Αν δεν πάρουν μέτρα τα Υπουργεία τα ΚΔΗΦ δεν θα μείνουν ανοικτά για πολύ ακόμη!

Εικόνα NOESI.gr

Αν δεν πάρουν μέτρα τα Υπουργεία για την ασφαλή λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (γνωστών και ως ΚΔΗΦ) προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά — σε λειτουργία — όπως τα Ειδικά Σχολεία, δεν θα μείνουν ανοικτά για πολύ ακόμη. Μάσκα, απολυμαντικά δεν είναι ικανή ασπίδα προφύλαξης για τα Κέντρα αυτά, όπως δεν είναι και για τα Ειδικά Σχολεία.

Δεν πάει να λέει η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία) στα μέλη της (μόνο) ότι πρέπει να στείλουν στοιχεία στο Υπουργείο, δεν αρκεί.

Τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας ακόμη να ενημερώσουν τα Κέντρα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ότι "χρειάζεται" να υποβάλλουν στοιχεία για τους αριθμούς του προσωπικού και των ωφελούμενών τους (μαθητών), προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα ανίχνευσης COVID-19 με tests, όταν προκύπτει ανάγκη. Ο ΕΟΔΥ έπειτα από αιτήματα των Κέντρων για έλεγχο κλείνει ραντεβού για επίσκεψη μετά από 2-3 εβδομάδες. Και δεν συμπεριλαμβάνει ελέγχους σε μαθητές των Κέντρων, αλλά μόνο του προσωπικού.

Και τα Κέντρα παλεύουν μόνα τους να εξασφαλίσουν tests, χωρίς να γνωρίζουν για την ποιότητά τους, τη χρήση τους, την ερμηνεία των αποτελεσμάτων τους και την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα αυτά.

Και οι ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ / ΕΣΑΜΕΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) χαίρονται, αφενός, που όλα πάνε καλά και μένουν ανοιχτές οι δομές και φωνάζουν, αφετέρου, στην ΟΛΜΕ που ζητά tests. Μερικοί γονείς αισθάνονται ότι στοχοποιούνται, γιατί ζητήθηκε να γίνονται tests στα παιδιά τους. Τα παιδιά τους δε, τα περισσότερα, δεν μπορούν καν (ή δυσκολεύονται ιδιαίτερα) να υποβληθούν σε test COVID λόγω περιορισμών από την αναπηρία τους.

Χωρίς ούτε μία διευκρινιστική εγκύκλιο ακόμη από τα αρμόδια Υπουργεία, η ανάγκη να επικοινωνούν οι ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ απευθείας συνολικά με όλους τους φορείς (Κέντρα) της αρμοδιότητάς τους, είναι τόσο ΔΥΣΚΟΛΟ να καλυφθεί στην εποχή που ζούμε, που φαίνεται σαν ΑΔΥΝΑΤΗ!

Και, διαβάζουμε στις ανακοινώσεις ότι το αναπηρικό κίνημα όπως αυτοπροσδιορίζεται, μέσω των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών του, είναι happy με τα ανοιχτά ΚΔΗΦ.

Εμείς, στο NOESI.gr δεν είμαστε.

Προς:

  1. Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  2. Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  3. Υπουργείο Υγείας
  4. Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.