Ψάχνω για Κέντρο Λογοθεραπείας Δυτικά προάστια

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Παρακαλώ, θα ήθελα να μου προτείνετε Κέντρο για λογοθεραπεία - εργοθεραπεία με καλές κριτικές από προσωπική σας εμπειρία. Με ανθρώπους που όντως χαίρονται να δουλεύουν με τα παιδιά κι είναι αποτελεσματικοί. Περιοχές: Κολωνός, Περιστέρι, άμεση ανάγκη.

Ακατάληπτος λόγος

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα από εμπειρία σας ή από λογοθεραπευτή που τυχόν το διαβάσει να μου απαντήσει σχετικά με την ακατάληπτη ομιλία.

  • Μέχρι πόσο χρονών περιμένουμε χωρίς να υπάρχει πρόβλημα;
  • Αν στα 3 χρόνια και 4 μήνες η ομιλία είναι καθαρή σε μικρές προτάσεις αλλά ακατάληπτη στο μεγαλύτερο μέρος της, συνολικά, και το παιδί πηγαίνει ήδη λογοθεραπεία σχεδόν 10 -12 μήνες, υπάρχει καλή πρόγνωση;

Αγωνία για ματάκια βρέφους

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Γλυκές μου μανούλες αν τυχόν κάποια από εσάς ξέρει για  κάτι παρόμοιο παρακαλώ ας μου απαντήσει. Νιώθω μεγάλη αγωνία. Το αγοράκι μου είναι 2 μηνών. Δεν μου ανέφεραν κάτι στο μαιευτήριο ούτε η παιδίατρός του 15 ημερών στην πρώτη του εξέταση. Εγώ το παρατήρησα ενώ όλοι οι άλλοι με έλεγαν υπερβολική και πως είναι βρέφος κι είναι κάτι που δε σημαίνει κάτι, θα φτιάξει. Το πρόβλημα είναι στα ματάκια του.

Για να αντιληφθείτε πώς είναι σκεφτείτε την υποτροπία στον στραβισμό, δηλαδή το ματάκι κοιτάζει προς τα κάτω αλλά να συμβαίνει το ίδιο και στα δύο μάτια.

Θα μιλήσει;;;;

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Η κορούλα μου έφτασε 30 μηνών. Ακόμα λέει μόνο δισύλλαβες λέξεις όχι πάντα καθαρές, καθόλου φράσεις έστω με δύο λέξεις, απαντάει ναι ή όχι κι αυτή είναι η επικοινωνία μας. Η ομιλία της θυμίζει μπεμπούλα 20-22 μηνών, καταλαβαίνει κι εκτελεί οδηγίες, είναι πρόσχαρη,έχει εξωλεκτική επικοινωνία, μιμείται κι ως εκεί.Ο λόγος της... νεογνικός όταν τα άλλα συνομίληκα κάνουν συζήτηση. Κάνει λογοθεραπεία μία φορά και τώρα δύο φορές εδώ και 3 μήνες με κάποιες διακοπές λόγω κορονοϊού που είχαμε την ατυχία να κολλήσουμε. Έφερα στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι μου πριν μια εβδομάδα..

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.