Φυσιο/Εργο/Λογο-θεραπειες και Εφορία

Εικόνα Γιάννης_1970
Μου δημιουργηθηκε μια απορια στη φετινη δηλωση εισοδηματος που εκανα. Για τις θεραπειες του μικρου (φυσι-εργο-λογο) δινουμε περιπου 1.300 Ευρω το μηνα, κι απο το ΤΣΜΕΔΕ μας δινουν 507 περιπου, τα υπολοιπα 800 τα δηλωνω στην εφορια ως ωοσοκομειακη περιθαλψη, δηλαδη στον κωδικο 047. Ετσι αφαιρειται απο τον φορο το 20%x800x12 μηνες=1.920 Ευρω. Διαβασα ομως το φυλλαδιο με τις οδηγιες που ερχεται μαζι με την δηλωση (σελ. 43) και αναρωτιεμαι: Μηπως το ποσο που δεν καλυπτει το Ταμειο πρεπει να το δηλωνω στον κωδικο 051 ως ιατρικα εξοδα. 800x12=9.600 μειωση φορολογητεου εισοδηματος!! Η διαφορα ειναι μεγαλη, επειδη ετσι μειωνεται το φορολογητεο εισοδημα. Εσεις τι κανετε?

Σχόλια

γιαννη

Εικόνα Ιωάννα
ψιλοχλωμο το βλεπω να θελει η εφορια-κρατος να σου επιστρεψει τοσα πολλα...αλλα αν θελεις μπορω να ρωτησω μια φιλη λογιστρια αν ισχυει το ενα η το αλλο και θα σου απαντησω..
like3

Εφορία

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Με ενημέρωσε ο σύζυξ ότι κάναμε τα εξής: τα δηλώσαμε στο 051 και ζήτησαν απλώς να ξανακαταθέσουμε κάποια χαρτιά-το χαρτί του Νοσοκομείου. Επίσης ζήτησαν τις πρωτότυπες αποδείξεις, τους είπε ότι τις έχει το ΤΣΜΕΔΕ και κατέληξε να κάνει μια σχετική υπεύθυνη δήλωση.
like5

Προς Dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Αν δεν σου ειναι δυσκολο κανε μια ερωτηση... Μηπως χρειαζεται καποια επιπλεον βεβαιωση της νευρολογου που να λεει οτι "ελαβε υποψη τα πορισματα της λογοθεραπευτριας για την προτεινομενη θεραπεια" για να μπουνε σε αυτον τον κωδικο? Οπως αναφερει στις οδηγιες το βιβλιαρακι της Εφοριας. Ειναι λιγο ασαφες... Ευχαριστω προκαταβολικα.
like4

Προς mkilan

Εικόνα Γιάννης_1970
Δηλωσατε και τα εξοδα των εργοθεραπειων στον 051 και το δεχτηκαν? Τα νοσηλεια ειναι προφανες. Ευχαριστώ.
like5

Eφορία 2

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Νοσήλια δεν υπήρξαν, μάλλον σε μπέρδεψα με το χαρτί του Νοσοκομείου που έγραψα, εννοούσα το χαρτί που συνέστηνε τις θεραπείες. Στο 051 βάλαμε υπόλοιπα από λόγο-έργο κλπ.
like4

Προς mkilan

Εικόνα Γιάννης_1970
Ειχατε και τη βεβαιωση του ιατρου που αναφερεται στις οδηγιες της εφοριας? Δηλαδη τι ποσο περιπου βαλατε στον κωδικο 051? Αν μπορεις να μου πεις.
like6

γιαννη 1970

Εικόνα Ιωάννα
λοιπον,εμαθα ολες τις λεπτομερειες αλλα εχω προβλημα με το e-mail μου σημερα και αυριο το οποιο θα ειναι απενεργοποιημενο για λογους ασφαλειας( ειναι επαγγελματικο) και δεν θα μπορεσω σαββατοκυριακο αλλα την δευτερα να σου στειλω με τα οσα μου εστειλε φιλη μου λογιστρια. παντως θυμαμαι οτι εγραφε οτι ολες αυτες οι αποδειξεις εκπιπτουν 100% και παραλληλα θα πρεπει να συνοδευονται απο χαρτι απο τον παιδονευρολογο που αναφερει την παθηση του παιδιου και το οτι ειναι αναγκαιες για την βελτιωση της καταστασης του παιδιου να γινουν οι εν λογω θεραπειες.αν γινει ελεγχος και δεν ειναι ολα τα απαραιτητα χαρτια τοτε το συστημα σου πεταει εξω ολες τις αποδειξεις . αν μπορεις να περιμενεις μεχρι δευτερα μεσημερι προσ απογευμα να σου στειλω αναλυτικα στο e-mail σου οτι μου εστειλε. αυτα προς το παρον. φιλικα dany d
like4

OK

Εικόνα Γιάννης_1970
Ευχαριστώ θα περιμενω
like2

γιαννη 1970 για εφορια και θεραπειες

Εικόνα Ιωάννα
μολις μπορεσα να δω το e-mail μου το οποιο ειναι ετοιμο πλεον.σου στελνω οτι μου ετσειλε φιλη μου σχετικα με τις θεραπειες. ................................................. στον κωδ.051 βάζουμε τις αποδείξεις από τους γιατρούς που είναι φυσικά πρόσωπα (και όχι από διαγνωστικά κέντρα ή νοσοκομεία ή γενικώς από εταιρείες) και αφαιρείται όλο το ποσό από το φορολογητέο εισόδημα. Σε αυτόν τον κωδ. βάζεις παιδίατρο, λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή και εργοθεραπευτή μαζί με κάποια βεβαίωση από τον παιδίατρο οτι είναι απαραίτητες αυτές οι θεραπείες. Στον κωδ.047 βάζουμε αποδείξεις από νοσοκομεία, ΙΚΑ, εταιρείες κτλ και αφαιρείται το 20% του ποσού από τον φόρο και όχι από το εισόδημα. Δεν έχεις το δικαίωμα της επιλογής για το σε ποιον κωδ. θα τα περάσεις. Σε κάποιον έλεγχο θα σου τα πετάξει έξω ο ελεγκτής-εφοριακός. Εκτός αν τη καταθέτεις μέσω internet αλλά και σε αυτή τη περίπτωση γίνονται έλεγχοι. αυτα μου γραφει.αν θελεις κατι περισσοτερο μπορεις να μου στειλεις e-mail φιλικα, dany d
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.