Σημάδια αυτισμού!;;

Εικόνα Μαρία Ρούσκα

Είμαι μαμά δίδυμων αγοριών 25 εβδομάδων! Τώρα η ηλικίας τους είναι 12 μηνών χρονολογική με διορθωμένη 9 μηνών.. παρατηρώ στον δεύτερο μου κάποια ανησυχητικά σημάδια και όχι απλά έχω ανησυχήσει.. αλλά έχω χάσει τον ύπνο μου! 

  • Δεν αλληλεπιδρά με τον αδελφό του σαν δίδυμα μωρά που έχουν ένα κάποιο δέσιμο.. ναι μεν θα είναι κοντά του αλλά πολλές φορές αν τον ακουμπήσει θα κλαίει μέχρι να γίνει μπλε!! 
  • Έχει μεν κοινωνικό χαμόγελο, αλλά δεν ξεκαρδίζεται τις περισσότερες φορές όσα αστεία και αν κάνω. Ίσως αν τον γαργαλήσω αλλά και πάλι όχι πάντα. Προτιμάει να απομονωθεί στο παιχνίδι του, ή να μουρμουρίζει και να έρθει σούρνωντας στην αγκαλιά μου. 
  • Επίσης ένα ακόμη red flag είναι πως όταν ακούσει μουσική έρχεται σε τετραποδική θέση και μπορεί να κουνιέται πάνω κάτω σαν να χορεύει και καμμία ώρα, χωρίς όμως να γελάει ή να δείχνει ευχαρίστηση. 

Η αλήθεια είναι πως έχει ταλαιπωρηθεί πολύ έχει 6 χειρουργεία στο ιστορικό του. Βέβαια νευρολογικά είναι άψογος! Μας παρακολουθεί ομάδα γιατρών μεγάλη. Αν έχετε παρόμοια σημάδια παρακαλώ οποίος μπορεί να μου απαντήσει! Ή αν δεν θεωρείτε τα σημάδια αυτά που περιγράφω ανησυχητικά.. πραγματικά είμαι να σκάσω! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.