DVD (δηλ. βίντεο) για παιδιά με αυτισμό (Transporters)

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Φίλοι μου καλή χρονιά μας με υγεία πάνω απ΄όλα και ...χαμόγελα σε όλους μας! Το συγκεκριμένο "βιολόγιο" αφορά τα παιδάκια του "Νόηση", που εμπίπτουν στο φάσμα των Αναπτυξιακών Διαταραχών (αυτισμό). Παρακολουθώντας τις ειδήσεις του BBC SKY, είχε ένα ρεπορτάζ με θέμα την έρευνα βρεττανών γιατρών σε παιδάκια με αυτισμό που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους καθώς και το απρόβλεπτο στην συμπεριφορά των ενηλίκων που τα φοβίζει. Με αρχή την αγάπη ενός αγοριού για τα τρένα, δημιούργησαν οι γιατροί ένα DVD (δηλ. βίντεο) με κινούμενα σχέδια, που αρέσουν στα παιδιά, με θέμα τα τρένα. Μόνο που στην μηχανή τους και στο πίσω μέρος είχαν πρόσωπα ενηλίκων με χαμόγελο και χαρούμενες εκφράσεις. Κάθε φορά που το παιδάκι έβλεπε το τρενάκι να περνάει από εμπρός του, αντίκρυζε το γελαστό πρόσωπο ενός ενήλικα στην μηχανή του τρένου. Το ίδιο και όταν το τρένο έφευγε από τα ματάκια του παιδιού και πάλι έβλεπε ένα γελαστό προσωπο, στο πίσω μέρος του τρένου. Το ζητούμενο ήταν να πάψει το παιδί να φοβάται την άγνωστη αντίδραση του ενήλικα με την βοήθεια ενός αγαπημένου παιχνιδιού του. Ζητήθηκε από μια ομάδα παιδιών να το παρακολουθεί για 30 ημέρες 15 λεπτά ανά μέρα και πράγματι, όπως παρατήρησαν οι γιατροί η επικοινωνία τους στην συνέχεια είχε βελτιωθεί. Πλέον, συνέχιζε το ρεπορτάζ, 30.000 οικογένειες στην Βρεττανία (!) έχουν πάρει αυτή την ταινιούλα και τη δείχνουν στα παιδάκια τους. Αλήθεια, λέω στην Ελλάδα κανείς δεν ερευνά; Κανείς δεν έβαλε μια ομάδα παιδιών να "πειραματιστεί" έστω, μήπως και προκύψει τίποτα ωφέλιμο; Όλα στην Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ κ.λπ.. Ας μην γκρινιάζω άλλο όμως, πρώτο βιολόγιο του νέου χρόνου! Να στε όλοι καλά!! Μαίρη Βελλή

Σχόλια

Κυρία Μαίρη

Εικόνα Agrianitis
Κυρία Μαίρη καλή μέρα Έχεις περισσότερες πληροφορίες για αυτό το DVD, ή το ρεπορτάζ ? Αν έχεις στέιλε μου. Ευχαριστώ πολύ
like2

Περισσότερες πληροφορίες

Εικόνα Angela Papastavrou
http://www.parents.gr/psych/?sid=180 http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6241733.stm Eδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ρεπορτάζ και το DVD!!! Μάλιστα στην δεύτερη διεύθυνση θα μπορέσετε να δείτε σε βίντεο το ρεπορτάζ του BBC!!! Τι καλά που θα ήταν να το βλέπαμε και στην Ελλάδα το DVD αλλά στα Ελληνικά για να το καταλάβουν και να βοηθηθούν και τα δικά μας παιδιά!!!
like3

Δείτε το video

Εικόνα Agrianitis

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.