Διάγνωση: αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας

Εικόνα Ρήνα

Χριστος Ανεστη σε ολα τα σπίτια. Ζητω βοηθεια απεγνωσμενα η τετραχρονη εγγονουλα μου διαγνωστηκε με αυτισμο υψηλής λειτουργικότητας πριν από 15 μερες. Ο λογος που καταφυγαμε σε αναπτυξιολογο ηταν η ανεπαρκης ομιλια [ηχολαλια, ομιλια σαν ρομποτ, αποφυγη των παιδιων στον παιδικο σταθμο και πολλες εμμονες στη συμπεριφορα και στο φαγητο]. Απο οσα διαβασα στο διαδικτυο ειδα οτι ξεκινουν με μια κατ' αρχην διαγνωση και μετα κατα τα 7-8 χρονια οριστικοποιουν αναλογα με το πως θα παει το παιδι. Στο σπίτι, πληρης δυστυχια, κλαματα και απογοητευση αλλα ετοιμαζονται για εργοθεραπεια και λογοθεραπεια.

Καλλικρατική, και όχι μόνο, διάλυση

Εικόνα Giannis Bistas
Πρωινή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», της ΝΕΤ, Πέμπτης 28 Απριλίου, παρών ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός και σε ερώτηση, λίγο πριν το τέλος, που τηλεφωνικά γίνεται από τον γράφοντα, και την κάνει στον καλεσμένο ο κ. Κ. Αρβανίτης (να είναι καλά, γιατί δείχνει τουλάχιστον σεβασμό), σχετικά με την "αγνοούμενη" επιχορήγηση των προνοιακών δομών και ειδικότερα των κέντρων για ΑμεΑ, δίνεται η εξής απάντηση: "Το θέμα αυτό είναι αρμοδιότητα των δήμων (!!!) εάν δεν έχει γίνει, τότε κακώς αλλά ευθύνονται οι δήμοι!!!"

Μετά τι?

Εικόνα χριστινα-j
Γεια σας. Έχω ένα αγοράκι που τον Ιούνιο κλείνει τα πέντε, είναι διαγνωσμένο με ΔΑΔ - αυτισμό. Εδώ και σχεδόν 3 χρονιά είμαστε ενταγμένοι σε ένα πολύ κάλο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ. Όμως εκεί μπορεί να μείνει άλλον ένα χρόνο. Έχω αρχίσει να ανησυχώ για το τι θα γίνει μετά!; Το παιδί εκεί έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο έχει πολύ καλή βλεμματική επαφή, εκτελεί εντολές και εδώ και λίγο καιρό αποζητάει αγκαλιές, χαδάκια, και πολλές φόρες είναι αυτός που προκαλεί την αδελφή του για παιχνίδι.

Padovan (Πάντοβαν)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η θεραπευτική μέθοδος "Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση" της Βeatriz Padovan (διαβάζεται Μπεατρίζ Πάντοβαν) είναι παγκοσμίως γνωστή και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θεραπευτικές μεθόδους των διαταραχών του λόγου και των εξελικτικών διαταραχών.

Όταν η φλόγα σβήσει….

Εικόνα ligeri
Ήλθε ο καιρός να πάρουν την σκυτάλη στον αγώνα υπέρ των ΑμεΑ και πολίτες εκτός χώρου kαθ' όλα υγιείς. Αρτιμελείς, νοήμονες που έχουν λόγο αλλά και βήμα στα κοινά.

Kαι ο καιρός περνάει με προόδους

Εικόνα Angela Papastavrou
Φτάσαμε στο "5 χρόνια μετά την γνωμάτευση ΔΑΔ/αυτισμός". Είμαστε πλέον οκτώ χρονών!!! Οι αγωνίες για το μέλλον του αυξήθηκαν, οι λύπες μειώθηκαν ενώ οι χαρές αυξήθηκαν κι αυτές. Η αγωνία μου για το "πότε θα μιλήσει;" αρχίζει πλέον να ξεθωριάζει.

Οζώδης σκλήρυνση, στην κόρη μου 2 ετών

Εικόνα niksam

Εχω ενα κοριτσακι με οζωδη σκληρυνση τωρα ειναι 2 χρονων και κανει βρεφικους σπασμους απο την ηλικια των 4 1/2 μηνων. Δυστυχως δεν εχουμε καταφερει να ρυθμισουμε τις κρισεις μεχρι και σημερα. Εαν καποιος γνωριζει κατι σας παρακαλω ας βοηθησει.

Exceptional are the people, not the Games...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
More than two months before the start of the Special Olympics and the real athletes, not just in the race but in life too, are in danger of "Cinderella syndrome". When the lights turn off and the flame goes out, people with disabilities will be pushed to the margins, due to of the cruelty and a challenging negligence of what we call organized state.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.