Φάσμα αυτισμού: ερωτήσεις

Εικόνα Maria

Γεια σας θα ήθελα και εγώ κανω κάποιες ερωτήσεις. Έχω ένα αγοράκι που σε λίγους μήνες θα γίνει 3. Γύρω στα 2,5 αρχίσαμε να πιστεύουμε πως κάτι δεν πάει καλά όποτε πήγαμε και σε αναπτυξιολογο όπου η διάγνωση ήταν ότι  παρουσιάζει ποιοτικές αποκλίσεις στην κοινωνική επικοινωνία του και στερεότυπες συμπεριφορές που αναλογούν σε χαρακτηριστικά κλινικού φάσματος αυτισμού. (Η ανταπτυξιολόγος μας είπε οτι επειδή έχει τέλειο βλέμμα και όταν του μιλας σε κοιτάει είναι απο τα παιδια που θα το ξεπεράσουν εντελώς). 

Ανάπτυξη φιλίας για τον γιο μου 17,5 ετών

Εικόνα Άννα

Ο γιος μου 17,5 ετών είναι υψηλής λειτουργικότητας, πολύ καλό παιδί, ευαίσθητος με ενσυναισθηση και πλήρως λειτουργικός. Η μόνη αδυναμία του δυσκολεύεται να κάνει φίλους παρόλο που προσπαθεί. Θα ήθελα να βρεθεί ένα αγόρι ή κορίτσι κοντά στην ηλικία του για να κάνουν παρέα.

Πρόσκληση για συνοδούς στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2024 στην Αττική

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του ΕΡΜΗ.Το Σωματείο ΑμεΑ «Ο ΕΡΜΗΣ» προσκαλεί συνοδούς προκειμένου να απασχοληθούν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2024, της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (Π.Ο.Σ.Κ.Α.μεΑ) στις εγκαταστάσεις του Άγιου Ανδρέα, στη Νέα Μάκρη Αττικής. Η κατασκηνωτική περίοδος θα ξεκινήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα διαρκέσει 9 διανυκτερεύσεις. Η αμοιβή είναι 350 €.

Παράλληλη Στήριξη σε Νηπιαγωγείο στη Νέα Ερυθραία

Εικόνα Kas Kas

Αναζητάμε θεραπεύτρια / ειδική παιδαγωγό με εμπειρία για παράλληλη στήριξη σε παιδάκι, που θα φοιτήσει στο νηπιαγωγείο (Σεπτέμβριος '24). 

  • Ωράριο: 8.30-13.15.
  • Περιοχή: Νέα Ερυθραία 

Αποστολή CV: *

Υπεύθυνος για Ξενώνα Βραχείας Παραμονής ατόμων με νοητική αναπηρία

Εικόνα ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ

Λογότυπο του ΠΕΤΑΓΜΑ.Ο Σύλλογος "ΠΕΤΑΓΜΑ" αναζητά Υπεύθυνο για Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Ωράριο: part-time, Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή.

Απαραίτητα: προϋπηρεσία στο χώρο, δίπλωμα οδήγησης και οδηγική εμπειρία.

Αγγελία για αναζήτηση ατόμου για δημιουργική απασχόληση 25χρονου με ΔΑΦ έως 12/07/2024

Εικόνα NOESI.gr

Ζητείται άμεσα άτομο για δημιουργική απασχόληση νεαρού 25 χρονών, μη λεκτικού, με βαριας μορφης αυτισμό. Ιδανικά να υπάρχει εμπειρία, και απαραίτητα ενδιαφέρον για εργασία με άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Αμοιβή κατόπιν συζήτησης. 

  • Περιοχή: Δήμος Θερμαϊκού (Μηχανιώνα).
  • Διάρκεια: Άμεσα, μέχρι τις 12 Ιουλίου 2024.

Θα βρισκομαστε στην Ελλαδα εως μέσα Ιουλιου, εξ ου η ορισμενη διαρκεια. Αν ενδιαφέρεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν. Σας ευχαριστούμε!

Αγγελία για ειδική παιδαγωγό στην αγγλική γλώσσα

Εικόνα Fotis

Ψαχνουμε ειδική παιδαγωγό στην αγγλικη γλωσσα που να βοηθάει τον γιό μας που έχει δυσλεξία 1 ώρα κάθε ημέρα με τα μαθήματα του σχολείου. Το σχολείο είναι ιδιωτικό αγγλικό σχολείο στην περιοχή Γλυφάδα - Ελληνικό.

  • Επικοινωνία / Αποστολή βιογραφικού μέσω E-mail: phkphk1971@hotmail.com (Φώτης).

Παράλληλη στήριξη μαθητή με αυτισμό Β΄ γυμνασίου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.

Εικόνα Φωτεινή Κουϊμτζή Μπασιαρά

Ζητείται ειδικός παιδαγωγός για παράλληλη στήριξη σε κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού που θα φοιτήσει στη Β γυμνασίου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ περιοχή Ίλιον Αττικής.  Απαραίτητη η γνώση στον Αυτισμό! Αποστολή βιογραφικών στο *

Ζητούνται φροντιστές και βοηθοί νοσηλευτών σε οικοτροφείο με αυτιστικά άτομα

Εικόνα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Αναζητούμε Φροντιστές και Βοηθούς Νοσηλευτών να εργαστούν στο Οικοτροφείο Ατόμων με Αυτισμό Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στην Παιανία Αττικής. Είναι πενθήμερη απασχόληση και κυλιόμενο ωράριο.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.