Απόψεις για εμβόλιο MMR - Άτυπος αυτισμός

Εικόνα Marina

Καλησπέρα σας. 
Το όνομα μου είναι Μαρίνα και έχω μια μικρή δυο ετών. Η ιστορία μου αρχίζει από 6,5 μηνών όταν είδα ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς της (θεωρώ μετα από εμβολιασμό MMR*) όπου εκεί μου είχαν μπει ιδέες περί αυτισμού και διαταραχής. Φυσικά από τόσο μικρή κανείς δεν μου έδωσε βάση, ούτε καν η παιδίατρος της.

(*) Σημείωση από το NOESI.gr:
Πρόκειται για το εμβόλιο κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, γνωστό ως «τριπλούν» στην Ελλάδα και ως MMR II διεθνώς.

Την πήγα, λοιπόν, στον αναπτυξιολόγο 14 μηνων όπου δεν μπορούσε να διακρίνει κάτι εκείνη την περίοδο. Την ξανά πήγα και όταν ήταν 22-23 μηνών, όπου εκείνη την φορά διέκρινε κάποια στοιχεία, όχι όλα του αυτισμού, και μου ανέφερε για άτυπο αυτισμό. Στην γνωμάτευση του αναφέρει τους προβληματισμούς του για την κοινωνική της αλληλεπίδραση και μετέπειτα την επικοινωνία της.

Συνέστησε λοιπόν εργοθεραπεία για πρώιμη παρέμβαση και ένταξη σε σχολικό περιβάλλον.

Το καλό με την μικρή είναι πως είναι πανέξυπνη και έχει αντίληψη, απλά είναι δύσκολη πολύ στην διαχείριση της. Έτσι, λοιπόν, επισκεφτήκαμε την παιδίατρο της πρόσφατα όπου και είπα την διάγνωση του αναπτυξιολόγου.

Να μην τα πολυλογώ, μου είπε πως χρειάζεται να πάω σε σχολή γονέων και ότι το παιδί είναι μια χαρά και πως το ξέρει από γεννησιμιού … (μην ξεχνάμε πως εγώ το ξέρω από την κοιλιά … ασύλληπτο … α χα χα!).

Κατέληξε, λοιπόν, η συζήτηση με εκείνη και τον πατέρα της μικρής, στο να πάει παιδικό και βλέπουμε…! Θα την άρχιζα βέβαια, έτσι και αλλιώς, και εδώ κάπου μπαίνει και η ερώτηση μου για το εμβόλιο του MMR… Το είχα καθυστερήσει όσο μπορούσα γιατί το φοβάμαι αυτό το εμβόλιο και με όσα έχω διαβάσει είμαι σε δίλλημα να της το κάνω ή όχι.

Επίσης, όσο πληροφορούμαι, ισχύει ότι δεν θα την πάρουν σε παιδικό λόγω ανεπαρκούς εμβολιασμού;

Παρακαλώ, κάθε άποψη και εμπειρία δεχτη!

Σχόλια

Εμβόλιο MMR

Εικόνα Μαρία-Αικατερίνη

Γεια σας, στο δικό μου παιδί είδα επιδείνωση των συμπτωμάτων του μετά την τρίτη δόση του σχετικού εμβολίου (MMR). Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ευθύνεται το εμβόλιο για το Άσπεργκερ, που διαπιστώθηκε αργότερα, γιατί συνέπεσε ο εμβολιασμός να γίνει κατά το χρόνο αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, έχω διαβάσει στο παρελθόν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά που με έχουν βάλει σε προβληματισμό.

Όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν παρενέργειες, σε κάποιο πολύ μικρό ποσοστό, σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιούνται προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά. Για το συγκεκριμένο διάβασα ότι έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μας και γονιός αποζημιώθηκε.Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/ste-apozimioseis-se-osoys-osoi-ypes...Το άτυχο παιδί ήταν σε αυτό το μικρό ποσοστό. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα τι θα συμβεί, αλλά αυτό ισχύει για πολλά πράγματα στη ζωή και τις επιλογές μας. Ωστόσο, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου επιβάλλεται, σύμφωνα με τον νόμο, ο εμβολιασμός των παιδιών, δεν γνωρίζω αν περιλαμβάνεται ακόμη και το συγκεκριμένο εμβόλιο στα υποχρεωτικά.

Για την εγγραφή του παιδιού μου, μου ζητούσαν από τον παιδικό σταθμό και αργότερα από το σχολείο ενημερωμένο το βιβλιάριο με τα εμβόλια. Κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα εμβολίων, από διαφορετικές εταιρείες. Αν είναι ακόμη υποχρεωτικό το συγκεκριμένο, ίσως, σε συνεργασία με παιδίατρο της εμπιστοσύνης σας, να ερευνήσετε ποια από αυτά είναι περισσότερο ασφαλή για το παιδί σας.

like0

Το φοβάμαι πολύ αυτό το εμβόλιο

Εικόνα Marina

Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε.

Πραγματικά, το φοβάμαι πολύ αυτό το εμβόλιο και, επειδή η μικρή μου ήδη μου έχει δείξει σημάδια, δεν θέλω να την επιβαρύνω παραπάνω.

  • Παρακαλώρα, μπορώ να ρωτήσω ποια εμπορική ονομασία είχε το δικό σας εμβόλιο;
  • Το παιδί τώρα πώς είναι;

Δυστυχώς, με την παιδίατρο της μικρής υπάρχει μια αντιπαράθεση — ας το πούμε — για το πώς εξελίσσεται ψυχοκινητικά το αστεράκι μου… Επειδή είδα την αλλαγή της πολύ νωρίς στη ζωούλα της και επειδή η άτιμη είναι πανέξυπνη, μπορεί να σε ξεγελάσει. Μονάχα ο αναπτυξιολογος το κατάλαβε, που την είχε 1,5 ώρα μέσα για εξέταση. 

Η μικρή τώρα είναι 24 στους 25 μήνες και είναι αρκετά κοινωνική ειδικά με τα αλλά παιδακια, δεν έχουμε στερεοτυπίες κλασικού τύπου — μπορεί και καθόλου  (πετάρισμα π.χ.) μόνο κάποιες φορές σφιγγόμαστε, έχουμε σχετικά καλή οπτική επαφή όταν εμείς θελουμε, δεν γυρνάει εύκολα στο όνομά της, δύσκολη στην διαχείριση της (π.χ. για να τη ντυσω και να την αλλάξω, την κυνηγάω σε όλο το σπίτι, δεν κάθεται καθόλου) κάπως υπερκινητικής, αρκετά γκρινιάρα και από εντολές τα βασικά και όχι πάντα.

Δείχνει αρκετές φορές αλλά, κατά κύριο λογο ειδικά σε εμένα, με hand leading. 

Στην ομιλία λέμε αρκετές λέξεις αγγλικά, ελληνικά, μιλάμε και τα κινεζικά μας, μετράμε και στις δυο γλώσσες όπως και το αλφάβητο, μιμούμαστε όλα τα ζωάκια και κάνουμε και αρκετές προτάσεις, συν ότι τραγουδάμε συνέχεια τα τραγούδια από τα βίντεο (ναι ναι, βλέπουμε βίντεο γιατί μόνο έτσι συγκεντρωνόμαστε…). 

Το θέμα της ομιλίας βέβαια, ενώ όλα ακούγονται σωστά, είναι πως δεν μπορεί να σου απευθύνει τον λόγο π.χ. «Μαμά έλα εδώ, θέλω κάτι.» Όταν δε τη ρωτάς για να απαντήσει ναι ή όχι δεν μπορεί να το κάνει.

Αναγνωρίζει τους πάντες και τα πάντα και είναι πανέξυπνη! Σκαρφαλώνει παντού και δεν έχει φόβο για τίποτα (σχεδόν). Ένα σωστό διαβολάκι!

Είναι το δικό μου Ταλιμπανάκι

like1

Η δική μου εμπειρία στον εμβολιασμό

Εικόνα Μαρία-Αικατερίνη

Γεια σας και πάλι, ο δικός μου παιδίατρος δεν μου άφησε και πολλά περιθώρια επιλογής ώστε να ερευνήσουμε γι΄άλλα σκευάσματα. Τότε δεν είχα υποψιαστεί ότι είχε θέμα το παιδί μου με το σύνδρομο Asperger για να επιμείνω. Το παιδί είχε εξεταστεί από αναπτυξιολόγο και παιδοψυχίατρο, αλλά μόνο για ΔΕΠΥ, υπερκινητικότητα και προβλήματα στο λόγο ήταν η διάγνωση. Τα συμπτώματά του ωστόσο ήδη έδειχναν, με βάση την πρόσφατη εμπειρία μου, σημάδια για το σύνδρομο. Δεν ήταν συνεργάσιμος στους κανόνες, μοναχικός στο παιχνίδι, δύσκολες οι σχέσεις με τα άλλα παιδιά.

Αν το έκανε τώρα το εμβόλιο, θα το ερευνούσα καλύτερα μ΄έναν άλλο παιδίατρο για να βρω το πιο ασφαλές. Τον γνώρισα κατά τύχη πολύ μεταγενέστερα γι΄άσχετο ζήτημα, αλλά μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη γενικότερα αλλά και σχετικά με τα θέματα των εμβολίων.

Αν τυχόν χρειαστείτε, θα ψάξω να τον βρώ να σας στείλω στοιχεία του.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.