Ένας χρόνος μετά...

Εικόνα Kari
Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που άρχισα να μπαίνω στα γρανάζια της Ειδικής Αγωγής... Από τότε που πήραμε την πρώτη διάγνωση πως η κόρη μου έχει υπερκινητικότητα. Πέρασε ένας χρόνος περίπου από τότε που μιλούσα στο παιδί μου και δεν με άκουγε, από τότε που το μόνο που έκανε καλά ήταν να σκαρφαλώνει σε καναπέδες και να πηδά από το ένα έπιπλο στο άλλο, ένας χρονος οπου καθε προσπαθεια στο να βαλει ρουχα ηταν ενας αγωνας δρομου που εμοιαζε τοσο μακρινος... Ενας χρονος οπου η λεξη βολτα ακουγοταν σαν ονειρο θερινης νυκτος, ενας χρονος οπου η λεξη μπανιο ηταν ενα μαρτυριο και η λεξεις βουρτσισμα των δοντιων και χτενισμα ακουγοταν αγνωστες στο παιδι μου. Αλλα ακομα και στο πιο προσφατα παρελθον να παμε οι αλλαγες ειναι μικρες και το σχολειο ειναι ακομα μια κολαση που πρεπει το παιδι μου να την περασει για το δικο της καλο. Θυμαμαι ολα αυτα και ακομα κλαιω για τον πονο, για την κουραση, για την απογνωση και κυριως για το μελλον αυτου του παιδιου. Οι φίλοι όλοι μου έλεγαν πως είναι κακομαθημένη αλλά εγώ βλέπω πως υπάρχει κάτι άλλο που την κάνει να λειτουργεί έτσι. Δεν είναι καπρίτσια αυτά που κάνει αλλά δυσκολίες, το βλέπω, το νοιώθω και το βιώνω πως το παιδί μου υποφέρει και έχει ανάγκη από βοήθεια και ας λένε οι άλλοι ό,τι θέλουν. Και ερχόμαστε στο σήμερα και με ρωτούν όλοι τι έκανα και άλλαξε τόσο πολύ η μικρή; Και εγώ απλώς χαμογελώ αλλά από μέσα απαντώ πως απλά βρήκα τον σωστό δρόμο και έκανα αυτο που πρέπει να κάνουμε όλοι οι γονείς όταν βλέπουμε τα παιδιά μας να έχουν δυσκολίες δηλ να μην υποκύψουμε στις δυσκολίες αλλά να αγωνιστούμε όσο χρειάζεται μέχρι να νοιώσουμε πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Ένα χρόνο μετά η κόρη μου κάθε μέρα κατακτάει και κερδίζει όλα αυτά που είχε χάσει, μαθαίνει τον κόσμο γύρω της από την αρχή, από μια άλλη όψη διαφορετική από αυτή που είχε γνωρίσει... αλλά το κυριότερο από όλα ένα χρόνο μετά βλέπω το παιδί μου να Γέλα... να είναι ευτυχισμένο και να προσπαθεί ακόμα περισσότερο, με μεγαλύτερη δύναμη και πείσμα για ένα καλύτερο αύριο και ας την δυσκολεύει ακόμα αποχωρισμός στο σχολείο ή το να παίξει με αλλά παιδιά. Ένας χρόνος μετά και όλα άλλαξαν... ο δρόμος μας είναι μακρύς αλλά όχι αδιάβατος... και εμείς θα τον πορευτούμε μέχρι να βρούμε την γαληνή στην ψυχή μας... Εύχομαι να βρούμε στον δρόμο μας όλα τα μέλη του “Νόηση” και όλους τους ανθρώπους της ειδικής αγωγής για μια κοινή πορεία για ένα καλύτερο αύριο... Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Σχόλια

Όλα καλά

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Χαίρομαι τόσο για σας, το ξέρεις αυτό... Με αγάπη, Κατερίνα
like2

Σε ευχαριστώ

Εικόνα Kari
Το ξερω Κατερινα μου πως χαιρεσαι και σε ευχαριστω, αλλοστε ησουν απο τα ατομα που μου συμπαρασταθηκε παρα πολυ οταν ημουν μεσα στην απογνωση. Να μην αδικησω βεβαια και τα υπολοιπα μελη οπως την μαιρουλα, την αγγελα κλπ. Αλλωστε ενα απο τα πιο ωραια πραγματα που βρισκεις κανεις μεσα στο νοηση ειναι οι συμπνοια, η αγαπη αλλα και η αλληλοεκτιμηση των μελων...
like1

Μπράβο σας

Εικόνα Soula
Μπραβο σας και σας ευχομαι καθε χρονο να συνεχισετε ετσι και καλυτερα. Καλο κουραγιο καλη συνεχεια με υγεια, δυναμη και αγαπη. Σουλα
like1

Αμοιβαία τα αισθήματα..

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Κικίτσα μου γεια και χαρά να χετε και πολλά πολλά φιλάκια στην Ελευθερίτσα. Και εγώ έτσι ένοιωθα όταν μιλούσαμε στο τσατ με τις ώρες, θυμάσαι ? Ενοιωθα σύμπνοια, αλληλοκατανόηση, ότι έχω μια φίλη που με καταλαβαίνει. Με συγωρείς που δεν σου έχω γράψει τόσο καιρό όπως και σε κάποια άλλα αγαπημενα μου μέλη (ξέρουν αυτά ποια λέω !!) όπως ξέρουν και ξέρεις ότι σας αγαπώ πολύ) αλλά ειλικρινά τρέχω και δεν φτάνω ! Με την αγάπη μου, και όσο αφορά την Ελευθερίτσα, συμφωνώ με την Κατερίνα (όπως πάντα άλλωστε !!!) καλύτερα να συμβουλευτείς γιατρό. Φιλάκια , θα τα πούμε σύντομα (θα σου γράψω!) Μαίρη
like1

Θετική πορεία για όλους...

Εικόνα Kari
Eυχομαι σε ολα τα μελη να εχουν την ιδια θετικη πορεια με εμας, εχουμε βεβαια δρομο μπροστα μας, να μην το ξεχναμε αυτο και περνουν τα μυαλα μας αερα.
like3

Μια ευχή

Εικόνα Angela Papastavrou
Κάθε καινούργια μέρα που ξημερώνει να μας γεμίζει ελπίδα και στο τέλος της να μας έχει προσφέρει τα καλύτερα! Κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη! Κάθε μέρα και ένα μικρό βήμα εμπρός, για όλους μας!
like2

Μπράβο σας

Εικόνα marmar
Μπράβο σας, που τα πάτε καλύτερα. Δεν υπάρχουν κακομαθημένα παιδιά, έτσι χωρίς αιτία. Κάτι φταίει, ακόμα και ο λάθος τρόπος των γονιών που αρνούνται να δουν τα λάθη τους, και αυτό είναι το χειρότερο. Συνεχίστε κάθε μέρα και καλύτερα. Τα καλά νεά δίνουν κουράγιο σε όλους μας.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.