ΔΕΠΥ και εναντιωματική προκλητική διαταραχή στον μικρό μου 9 ετών

Εικόνα Χριστιάννα Ch.

Καλησπερα σε ολα τα μελη μολις εκανα και γω την εγγραφη μου, ειμαι μονογονεας και χηρα και εχω ενα αγορακι εννεα ετων. Εχουμε κανει διαγνωση απο το Κεντρο Ψυχικης Υγειας και Ερευνων Βορειου Ελλαδος και πηραμε την διαγνωση που αφορα τη ΔΕΠΥ περιπου τρια χρονια πριν. Ο γιος μου τον πρωτο χρονο εκανε μια φορα την εβδομαδα μια συνεδρια στο εν λογω Κεντρο και ειχαμε καποια βελτιωση. Οταν μας προτειναν για ιδιωτικο δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα.

Εχει αναπτυξει παραλληλα και εναντιωματικη προκλητικη διαταραχη η οποια πολλες φορες ειναι ανεξελεγκτη. Προσπαθω να θεσω τα ορια τα ξεκαθαρα οπως μου ειχαν συστησει μπαιινοντας και γω στο παιχνιδι αυτο που πολυ αρεσει μαλλον στο γιο μου μα για μενα ειναι ενας αγωνας διχως τερμα στα ορια της πληρους εξαντλησης. Καποια διαστηματα ειναι πιο συνεργασιμος καποια αλλα διαστηματα παλινδρομει και κραταει βδομαδες το επεισοδιο της εναντιωσης και της αρνησης.

  • Παρακαλω αν μπορειτε να με κατευθύνετε, να με δωσετε λιγο κουραγιο να μου προτεινετε ισως καποιες δωρεαν δομες που θα μπορουσα να επισκεφτω με το παιδι μου για υποστηριξη επανω στο θεμα ακομα και να μοιραστειτε μαζι μου τις δικες σας εμπειριες!!!!!

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την αποδοχη, τα παιδια με ΔΕΠΥ ειναι ιδιατερα και πολυ ταλαντουχα παραλληλα ομως και ιδιατερα ευαισθητα και χειριστικα. Χρειάζονται δουλεια και στο σπιτι μαζι με τους γονεις, χωρις επικριτικοτητα αλλα με την σωστη διαπαιδαγωγηση οχι μονο του παιδιου αλλα και των γονεων.  

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.