Κατάσχεση χρηματικών ποσών από επιστροφή θεραπειών ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Δέσποινα Ρούσσου

Είμαι μια μαμά που έχει έναν γιο με Σύνδρομο Άσπεργκερ. Απο 4 ετών όταν ήταν διαπίστωσα πως είναι ιδιαίτερα χαρισματικός αλλά ταυτόχρονα σε πολλά θέματα, δεν ήταν καθόλου εύκολος ο χειρισμός του. Παρόλαυτά κανένας δεν έπαιρνε την ευθύνη να μου πει οτι έχει Άσπεργκερ. Αντιθέτως μου έλεγαν να αποφύγουμε να βάλουμε ταμπέλα στο παιδι. Ωστόσο μου είχαν δώσει κωδικό για συναισθηματική και κοινωνική διαταραχή και μέσω ΕΟΠYΥ έκανε τις θεραεπίες του.

Πρόσφατα μου είπαν επίσημα σε νέα αξιολόγηση οτι έχει Άσπεργκερ και μάλιστα μου είπαν οτι καθυστέρησαν πολύ να μου το πουν αλλά οι θεραπείες που κάνει στο Kέντρο Eιδικής Aγωγής τον έχουν βοηθήσει.

Δεν θα σας ταλαιπώρησω. Θέλω απλά να με βοηθήσετε σε κάτι. Θέλω να μου πείτε γιατί αυτό το κράτος δεν έχει μεριμνήσει έτσι ώστε οι θεραπείες από τον ΕΟΠYΥ να είναι ακατασχετες...

Έχω ένα χρέος στην εφορία και μου κρατάνε τα χρήματα από τι θεραπείες του παιδιού μου. Χρήματα που μου τα δίνουν πίσω με δική τους απόφαση εγκεκριμένη από το κράτος!

Έχω πάει παντού από τον Ιούλιο που προέκυψε το πρόβλημα. Πουθενά δεν είναι ξεκάθαρο... Κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει και το παιδί μου μένει πίσω σε θεραπειες.

Σας παρακαλω μπορείτε να με βοηθησετε?

Δεν θέλω χρήματα, είμαι πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος. Θέλω να βρω μια λύση να μην κρατάνε τα χρήματα του ΕΟΠΠΥ. Έχω απευθυνθεί σε δικηγόρους, σε λογιστές, εχω στείλει από τον Ιούλιο επιστολή σε όλους τους βουλευτές, στην εφορία, στην ίδια την τράπεζα...

Το παιδί το έχω ασφαλισμένο και με το να δεσμεύεται μέρος των χρημάτων που δίνει πίσω ο ασφαλιστικός φορέας, καταπατάται το συνταγματικό δικαίωμα του παιδιού μου στην ασφάλιση!!!

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να βγάλω άκρη αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν αναγράφεται πουθενά στα ακατάσχετα ποσά και με το Άσπεργκερ οι θεραπείες του ΕΟΠΥΥ θέλουν πολλά χρηματα μέρος των οποιων ενώ δίνει πίσω ο ΕΟΠΥΥ τελικά δεν φτάνουν στα χέρια μου.

ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΧΡΗΜΑΤΑ! ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Αν μπορείτε να περεμβετε και να με βοηθήσετε κάπως θα σας είμαι ευγνώμων!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.