Άγχος για αυτισμό σε 7 μηνών μωρό

Εικόνα Ζωή

Καλησπέρα δεν ξέρω μήπως είμαι υπερβολική και κάνω λάθος αλλά έχω ένα άγχος με το μωράκι μου 7 μηνων. Χωρίς να του κάνουμε σχετικά συχνά την ωραία πεταλούδα κανει την κινήσει με τα χέρια της πολύ συχνά στη μέρα ακόμα και μόλις ξυπνάει. επίσης όταν θηλαζουμε είτε θα χτυπάει το χέρι της πάνω στη παλάμη μου και παίζουμε παλαμάκια είτε πιάνει τα μαλλιά της μαζί και το αυτι και τα τραβάει.. να ανησυχώ για αυτισμό;; 

Τέλος το μόνο που κάνει από Φωνούλες είναι κάτι σαν "νιε νιε νιε".

Σχόλια

Δεν βρίσκω κάτι που θα με οδηγούσε σε αυτισμό

Εικόνα Ευγενία Παύλου

Ζωή καλησπέρα,
Έχεις εμπειρία από άλλο μωράκι? Ρωτάω για να καταλάβω αν υπάρχει σύγκριση σε όσα λες ή απλά σε ανησυχούν αυτά που αναφέρεις. 
Εμένα προσωπικά από όσα λες, δεν βρίσκω κάτι που θα με οδηγούσε σε αυτισμό.
Το να πιάνουν τα μωράκια τα μαλλάκια τους ή ένα κουκλάκι, ή το αυτάκι τους είναι λογικό και είναι μια κίνηση που σίγουρα τα ηρεμεί (όπως και πολλούς ενήλικες άλλωστε).
Εγώ αυτό που θα σε ρωτούσα είναι αν το μωράκι ανταποκρίνεται σε ήχους που ακούει. Αν δηλαδή ακούσει μια μουσικούλα,μια φωνή γυρναει το κεφαλάκι του και το βλέμμα του προς τον ήχο? Επίσης γελάει με εσένα, ανταποκρίνεται σε γαργαλιτό ή το κλασικό "κουκουτσα"?
Φιλικά,
Ευγενία

like4

Δεν έχω εμπειρία από άλλο μωράκι

Εικόνα Ζωή

Ευγενία μου σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σου ειλικρινά! Σε όλες αυτές τις τελευταίες ερωτήσεις που μου κάνεις από τις 5 φορές που θα της τα κάνω της 2 θα ανταποκριθεί τις άλλες 3 είναι σαν να μην με ακούει.. Υπάρχουν φορές που την κρατάω και φωνάζω μπέμπα και δυνατά μάλιστα και τίποτα ούτε την αγγίζει η φωνή μου. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι τρομάζει πολύ εύκολα με το παραμικρό, όχι πάντα αλλά σχεδόν πάντα. Δεν έχω εμπειρία από άλλο μωράκι. Και τέλος κάτι άλλο που παρατηρώ δεν κάνει βαβαλισματα, γενικότερα δεν κάνει Φωνούλες, μόνο κανένα νιε η ααα. Τώρα π είναι μόνο 7,5 μηνων κοντά 8 μηνων μπορώ να την πάω κάπου σε ειδικό; Και αν ναι, σε τι ειδικό;

like2

Οτιδήποτε σε ανησυχεί να ακολουθήσεις το ένστικτό σου

Εικόνα Anastasia Sia

Καλησπέρα! Καταρχήν να χαίρεσαι το μωράκι σου.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι αν σε ανησυχεί κάτι στο μωρό σου να ακολουθείς το ένστικτο σου.Βεβαια είναι πολύ μικρό για να σού πει ο οποιοσδήποτε κάτι συγκεκριμένο . Απλά να γνωρίζεις ότι πρώιμη παρέμβαση βοηθάει πάρα πάρα πολύ.Μην αγχώνεσαι δώσε του χρόνο.

like4

Σε ευχαριστώ πολυ!

Εικόνα Ζωή

Σε Ευχαριστώ πολύ σια μού!!θα κάνω υπομονή. από ότι έχω καταλάβει μέχρι το έτος..αν και θα είμαι να σκάσω μέχρι τότε..

like5

Έλεγχος ακοής

Εικόνα Logo D.

Καλησπέρα σας,

Να το χαίρεστε το μωρακι σας. Κατι που μπορείτε να κάνετε ισως σε αυτήν την ηλικία είναι η εξέταση της ακοής του παιδιού. Με αυτον τον τρόπο θα βεβαιωθειτε οτι το κοριτσακι σας προσλαμβάνει ήχους σε όλες τις συχνότητες. Μπορει να μην είναι απαραίτητο αλλα επειδή έχετε αυτες τίς ανησυχίες καλό θα ήταν να αποκλείσετε το ενδεχόμενο καποιου βαθμού απώλειας ακοης.

Φιλικα,

Δέσποινα

like6

Πολύ νωρίς... μην αγχώνεσαι

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλημέρα, μην αγχώνεσαι, είναι πααααρα πολύ νωρίς. Άλλωστε οι σοβαροί αναπτυξιολογοι (δημοσίου φορέα ειδικα) δεν δέχονται για διάγνωση παιδιά πριν το ενάμιση έτος της ηλικίας τους. Έχεις χρόνο ακόμα!

Ακουογραμμα όταν γεννήθηκε κάνατε στο μαιευτήριο;

like4

Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην ακοή

Εικόνα Ζωή

Ναι κάναμε και ήταν καλό ,αλλά μας είχε πει, θυμαμαι, ότι παρόλο π βγήκε καλό να την έχουμε στα υποψιν. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι με την ακοή της, μόνο ότι τρομαζει καμία φορα με κάποια φωνή όταν δεν είναι στο οπτικό της πεδίο δηλαδη δεν τον έχει δει και είναι από πίσω της.

like2

Χαλαρή επιτήρηση

Εικόνα alexiaevd

Η αντίδραση τρόμου στους δυνατούς ή ξαφνικούς ήχους θα μπορούσε να σημαίνει κατι, αλλα απο μόνο του το χαρακτηριστικό δεν αρκεί.

Μη βιάζεσαι και μην ανησυχείς υπερβολικα.Ο αυτισμός ειναι ενα μεγάλο οικόπεδο με δρόμους, σπίτια, ακόμη και λουλούδια! Πολυς λόγος γινεται και επισης υπέρ διαγιγνώσκεται. Μεχρι τα δυο θα έχεις πολυ περισσότερα στοιχεία, ελπιζω προς την κατεύθυνση της νεύρο τυπικότητας.

Πολυ φιλικά, Just parent.

like4

Τελικά τι έγινε με το μωράκι σας;

Εικόνα Jenaki

Τελικα τι εγινε με το μωρακι σας; αν μπορειτε καντε μια ενημερωση. Κανει κι εμενα με το ενα χερακι αλλα πιστευω πως ειναι το ελα ελα γιατι οταν το κανει βλεπει κατι που θελει. Δεν ειμαι ομως σιγουρη γιατι δεν εχουμε καλη βλεμματικη επαφη. Επισης χτυπαει το ενα του το χερακι στο καρεκλακι του φαγητου καποιες φορες. 

like2

Του έδωσα γάλα καθώς ξύπνησε

Εικόνα Jenaki

Του εδωσα γαλα καθως ξυπνησε και μισοκοιμισμενος σηκωσε το ενα το χερακι του και εκανε κινηση τυπου κου πε πε. 7 μηνων ειμαστε κι εμεις. Μεχρι πριν μια εβδομαδα κοιμομασταν ολο το βραδυ με 2 γευματα τη νυχτα που ομως μολις επινε το γαλα τον αφηνες κ κοιμοταν. Εχει 1 εβδομαδα που δεν κοιμαται καθολου ουτε την ημερα ουτε την νυχτα. Σιγουρα εχουμε ενοχληση κ απο τα δοντια. Ελπιζω να ειναι αυτο.

like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.