Διαγνώσεις... και άλλα...

Εικόνα Kari
Αγαπητοι μου φιλοι καιρο ηθελα να γραψω για αυτο το θεμα αλλα ειχα καποιες επιφυλαξεις, τωρα ομως με αφορμη το βιολόγιο της Ginka "Οφθαλμαπατες" [ διαβάστε τη δημοσίευση με τίτλο "Οφθαλμαπάτες" ] μου δινεται η ευκαιρια να επισημανω αυτο που ηθελα εδω και καιρο!!! Τα περισσοτερα μελη εχουν παιδακια με αυτισμο και καποια αλλα μελη των οποιων τα παιδια εχουν καποια συνδρομα οπως Angelman, Williams κλπ δεν σας λεει κατι ομως αυτο; Γιατι ολα τα παιδια στην Ελλαδα μολις κατι δεν λειτουργει σωστα του κολανε τον τιτλο του αυτισμου (εκτος βεβαια απο αυτα τα σπανια συνδρομα οπως προαναφερα π.χ. Rett, Angelman, Williams κλπ); Εχω επισκεφτει πολλα ξενα site και διαβαζω για παιδια που εχουν υπερκινητικοτητα, δυσπραξια, δυσφασια, αφασια κλπ χωρις να ανηκουν στο φασμα του αυτισμου. Ριξτε μια ματια στο βιβλια διαταραχων του "Νόηση" [ δείτε τη "Bιβλιοθήκη του NOESI.gr" ] και θα καταλαβετε τι εννοω... Δυστυχως ομως στην Ελλαδα δεν εχω ακουσει τιποτα αναλογο, μηπως τελικα ολα τα καλυπτουμε με ενα και μοναδικο τιτλο "ΑΥΤΙΣΜΟΣ"? Μηπως τελικα οι διαγνωσεις που μας δινουν δεν ειναι και τοσες σωστες; Η κορη μου ειναι ενα παιδακι εξυπνο, ομιλητικο αλλα με καποιες αλλες δυσλειτουργιες που την ταλαιπωρουσαν και οταν πηγα στο νοσοκομειο για να την εξετασουν κοντεψαν να μου πουν πως ειμαι τρελλη για δεσιμο διοτι αν ενα παιδι μιλαει και δεν εχει και νοητικη στερηση τοτε δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ. Μηπως τελικα ολα αυτα τα παιδακια που δεν εχουν αυτισμο αλλα εχουν καποιες αλλες εντονες δυσκολιες οφειλονται σε καποιες αλλες νευρολογικες δυσλειτουργιες που κανεις ομως δεν εχει καταλαβει ωστε να του παρεχουν την καταλληλη βοηθεια; Μηπως τελικα στα σχολεια ειναι ακρως απαραιτητο να υπαρχουν παιδοψυχολογοι και κοινωνικοι λειτουργει για να υπαρχει και η πρωιμη παρεμβαση; Εγω ως μητερα ενος κοριτσιου που δεν εχει αυτισμο αλλα αντιμετωπισε μεγαλες δυσκολιες εχω καταλαβει πως δεν υπαρχουν καλα και κακα παιδια, γκρινιαρικα και ησυχα παιδια, κλαψιαρικα και μη κλαψιαρικα. Εχω καταλαβει πως υπαρχουν παιδακια υγιή και παιδακια με προβληματα υγειας, παιδακια με νευρολογικες δυσλειτουργιες και παιδακια χωρις δυσλειτουργιες, παιδιακια που οι γονεις τους ειναι διπλα τους και παιδακια εγκατειλημενα, παιδακια διαγνωσμενα με αυτισμο και παιδακια με δυσφασια, υπερκινητικοτητα, δυσπραξια που δεν εχουν διαγνωσθει ποτε... Τα συμπερασματα δικα σας...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.