδια με κινητικα προβληματα...για τον αχιλλεα σου ισως να ειναι διαφορετικα...ειναι πιο απλα τα πραγματα...μακαρι να ηταν ετσι κ για μας..αλλα δεν ειναι..και ετσι δεν εμπιστευομαι κ πολλους σε αυτο το θεμα...με τον φυσιθεραπευτη μας δεν εχω προβλημα..το δουλευει το παιδι...αλλα θα ηθελα να κανει η μικρη μου κ κατι που να το γουσταρει κ οχι γιατι απλα κ μονο επειδη πρεπει...κ το νερο το γουσταρει απιστευτα...αφυ της λεω τι εισαι εσυ αστερακι μου κ θελεις ολο στα νερα να εισαι;;; κ απανταει...παρι ( ψαρι) ...κ τι αλλο της λεω;;; παπα ( παπια) ...ασε ...ειναι για δαγκωμα το πλασματακι αυτο σου λεω!!!
like3

Προς dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Ο ενας ειναι φυσιοθεραπευτης, η αλλη γυμναστρια με ειδικευση στην ειδικη αγωγη. Θα τους δουμε και θα σου πω τι εγινε.
like3

Θεραπευτικη κολυμβηση

Εικόνα Γιάννης_1970
Με την κολυμβητρια ο μικρος σημερα τα πηγε καλα στην πρωτη επαφη. Η συγκεκριμενη εχει κανει ειδικευση στην ειδικη αγωγη, μηπως ειναι καλυτερο αυτο ή να ειναι φυσιοθεραπευτρια με ειδικευση στην κολυμβηση χαλιγουικ?
like1

Η εξελιξη του Αχιλλεα ...

Εικόνα Γιάννης_1970
Ειναι 26 μηνων τωρα. Ξεκινησαμε παλι φετος το περσινο εβδομαδιαιο προγραμμα: 4 ωρες φυσιοθεραπεια 2 ωρες εργοθεραπεια 2 μισαωρα λογοθεραπεια 1 φορα θεραπευτικη κολυμβηση Ο μικρός περπατα, και μπορει και πηγαινει και γρηγορα οταν θελει να παιξει, να κυνηγησει ή να κυνηγηθεί!! Στο χερι θελει ακομα δουλεια για να το χρησιμοποιει περισσοτερο.Οταν θελει να παρει πχ 2 ποτηρια, πρωτα παιρνει το ενα με το αριστερο, το δινει στο δεξι και μετα ξανασκυβει να παρει και το αλλο με το αριστερο. Στο λογω κανει πρόοδο. Λεει φρασεις με 2 λεξεις του στυλ: κοιτα μπαμπα, νανι οχι, μπαμ μιμι (επεσα και χτυπησα), πιτα γιαγιας. Λεει και 1 τρισυλλαβη λεξη (παπακι).Εχει ωρες ωρες πολλα σαλια. Στην πισινα το ευχαριστιεται. Ελπιζω και τα αλλα παιδακια να εχουν προοδο στις δυσκολιες που εχουν.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.