Είμαι μαμά διδύμων αγοριού και κοριτσιού 8 μηνών χρονολογική και διορθωμένη 6 μηνών

Εικόνα Anna Banana89

Καλησπέρα σας, Είμαι μαμά διδύμων αγοριού και κοριτσιού 8 μηνών χρονολογική και διορθωμένη 6 μηνών. Γεννήθηκαν πρόωρα 32 εβδομάδων. Δεν υπήρξαν επιπλοκές και έμειναν στη μενν μόνο για να μάθουν να τρώνε από μπιμπερο. Το βάρος γέννησης ήταν 2500 και 2100. Η ανησυχία μου αφορά την μικρή που βλέπω ότι υστερεί σε κάποια πράγματα σε σχέση με τον μικρό. Ο μικρός μπαμπαλιζει εδώ και δύο μήνες πάρα πολύ, μας χαμογελάει πάρα πολύ και έχει τέλεια βλεμματική επαφή, κάνει κόλλα το και προσπαθεί να χτυπήσει παλαμάκια. Γυρίζει πάντα όταν με ακούει να μιλάω.

Η μικρή ενώ κινητικά είναι άψογη δηλαδή σήκωνε από την αρχή κεφάλι , έκατσε πρώτη, στάθηκε όρθια πρώτη και πλέον σηκώνεται από το κρεβάτι μόνη της ...βλέπω ότι άργησε πολύ να χαμογελάσει συνειδητά ( χωρίς να την παίξουμε) έχει εδώ και ένα μήνα που το κάνει σε μας και τους ξένους , παλιότερα τους ξένους δεν υπήρχε περίπτωση να τους χαμογελάσει . Δεν τους κοιτούσε και αν τους κοιτούσε τους κοιτούσε πολύ σοβαρά. Εμάς έχω παρατηρήσει ότι άργησε επίσης να εδραιώσει βλεμματική επαφή ..έχει εδώ κι ένα μήνα που μας κοιτάει συνεχόμενα αρκετά δευτερόλεπτα. Όμως μας κοιτάζει στα μάτια από απόσταση κι όχι από κοντά . Δηλαδή αν την έχουμε αγκαλιά δεν μας κοιτάζει. Όμως κάθε πρωί όταν ξυπνάει και πάω πάνω από το κρεβάτι της με κοιτάζει και χαμογελαει. Όταν την αλλάζω πάναε κοιτάζει στα μάτια. Όταν την ταιζω φαγητό δεν με κοιτάζει καθόλου. Όμως παρακολουθεί όλα όσα κάνουμε στον χώρο. Ότι κι αν πιάσουμε γυρίζει να το δει. Γυρίζει σε όλους τους ήχους, δεν αδιαφορεί για τους ανθρώπους στον χώρο. Χαμογελάει πολύ στον μεγάλο μου γιο. Της αρέσει το κου κου τσα και το να κρύβομαι και να εμφανίζομαι ξαφνικά. Με περιμένει να το κάνω και χαμόγελα.

Επίσης το τελευταίο διάστημα βλέπω ότι αλληλεπιδρά πολύ καλύτερα με τους ξένους που την προσεγγίζουν και παίζουν μαζί της από ότι με μένα. Νιώθω ότι αυτούς τους κοιτάζει πιο ικανοποιητικό στα μάτια ενώ για εμένα αδιαφορεί. Όταν πειράζει κάτι και φωνάξω μηηηηη, οοοοχι τις περισσότερες φορές γυρίζει και με κοιτάζει βέβαια συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει. Όταν όμως την φωνάζω με το όνομα της δεν θα γυρίσει ή αν γυρίσει θα είναι στιγμιαία να δεί. Γενικά αισθάνομαι ότι ναι μεν υπάρχει εξέλιξη στην βλεμματική της επαφή τον τελευταίο μήνα και γενικά στην κοινωνικοποίηση της όμως όχι τόση όση θα έπρεπε να είναι. Φοβάμαι απίστευτα για ΔΑΔ κι έχω χάσει την ψυχική μου ηρεμία.

Έχω κλείσει ραντεβού στον κύριο Σαμαρά για τον Φεβρουάριο. Επίσης την πήγα πριν λίγες εβδομάδες στον κύριο Τσικουλα που την βρήκε μια χαρά. Αυτόν τον "κάρφωνε" με τα μάτια της . Και τον παιδίατρο μας τον καρφώνει στα μάτια ...εμένα πάλι...!!! Όταν κάνω αστείους ήχους ή αστείες χειρονομίες με κοιτάει και χαμογελάει. Δεν μπαμπαλιζει ικανοποιητικά λέει μααααμ, εεεεε, αχχχαααα, ηηηηη κάτι τέτοια ενώ ένα διάστημα έλεγε ντα ντε μπαμπαμπα τα έκοψε όμως . Χθες είπε πάλι μπα μπα μπα όμως μια φορά. Παρακαλώ πολύ πείτε μου την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας .

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Ξέχασα να αναφέρω κάποια πράγματα..

Εικόνα Anna Banana89

Ξέχασα να αναφέρω ότι παρακολουθεί με το βλέμμα της τα κινητά αντικείμενα μπροστά της, όταν δείχνω με το δάκτυλο το ακολουθεί και κοιτάζει το αντικείμενο (από κοντά να ακουμπά το δάκτυλο στο αντικείμενο) . Βάζει όλα τα παιχνίδια στο στόμα , δυστυχώς της αρέσει η τηλεόραση και την κοιτάζει επίμονα όταν τα βράδυα είναι ανοιχτή, της αρέσει να της τραγουδάω θα γυρίσει δηλαδή να με ακούσει κι αν δεν με κοιτάξει στα ματια θα χαμογελάσει σίγουρα, κάνω σαπούνοφουσκες τις ακολουθεί με το βλέμμα και προσπαθεί μερικές φορές να τις σκάσει αν πλησιάσει καμία κοντά της.Στον καθρέφτη άλλες φορές κοιτάζεται άλλες πάλι όχι. Αν την έχω μπροστά στο. Καθρέφτη και χοροπηδάω μαζί της τότε συνήθως χαμόγελα και κοιτάζεται άλλες φορές ίσως να χτυπήσει τον καθρέφτη με το χέρι της. Πραγματικά κοντεύω να τρελαθω..αυτή η βλεμματική επαφή μου έχει γίνει εμμονή. Να αναφέρω ότι είναι πολύ πιο καλοδιαθετη τις πρωινές ώρες όπου σίγουρα αλληλεπιδρά πολύ καλύτερα σε σχέση με τις βραδινές ώρες που είναι μες στη γκρινια.

like1

Νομίζω ότι ανησυχείς άδικα τόσο πολύ

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Γειά σου Άννα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Διαβάζοντας αυτά που γράφεις νομίζω ότι ανησυχείς άδικα τόσο πολύ. Το ότι τα παιδιά είναι δίδυμα δε σημαίνει ότι θα έχουν ακριβώς την ίδια ανάπτυξη. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να αφήσεις το χρόνο να σου δείξει πως θα εξελιχθεί το παιδάκι σου. Μόνη σου λες ότι έχεις εμμονή με τη βλέμματική επαφή είμαι σίγουρη ότι διαβάζεις διαφορά στο διαδίκτυο και μετά παρατηρείς το παιδί αν κάνει αυτό η εκείνο. Επειδή γράφονται πολλά να μην παρασύρεσαι. Όλη αυτή την ανησυχία και το άγχος που έχεις νομίζω ότι τα παιδιά άσχετα από τη μικρή ηλικία τα νιώθουν επίσης. Αυτό που θα μπορούσα να σου πω θα ήταν να χαρείς τα παιδιά χωρίς δεύτερες σκέψεις για να είσαι και εσύ πιο ήρεμη.

Ο Σαμαράς είναι εξαιρετικός και θα σου πει αν συμβαίνει κάτι μέχρι τότε να είσαι χαρούμενη και αισιόδοξη. Και πρωτίστως να μην χάνεις την ψυχική σου ηρεμία την οποία με δύο μωρά παιδιά θα χρειαστείς σίγουρα. 

Κατερίνα.

like2

Με έχει τρελάνει το Ίντερνετ

Εικόνα Anna Banana89

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως με έχει τρελάνει το Ίντερνετ. Η κόρη μου γενικά άργησε να χαμογελάσει , να μας κοιτάξει κτλ .Εγώ βλέποντας αυτή την συμπεριφορά άρχισα να αναζητώ πληροφορίες στο ίντερνετ με αποτέλεσμα να είμαι του γιατρού αυτή την στιγμή. Βέβαια βλέπω εξέλιξη στην βλεμματική επαφή της . Εδώ και δύο μέρες όταν την έχουμε στο κρεβατάκι της όρθια και της μιλάμε μας κοιτάζει μέσα στα μάτια . Μάλιστα επίτηδες κρύβω το στόμα μου για να είμαι σίγουρη ότι με κοιτάζει στα μάτια. Αυτό το πετυχαίνουμε όταν της τραγουδάω ή κάνω γκριμάτσες και γελάει. Μπήκα στο utube και είδα ένα βίντεο μιας μαμάς που έλεγε ότι όταν τραγουδάει στο αυτιστικό παιδάκι της εκείνο την κοιτάζει...έτσι πάλι απέκτησα καινούριες ανησυχίες ! Να περάσει γρήγορα ο καιρός να μας δει ο κ. Σαμαράς με την κ. Κατσώνη Ζωή να ηρεμήσω. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν μπαμπαλιζει πέρα από το έεεε αααα κτλ. Και φυσικά δεν γυρίζει στο όνομα της. Δεν ξέρω σε τι ηλικία τα μωρά πρέπει να γυρίζουν στο όνομα τους ; Βρήκα ελληνικά άρθρα που έλεγαν έως 12 μηνών αλλά ξένα που έλεγαν 6 μηνών...

like2

Τα ίδια περνάω και εγώ, έχω αρρωστήσει 

Εικόνα Μήνα Αγγελοπούλου

Καλησπέρα, σου έστειλα και email, τα ίδια περνάω και εγώ έχω αρρωστήσει δεν μπορώ να χαρώ τίποτα εμένα είναι 3,5 μηνών και 2 διορθωμενη Η μπέμπα μου και μόλις έκλεισε τον τρίτο χρονολογικα αρχισε να κοιτάει,να γελάει να κάνει αγκου και να παρακολουθει, κάθε μέρα την τεσταρω να δω αν κοιτάει στα μάτια αν παρακολουθεί, αν αντιδρά στους ήχους, δεν χαίρομαι το παιδί μου, έχω τρελαθεί διαβάσω τι θα έπρεπε να κάνει και αγχώνομαι και ο παιδίατρος με αγχωνει πολύ γιατί μου λέει δεν υπάρχει διορθωμένη ηλικία οπότε καταλαβαίνεις...εύχομαι να περάσει όλο αυτό και τα μωρά μας να είναι υγιή...

like3

Πρέπει να σταματήσεις να παρατηρείς το παιδί συνέχεια

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Άννα καλησπέρα. 

Έχεις πάει το παιδί ήδη στον κ. Τσικουλα ο οποίος επίσης είναι πολύ έμπειρος και μόνη σου αναφέρεις ότι τη βρήκε μια χαρά.  Αν υπήρχε κάτι να είσαι σίγουρη ότι κάτι θα σου έλεγε.Μην ανησυχείς λοιπόν τόσο.. Το ραντεβού σου με τον κ. Σαμαρά αργεί και αν συνεχίσεις να διαβάζεις στο τέλος θα τρελαθείς. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσεις να παρατηρείς το παιδί συνέχεια. Σταμάτα να ενημερώνεσαι για τον αυτισμό δε σημαίνει ότι τα παιδιά που δεν καταφέρνουν κάτι στον προκαθορισμενο χρόνο θα διαγνώστουν με αυτισμο. Αν μπορώ να σου πω κάτι θα ήταν να ηρεμήσεις να το βγάλεις από το μυαλό σου και να χαρείς απλά τα παιδιά σου. Πιστεύω ότι έτσι θα καταφέρεις να βοηθήσεις περισσότερο και εσένα και τα παιδιά.

Κατερίνα.

like1

Τι είναι η διορθωμένη ηλικία;

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπέρα Μήνα θα μπορούσατε να μου πείτε τι είναι αυτή η διορθωμένη ηλικία το αναφέρει και η Άννα και δεν καταλαβαίνω παίζει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών ; 

like0

Διορθωμένη ηλικία

Εικόνα Anna Banana89

Καλησπέρα Κατερίνα. Τα πρόωρα μωρά έχουν τη χρονολογική ηλικία, δηλαδή, από τη στιγμή που γεννιούνται και τη διορθωμένη ηλικία δηλαδή την ηλικία που προκύπτει από την ΠΗΤ (ενν. πιθανή ημερομηνία τοκετού). Τα πρόωρα μωρά συνήθως είναι πίσω σε σχέση με τα τελειομηνα στα ορόσημα και για αυτό κοιτάμε τη διορθωμένη ηλικία τους.

Έχεις απόλυτο δίκαιο σε όλα όσα αναφέρεις Κατερίνα! Μακάρι να μπορέσω να ηρεμήσω! Μακάρι ο χρόνος να είναι υπέρ μας και όλα αυτά να είναι μια άσχημη περίοδος της ζωής μου.

like1

Έχω παρόμοιο θέμα όμως με τον γιο μου από τα δίδυμα

Εικόνα Χρυσή Λάμπροθαναση

Καλησπέρα! Έχω παρόμοιο θέμα όμως με τον γιο μου από τα δίδυμα. Είναι 9,5 μηνών, διορθωμένη 8,5 κ είναι πολύ πιο πίσω από το κορίτσι μου. Βλέπω ότι ο μικρός δεν έχει καλή βλεμματική επαφή, επίσης όταν είναι ξάπλα ή καθιστός κουνάει κάπως τους καρπούς του κ τα ποδαράκια του. Κατά τα λοιπά κοιτάζει γύρω του τα πάντα, χαμογελάει, του αρέσει το παιχνίδι κούκου τσα, όμως όταν τον γαργαλαω δεν με κοιτάζει πολύ, όταν τον αλλάζω έχει το μυαλό του γύρω γύρω, όταν θηλάζει σπάνια με κοιτάζει. Δεν μπαμπαλιζει, ενώ το είχε ξεκινήσει από 6 μηνών, το έκοψε πολύ σύντομα. Δεν μπουσουλαει όμως στέκεται καλά όρθιος αν πιάνεται κ κάθεται καθιστός πολύ καλά. Έχετε εσείς κάποιο νεότερο;

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.