Τι γίνει επιτέλους με τις λογοθεραπείες; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κράτος!

Εικόνα Μαρία Π. Φάληρο

Τι γίνει επιτέλους με τις λογοθεραπείες; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κράτος! Έχω σταματήσει τις λογοθεραπείες για οικονομικό λόγο. Και τα Κέντρα δεν κάνουν υπομονή, παρόλο που ξέρουν το πρόβλημα. Όταν έλεγαν να πηγαίνουν εκείνοι τις αποδείξεις δεν τους άρεσε!

Σχόλια

Ό,τι και να πει κάποιος για αυτό το κράτος είναι λίγο

Εικόνα Σταύρος

Ό,τι και να πει κάποιος για αυτό το κράτος είναι λίγο. Κάνουν στάση πληρωμών στα προγράμματα ειδικής αγωγής.

Επίσης, και το μέλλον προμηνύεται ζοφερό.

Αν αλλάξει (που θα αλλάξει) το σύστημα πληρωμών και θα πρέπει τα Κέντρα να υπογράφουν συμβάσεις και να περιμένουν αυτοί να πληρωθούν μετά από μήνες, δεν είναι βέβαιο ότι θα υπογράψουν όλοι. Στο δικό μας Κέντρο μας ενημέρωσαν ότι είναι πολύ πιθανό να μην υπογράψουν γιατί δε τους συμφέρει οικονομικά, καθώς το υπουργείο θέλει μείωση τιμών ανά ώρα κ.λπ.

Αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αλλάξεις Κέντρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αλλαγή προγράμματος, συνηθειών για το παιδί κ.λπ.) είτε θα πρέπει να παραμείνεις, χωρίς να λαμβάνεις αυτό το οικονομικό βοήθημα για όσο αντέξει ο καθένας μας.

like0

Ανύπαρκτο κράτος

Εικόνα Fofo

Οπως πολλές φορές έχω γράψει, ζούμε σε ένα κράτος που είναι ανύπαρκτο για τους πολίτες, χωρίς πρόνοια και χωρίς οργάνωση. 

Τα προβλήματα των πληρωμών πρόερχονται όχι ότι υπάρχει στάση πληρωμών, αλλά γιατί δεν υπήρχε καμία οργάνωση για μεταφορά των εκκαθαρίσεων από το ΙΚΑ στο ΕΟΠΥΥ. Αυτή την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην διαχείριση του όγκου εργασίας στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ. 

Πολλές φορές είχα γράψει ότι πρέπει όλοι οι γονείς να αντιδράσουμε και ότι πρέπει να κινηθούμε νομικά εναντίον τους τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Δυστυχώς δεν έλαβα καμία απάντηση. 

Τό μόνο που ξέρω από έγκυρη πηγή είναι ότι τώρα πια (ύστερα από 5 μήνες καθυστέρησης) υπάρχει μεγάλη πίεση να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

like0

Δεν ειναι το πρόβλημα η μεταφορά απο το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Σταύρος

Fofo, δεν θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενά σου, αλλά δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα έγκειται λόγω μεταφοράς από το ΙΚΑ στο ΕΟΠΥΥ.

Αν ήταν αυτό μόνο το θέμα, όσοι κατέθεταν εξαρχής στον ΕΟΠΥΥ (Όπως εμείς π.χ. στον ΕΟΠΥΥ Αχαρνών) δε θα είχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. Το θέμα είναι ότι πολλοί γονείς όπως έγραψε η Μαρία αναγκάστηκαν να διακόψουν τις θεραπείες των παιδιών τους, με ότι αυτό σημαίνει.

Πλέον η σεζόν τελειώνει, ελπίζω από Σεπτέμβρη να μην έχουμε τα ίδια.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.