Editorial: "Μπλε για τον Αυτισμό" σε όλη την Ελλάδα μέσω του NOESI.gr

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

[Editorial] To NOESI.gr αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Ελλάδα της παγκόσμιας καμπάνιας του Autism Speaks? για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ανάβοντας το μπλε φως σε κτήρια για την καμπάνια LIUB.

Τι είναι το Light It Up Blue στην Ελλάδα ή LIUBgreece;Η καμπάνια "Μπλε για τον Αυτισμό" είναι μια πρωτοβουλία του Autism Speaks που σκοπεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, στις 2 Απριλίου, με τις δράσεις "Φορέστε Μπλε" και "Ανάψτε Μπλε Φως".

Από το 2015 το NOESI.gr τελεί πρεσβευτής της καμπάνιας στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση δράσεων που σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάδοση της γνώσης για τα άτομα με αυτισμό.

Τι είναι το Light It Up Blue στην Ελλάδα ή LIUBgreece; To 2016 και έκτοτε κάθε χρόνο η Πύλη Αδριανού φωτίστηκε μπλε για τον αυτισμό με την συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού. Ήταν μία ωραία εκδήλωση που συντόνισε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών στην Αθήνα, που πιστεύουμε ότι έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα στους πολίτες της Αθήνας και τους τουρίστες που κοντοστάθηκαν να θαυμάσουν ένα μνημείο που συμβολίζει πολλά!

Δείτε το φωτογραφικό μας άλμπουμ στο Facebook!

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο NOESI.gr μέσω της σελίδας επικοινωνίας εδώ για να σας στείλουμε αφίσες της δράσης, που μπορείτε να αναρτήσετε σε κοινόχρηστους χώρους και ιστοσελίδες, μπορείτε να φορέσετε μπλε ρούχα όλη την ημέρα στις 2/4 ή να λάβετε πληροφορίες πώς μπορείτε να φωτίσετε ...μπλε ένα κτίριο ή κάποια εγκάτασταση!

Αναρτήστε τις αφίσες της δράσης σε κοινόχρηστους χώρους και ιστοσελίδες.

  1. ΦΩΤΙΣΤΕ-ΜΠΛΕ-LIUB_A3-bynoesigr-01.pdf
  2. ΑΝΑΨΤΕ-ΜΠΛΕ-LIUB_A3-bynoesigr-02.pdf
  3. ΦΟΡΕΣΤΕ-ΜΠΛΕ-LIUB_A3-bynoesigr-03.pdf

Οι αφίσες είναι σε αρχείο PDF (υψηλής ανάλυσης) μεγέθους Α3 ή Α4. Εάν χρειάζεστε άλλη μορφή αρχείου, ενημερώστε μας. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την απλή αφίσα για οικονομία μελανιού ή να προσθέσετε σε μία ιστοσελίδα την εικόνα - banner της καμπάνιας και να οδηγήσετε τους επισκέπτες στη σελίδα www.noesi.gr/liub/greece.

Το Autism Speaks αναθέτει στο NOESI.gr χρέη πρεσβευτή (Ambassador) για την Παγκόσμια Καμπάνια για τον Αυτισμό Light it Up Blue (LIUB).

Στόχοι

  1. Να φωτίσουμε με μπλε φως κτίρια στην Ελλάδα.
     
  2. Να πλαισιώσουμε εκδηλώσεις και άλλες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.
     
  3. Να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τους ανθρώπους με αυτισμό. 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ LIUB (σε PDF)PDF icon ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ LIUB (σε PDF)

Επικοινωνία

  • Εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε να φωτίσουμε κτίρια μπλε, επικοινωνήστε με το NOESI.gr.
  • Εάν οργανώνετε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, μπορούμε να πλαισιώσουμε τη δράση σας. Αναρτήστε τη εδώ ή γράψτε μας την ιδέα σας πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην οργάνωση και προβολή.
     
  • Εάν είστε στέλεχος σε Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επικοινωνήστε με το NOESI.gr, για να σας στείλουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να συμβάλλετε στη δράση.

Τι είναι το Light It Up Blue στην Ελλάδα ή LIUBgreece;

Άγγελος Κουτουμάνος και Amazing Grace στην Πύλη Αδριανού με μπλε φως για τον αυτισμό;

Δράσεις το 2019!

Το κτίριο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, κτίριο Κατσίγρα θα φωτιστεί με μπλε φως, στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας "Light it up blue", μαζί μεγάλα και ιστορικά κτίρια ανά τον κόσμο που φωτίζονται μπλε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Καμπάνιας για τον Αυτισμό. Μάθετε περισσότερα για όλες τις δράσεις στην Λάρισα στη σελίδα: https://www.noesi.gr/pronoise/larissa.

The Greek National Autistic Society (www.noesi.gr/pronoise/eepaa) will #LightItUpBlue Zosimaia Public Historic Library of #Ioannina, Greece for #WorldAutismAwarenessDay #WAAD 2019.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος "ΔΥΝΑΜΗ", με την στήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Πρέβεζας, φωτίζοντάς το και εκπέμποντας μπλε φως ενόψει της παγκόσμιας ημέρας αλλά και μήνα Απρίλιο για τα άτομα αυτισμό! Το μπλε χρώμα θα φωτίζει το Δημαρχείο της πόλης, δίνοντας το ζωντανό μήνυμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής σε κάθε άτομο με αυτισμό. "Σας περιμένουμε όλους εκεί"!! Μάθετε περισσότερα για τον Σύλλογο "ΔΥΝΑΜΗ" και τις δράσεις τους στον Οδηγό υπηρεσιών https://www.noesi.gr/pronoise/dinami.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας φωτίζεται μπλε (από μέσα προς τα έξω) συμπορευόμενη με τις δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

To Δημαρχείο Ρεθύμνου και το Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου θα φωτιστούν με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της υποστήριξης της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και κίνησης και συμπόρευσης για τα άτομα με αυτισμό. Η διεθνής αυτή δράση ονομάζεται Light It Up Blue και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, μια και στις πλέον γνωστές πόλεις του πλανήτη μας φωταγωγούνται πολλά δημόσια κτίρια με γιορτινή διάθεση μπλε για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου. Περισσότερες δράσεις στην περιοχή οργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΔΑΦ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Δείτε: https://noesi.gr/pronoise/rethimno.

Στην Κύπρο θα φωτιστούν με μπλε φως το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού, τα Κάστρα Πάφου, Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, η Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών και οι αρχαιολογικοί χώροι Χοιροκοιτίας και Αμαθούντας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Tο Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα όπως και το Δημαρχείο Ζίτσας θα φωτιστούν μπλε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Πληροφορίες: https://www.noesi.gr/pronoise/eepaa.

Την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) θα φωτιστούν με μπλε χρώμα το κτίριο του Δημαρχείου στην παραλία Χαλκίδας, το Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας και το κτίριο του Ο.Λ.Ν.Ε. (Οργανισμός Λιμένων Νήσου Εύβοιας), συμμετέχοντας στη δράση "Άναψε Μπλε Φως για τον Αυτισμό". Δείτε πληροφορίες εδώ: https://www.noesi.gr/event/pagkosmia-imera-aytismoy-halkida.


Δράσεις με στόχο τα ταξίδια για άτομα με αυτισμό να είναι πιο εύκολα! Ο κύριος κυκλικός κόμβος του αεροδρομίου Λάρνακας και οι είσοδοι των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα φωταγωγηθούν στο μπλε χρώμα που είναι το χρώμα του αυτισμού, στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας «Light it up blue», με στόχο την ευαισθητοποίηση των επιβατών και των επισκεπτών των αεροδρομίων σχετικά με τον αυτισμό. Διαβάστε περισσότερα, για να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα "Αυτισμός στον Αέρα" και "Μπορώ να Πετάξω".

Η #HermesAirports «στήριξε την πρωτοβουλία του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, με τη δράση "Αυτισμός στον Αέρα" κατά τη διάρκεια της οποίας 60 περίπου παιδιά με αυτισμό και οι συνοδοί τους, πέρασαν από τις διαδικασίες επιβίβασης στο αεροδρόμιο, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο το οποίο τροχοδρόμησε και επέστρεψε πίσω στο χώρο στάθμευσης του. Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην εξοικείωση των ατόμων με αυτισμό με τη διαδικασία ενός αεροπορικού ταξιδιού.

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος "Μπορώ να Πετάξω" εξασφαλίζεται η γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες του αερολιμένα, με προτεραιότητα στη διαδικασία ζύγισης αποσκευών (check in), δωρεάν πρόσβαση μέσω του Express Lane του αερολιμένα (στο αεροδρόμιο Λάρνακας), και τα ειδικά μπλε καπέλα με το σήμα "I Can Fly", τα οποία διευκολύνουν την αναγνώριση του ατόμου με αυτισμό από όλους τους φορείς του αεροδρομίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν προτεραιότητα και διευκολύνσεις σε όλα τα σημεία επαφής.

Σχετικά αρχεία: 

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.