Ιατρική θεραπεία

Εικόνα Andri Spyrou
Σας καλημερίζω από Κύπρο. Έχω ένα αγοράκι 22 μηνών το οποίο δεν έχει περπατήσει ακόμη. Το μικρό μου έχουν εξετάσει μέχρι τώρα δυο διαφορετικοί παιδίατροι τους οποίους η διάγνωση ήταν η ίδια δεν πιστεύουν ότι υπάρχει οποιοδήποτε νευρολογικό αίτιο το οποίο εμποδίζει το μικρό να περπατήσει απλά βαριέται επειδή συνήθισε να μπουσουλάει. Εγώ όμως έχω αγχωθεί πολύ και θα ήθελα να ακούσω και την δική σας γνώμη. Τι προτείνεται για να δυναμώσουν τα πόδια του;; Ευχαριστώ Αντρη Σπύρου

Σχόλια

Ψυχοκινητική ανάπτυξη

Εικόνα Evdokia Pasalari
Καλησπέρα, επειδή είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε γιατί να μην κάνετε μια επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο ο οποίος θα μπορούσε με μεγαλύτερη ασφάλεια να σας πει τι συμβαίνει; Μιλάω βέβαια για ένα παιδάκι το οποίο δεν έχω δει προσωπικά αλλά τα παιδιά συνήθως έως 15 μηνών περπατούν. Επιπλέον, όσο λιγότερο περπατά ένα παιδάκι τόσο λιγότερες εμπειρίες έχει από την εξερεύνηση του περιβάλλοντος και έτσι καθυστερείται γενικά η ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.
like1

Κι εγώ πιστεύω το ίδιο

Εικόνα Τάνια
Καλύτερα να το δει ένας αναπτυξιολόγος γιατί μερικές φορές οι παιδίατροι δεν είναι και τόσο ενημερωμένοι. Εγώ δεν δέχομαι το μπορεί αλλά βαριέται. Κάτι άλλο είναι, μπορεί να φοβάται ίσως γιατί δεν αισθάνεται σταθερό. Τα ίδια άκουγα κι εγώ για τον δικό μου που δεν μιλάει. Τώρα πλέον ξέρω ότι ένα παιδί που μπορεί μιλάει δεν βαριέται. Τις ευχές μου για τα καλύτερα Τάνια
like1

Αναπτυξιολόγος;;; Πρώτη φορά ακούω αυτην την ειδικότητα

Εικόνα Andri Spyrou
Αναπτυξιολόγο???Είναι μια ειδικότητα που πρώτη φορά ακούω να είμαι ειλικρινής και αν και ψάχνω εδώ και 2 μέρες δεν έχω βρεί στην Κύπρο ιατρό τέτοιας ειδικότητας.Δεν ξέρω που να απευθυνθώ για να δω αν υπάρχουν.
like0

Αναπτυξιολόγος στην Κύπρο

Εικόνα mama2
Γεια σου Άντρη Είμαι και γω απο Κύπρο. Υπάρχουν 2 νομίζω αναπτυξιολογοι στην Κύπρο. Εμείς πήγαμε σε κάποιο στη Λεμεσό. Αν θέλεις στείλε μου email να σου πω τα στοιχεία του. Εμας δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα ο αναπτυξιολόγος - θα σου πει που έμεινε πίσω το παιδί σου - δεν θα βρει την απάντηση. Εμείς ως γονείς ξέρουμε και με το παραπάνω που έμεινε πίσω το παιδί μας. Καλύτερα νόμίζω να επισκεφθεις παιδονευρολόγο σε συνεργασία με τον παιδίατρο σου για να βρουν την αιτία της οποιας καθυστέρησης παρουσιάζει το παιδί σου.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.