Εξετάσεις!

Εικόνα katerina1987
Σημερα πηγαμε σε νευροαναπτυξιολογο. Μας εξηγησε τα παντα και με λεπτομεριες! Και ειχαμε επιτελους μια σωστη απαντηση οσο και (σκληρη) μπορει να ειναι αυτη ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ! Ειμαι ικανοποιημενη που ξερω τι εχει το παιδι!!!ειναι πολυ αισιοδοξος ο γιατρος οτι ο μικρος θα μιλησει (γιατι σ αυτη υστερη πιο πολυ)γιατι εχουμε καποιες λεξεις εχουμε κινηση κ ομιλια ταυτοχρονα! εγω αυτο δεν το καταλαβα αλλα για να λεει οτι θα ειναι πολυ καλο θα ειναι!!! το θεμα μ τωρα ειναι οτι μας εδωσε ενα καρο εξετασεις μαγνητικη-εγκεφαλογραφιμα κ.α! που να της κανω???τα παιδων θα εχουν μεγαλη αναμονη φανταζομαι κ για τον βασιλη ο χρονος ειναι χρημα ειναι πολυτιμος.......ξερετε καπου αλου που να δεχονται κ ταμειο?

Σχόλια

Καλό Κέντρο για τέτοιου είδους εξετάσεις

Εικόνα Ρήνα
Ενα καλο κεντρο γι τετοιου ειδους εξετασεις ειναι η "Μαγνητικη Τομογραφια", μπορεις να τηλεφωνησεις για το ποια Ταμεια δεχεται και ειναι στα συνορα Ν Ψυχικου-Χαλανδριου, εχει καλα μηχανηματα. Επισης εκει κοντα ειναι και ο "Εγκέφαλος", επισης καλο κεντρο. Ενημερωσε μας για τα αποτελεσματα και για τη ναρκωση. Σου ευχομαι καλη δυναμη και να παει καλα το παιδι.
like4

Έχει κάνει κανείς μέθη;

Εικόνα katerina1987
Mου ειπαν οτι θα του κανουν μεθη! Kαι εγω να μαθω θελω... Εχει κανει κανεις να μου πει τι γενεται;
like1

Μαγνητική εγκεφάλου

Εικόνα anna kal
Εμείς κάναμε τη μαγνητική εγκεφάλου στο νοσοκομείο ''Παίδων'' Αγία Σοφία. Μας έδωσαν γρήγορα ραντεβού και η όλη διαδικασία και εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική. Αυτά πριν από 2 χρόνια. Θα σου έλεγα να ρωτήσεις πρώτα εκεί, να δεις σε πόσο καιρό θα σου δώσουν ραντεβού. Μπορεί να μην είναι μακρύ το χρονικό διάστημα, γιατί τα παιδάκια που κάνουν μαγνητική (συγκριτικά με αυτά που επισκέπτονται το νοσοκομείο για άλλες εξετάσεις) δεν είναι πολλά. Τη μέρα που πήγαμε εμείς, ήταν στο σύνολο περίπου 5-6 παιδάκια. Τους κάνουν μέθη δηλ. ελαφρά νάρκωση που κρατάει περίπου όσο και η μαγνητικη δηλ. μισή ώρα με σαράντα λεπτά, ανάλογα βέβαια με το παιδί. Εμάς από τη στιγμή που κοιμήθηκε, ξύπνησε αμέσως μόλις βγήκαμε έξω. Το ξαπλώνουν στο μηχάνημα και η μαμά κάθεται δίπλα. Καλό είναι να μη φοράτε διάφορα σιδερένια, επίσης κλειδιά, ρολόγια κλπ. Η μέθη γίνεται με σιροπάκι. Αν το παιδί είναι μεγάλο, το πίνει. Αν είναι μικρό ή δεν το πίνει το χορηγούν με ένα σωληνάκι. Εμάς τότε ήταν μικρός και το πήρε με σωληνάκι. Κλαίνε, αλλά οι νοσοκόμες είναι πολύ επιδέξιες και τελειώνουν αμέσως. Κάθεσαι λίγο έξω μέχρι να το πάρει ο ύπνος και μετά μπαίνεις μέσα. Πρέπει να είναι τελείως ακίνητο. Αν μέσα στον ύπνο του τιναχτεί και κουνηθεί, επαναλαμβάνουν τη λήψη. Εγώ προσωπικά τη βρήκα εύκολη εξέταση (μάλλον επειδή ήταν κοιμισμένος.
like1

Επιτέλους κατεύθυνση!

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής
Κατερίνα, εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μικρό σου και την οικογένειά σας! Καλά θα κάνεις να τρομάζεις όσο μπορείς λιγότερο και να προσπαθείς όσο μπορείς περισσότερο! Μια διάγνωση είναι μια καλή αρχή να σας βγάλει από τις αμφιβολίες και να συνεχίσετε ακόμη πιο εντατικά και αποτελεσματικά! Έχεις την υποστήριξη όλων, Φανή
like3

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου

Εικόνα katerina1987
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παρα πολυ για ολες τις απαντησεις σου !!!! Εχουμε κλεισει ραντεβου να γινουν οι εξετασεις βεβαια σε κανα 2 μηνες. Ειναι το πιο κοντινο που βρηκαμε!
like6

ΚΕΠΑ -Εμπειρία από επιτροπή;

Εικόνα Paletacat
Σε λίγες ημέρες θα περάσουμε από την επιτροπή του ΚΕΠΑ. Η διάγνωση του γιού μου είναι Αυτισμός και έχω αρχίσει ν' αναρωτιέμαι πώς πρόκειται να εξετασθεί από την επιτροπή. Δεδομένου ότι ο μικρός είναι πολύ κοινωνικός, με αναπτυγμένο λόγο που μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ενίοτε κάπως ιδιόμορφα (όχι πάντα), υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί η διάγνωσή του και να μην αναγνωρισθεί ποσοστό αναπηρίας;Θα τον εξετάσει ψυχίατρος, ο οποίος θέλω να πιστεύω ότι θα μπορεί να διακρίνει τις δυσκολίες του. Εχει κανείς σχετική εμπειρία από την επιτροπή;
like3

Δεν έχω εμπειρία....

Εικόνα katerina1987
Ποσο χρονων ειναι ο μικρος σου; Ο δικος μ ολα τ αλλα τα εχεις εκτος απο λογο με παιδακια παιζει.... μίμηση κανει πολυ κοιμωνικος αγαπησιαρης... περιμενουμε νεα σου....
like3

Ο μικρός μου μεγαλώνει......

Εικόνα Paletacat
Κατερίνα μου ο γιός μου είναι πλέον 12 χρόνων. Είμαι από τα πιο παλιά μέλη του noesi. Το ταξίδι μας ήταν πολύ μακρύ και ακόμα ταξιδεύουμε πιο αισιόδοξα τώρα. Ο Γιώργος πάει στην Ε' Δημοτικού,έχει παράλληλη στήριξη από το νηπιαγωγείο, απέκτησε λόγο στα 4 με αργούς ρυθμούς, περάσαμε πολλές φάσεις, απογοητευτήκαμε, ενθουσιαστήκαμε, κλάψαμε ....όλα τα κάναμε. Κάνει ακόμα λογοθεραπεία 2 φορές την εβδομάδα με την ίδια λογοπεδικό στην οποία χρωστάμε ένα μεγάλο μέρος από την πρόοδό του. Εδώ και 2 χρόνια κάνει και εργοθεραπεία, επειδή έκρινα ότι η θεραπεύτρια μπορούσε κάτι να του προσφέρει ανάλογα με την ηλικία του. Κάνει κολύμπι και Tae Kwon do και μαθαίνει αγγλικά. Μετακομίσαμε εδώ και 5 χρόνια εκτός Αθήνας, κοντά όμως(μιας και ο Γιώργος κάνει τις θεραπείες του στην Αθήνα), και το σχολείο του είναι ένα μικρό επαρχιακό σχολείο που πιστεύω πληροί όλες τις προυποθέσεις για να μπορέσει να αναπτυχθεί ένα παιδί με τις δυσκολίες του Γιώργου. Είναι καλός μαθητής, από τους καλύτερους στη γλώσσα, με δυσκολίες στα μαθηματικά αλλά μπορώ να πω ότι γενικά και φυσικά με τη βοήθεια των δασκάλων του τα καταφέρνει πολύ καλά. Περνάμε πρώτη φορά από την επιτροπή του ΚΕΠΑ και επειδή στόχος τους είναι να μη δίνουν τα επιδόματα, σκέφτομαι αν μπορεί ένας ψυχίατρος να αγνοήσει την διάγνωση και να προσποιηθεί ότι δεν βλέπει τις δυσκολίες του παιδιού. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Να είσαι αισιόδοξη και να δείχνεις στο μικρό σου εμπιστοσύνη για να γίνει δυνατός....Αυτός θα σου δείχνει το επόμενο βήμα. Κι αν μου επιτρέπεται να το πω αυτό, νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην αποδεχθείς ποτέ την διάγνωση για να μην εφησυχάζεις κιόλας...
like4

Σε διαβάζω και παίρνω κουράγιο και χαίρομαι

Εικόνα katerina1987
καλημερα σε διαβαζω και περνω κουραγιο και χαιρομεαι κιολας οταν ακουω μια τοσο καλη εξεληξη σε παιδια με ΔΑΔ!!!εμεις τωρα καναμε λογοθεραπεια 2 φορεσ την βδομαδα αλλα μας ειπαν οτι ειναι λιγο για τον βασιλη κ ετσι θα κανουμε 3 λογο και 2 εργο! τον πηγα και εγω παιδικο φετος με παραληλη κ ειμαι πολυ ικανοποιημενη με την δασκαλα της παραληλης στηρηξης!!! μενουμε κ εμεις εξω απο αθηνα... αλλα κοντα οπως κ εσεις.....ο βασιλης ειναι πολυ κοινωνικος δεν τ αρεσει να καθετε μονος αναζητα το παιχνιδι με παιδια.... εχει μαθει να ζει με κοσμο εχει 3 αδερφια ακομα κ εστι μολις μενει μονος αντιδρα!!! καλη συνεχεια σ ολους μας!!!!
like2

Εξέλιξη μετά από 7 χρόνια

Εικόνα Marisa

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω ποια ήταν η εξέλιξη του παιδιού μετά από 7 χρόνια. Έχω ένα αγοράκι 3 χρόνων και όλα αυτά που γράφετε για το παιδάκι σας μου θυμίζουν το μικρό μου. Θα ήθελα να γνωρίζω αν μετά την παρέμβαση που κάνατε στον μικρό είχε ακόμη περισσότερη πρόοδο. 

like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.