Ε.Ε.Τ.Α.Α. - Περιφέρεια και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για voucher στα Κ.Δ.Α.Π.

Εικόνα Δημήτρης Παναγιώτου

Καλησπέρα σας

Γράφω για πρώτη φορά, για ένα θέμα που αφορά την λειτουργία Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) που είναι ένα πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης , υπεύθυνη για την έκδοση των voucher, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027.

Έχω ένα παιδί 16 ετών, που πάσχει από αυτισμό. Εφόσον εγκρίθηκε το voucher, τι πιο λογικό σαν γονέας να ενδιαφερθώ κάνοντας μια έρευνα σχετικά με τα Κ.Δ.Α.Π της ευρύτερης περιοχής μου και παρατηρώντας αυτά που θα σας αναφέρω παρακάτω στη συνέχεια σχεδόν όλης της Αττικής.

Σημειώνεται, ότι όλα τα Κ.Δ.Α.Π παίρνουν έγκριση λειτουργίας από την Περιφέρεια (δεδομένο).

Μετά την έρευνα που διενήργησα εύλογα έχω τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Η Περιφέρεια εκδίδει άδεια λειτουργίας, υποχρεώνοντας να υπάρχει μια έξοδος μόνο. Δεύτερη έξοδος ή έξοδος διαφυγής με μπάρα πανικού (ειδική για Α.Μ.Ε.Α - υπάρχουν και λειτουργούν στους αντιστοίχους χώρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ) δεν χρειάζεται?

2) Πυρανιχνευτές στο χώρο υπάρχουν, αλλά όχι στο εκεί που χρησιμοποιείται φλόγα π.χ. κουζίνα κ.λπ.

3) Ελλιπή συστήματα κατάσβεσης (ανάλογα με το χώρο και τα άτομα).

4) Διαφημίζουν προγράμματα που δεν πραγματοποιούνται π.χ. θεραπευτική ιππασία , κολύμβηση κ.λπ. σε μεγάλο ποσοστό.

5) Αναφέρουν στον κανονισμό λειτουργίας τους ότι για τις μεταφορές των μαθητών την ευθύνη την έχει ο οδηγός ο οποίος είναι υποχρεωμένος να φροντίζει και τα έγγραφα του οχήματος. Ούτε αναφέρουν τι όχημα είναι και εάν πληροί τις προδιάγραφες ασφαλείας (σχολικό για μεταφορά μαθητών? – υπάρχει σαφής κανονισμός στην Τροχαία). Θα τρελαθούμε? Εμένα προκειμένου να πάρουνε το voucher, μου τάξανε λαγούς με πετραχήλια (θα ερχόμαστε εμείς με δικό μας αυτοκίνητο να μεταφέρουμε το παιδί σας) . Από αυτά που επισκέφτηκα έλαβα αυτή την απάντηση από αρκετά.

6) Υπάρχει καθόλη την διάρκεια λειτουργίας εκπαιδευτικός που να είναι πιστοποιημένος στις Πρώτες Βοήθειες με τον ανάλογο εξοπλισμό ώστε να πράξει μέχρι να προσέλθει το ΕΚΑΒ?

7) Κ.λπ.

Τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ξέρει ότι τα δίνει στο γάμο του Καραγκιόζη, γιατί, θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολίτες της Ε.Ε και τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ισάξια με τα αλλά παιδιά των άλλων χωρών, αλλά εδώ μου φαίνεται ότι ούτε η Πολιτεία ούτε η Περιφέρεια ξέρουν τι τους γίνεται.

Για το καλό των παιδιών μας, μόνο εάν βρεθεί ένας εισαγγελέας, που έχει την δύναμη - βούληση να ενδιαφερθεί για τα Α.Μ.Ε.Α και ίσως να δείξει λίγο ευαισθησία - ανθρωπιά να διατάξει την επανεξέταση της νομοθεσίας.

Μόνο έτσι υπάρχει μια μικρή ελπίδα, για να μπει μια τάξη σε αυτό το σύστημα και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας με σωστούς επαγγελματίες εκπαιδευτικούς που θέλουν να κάνουν καλά την δουλειά τους σε συνδυασμό με ένα κράτος αρωγό στην προσπάθεια μας, για όσο καιρό μπορούμε και είμαστε σε θέση να τα βοηθάμε . Μετά από εμάς...

Με εκτίμηση

Δημήτρης Παναγιώτου

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.