Μπορούμε να αγνοήσουμε τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥ και να βάλουμε ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Ananik

Καλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι με αυτισμό ο οποίος φοιτεί σε κανονικό σχολείο (Δ τάξη) έχοντας παράλληλη στήριξη. Κάθε χρόνο περνούμε τη γνωμάτευση από τα ΚΕΣΥ, αλλά παρόλα αυτά ποτέ δεν ήρθε δασκάλα, λόγω έλλειψης πιστώσεων και πάντα βάζαμε ιδιωτική. Πριν ένα μήνα πήγαμε στα ΚΕΣΥ για την επανεξέτασή του, ώστε να μας δώσουν την καινούρια γνωμάτευση. Δεν μας δίνουν παράλληλη στήριξη, αλλά παραπέμπουν το παιδί σε ειδικό σχολείο. Αρνηθηκαμε να την υπογράψουμε, διότι θελουμε το παιδί να τελειώσει το Δημοτικό ως έχει, να μην αλλάξει σχολικό περιβάλλον και συμμαθητές. Όταν με το καλό φτάσει στο Γυμνάσιο, θα δούμε τί είναι καλύτερο για το παιδί. Μπορούμε να αγνοήσουμε τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥ και να βάλουμε ιδιωτική παράλληλη στήριξη χωρίς τη γνωμάτευση τους??

Σχόλια

ΚΕΣΥ και μπαρούφες

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Λοιπόν, κι εμείς περάσαμε ΚΕΣΥ και μας δώσαν ειδικό σχολείο, επειδή δεν έχουμε λόγο 5 ετών και δεν έχουμε καθαρίσει ακόμα. Είναι στο φάσμα του αυτισμού η μικρή μας.

Δεν παραλάβαμε την γνωμάτευση και δεν την αποδεχτήκαμε. Αποδέχτηκαν ότι υπάρχει εντολή από το υπουργείο να γεμίσουν τα ειδικά σχολεία, γιατί και στην έκθεσή τους δεν γράφανε κάτι αρνητικό για το παιδί. Λέει δυσκολευτήκαμε πολύ και πήραμε ομόφωνοι απόφαση 5 0 για ειδικό σχολείο. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Τελως παντων πήγαμε στο δημόσιο νηπιαγωγείο και μου είπαν αν πηρα τη γνωματευση απο το ΚΕΣΥ μηπως ζητήσουν αυτοί ειδικό προσωπικό και τους είπα ότι δεν θα κάνουν οι ίδιοι κάτι, εμείς θα βάλουμε ιδιώτη συνοδό και έγραψα το παιδί με μία ΥΔ ότι θα βάλουμε ιδιώτη συνοδό και κανονικά θα πάει στο σχολείο έτσι.

Δική σας επιλογή είναι μην ακούτε κανέναν. Όπου θέλετε να φοιτήσει θα φοιτήσει το παιδί, απλά θα επιβαρυνθείτε οι ίδιοι, αν και από ότι είδα αυτό γίνεται τόσα χρόνια όπως γράφετε.

like1

Επιλογή του γονέα σε ποιο σχολείο θα πάει το παιδί

Εικόνα Vic Kr

Είναι επιλογή του γονεα σε ποιο σχολειο θα πάει το παιδί. Απλα πληρωνετε τον ιδιωτη βοηθο.  ΤοΚΕΣΥ και σε εμας τα ιδια εκανε. Ειχαμε εγκριση παραλληλης απο το "Παίδων" που παρακολουθει το παιδι μου τακτικα και ολοι οι παιδαγωγοι του (λογοθεραπευτης, εργοθεραπευτης) και οι ιατροι μας ελεγαν να ΜΗΝ παμε σε ειδικο σχολειο..

Ο γιος μου φοιτα στη Γ' δημοτικου με ιδιωτική παραλληλη και πηγαίνει πολύ καλα.

like2

Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η επιλογή του σχολείου

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Με απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Διασφάλιση του Δικαιώματος του παιδιού για φοίτηση σε Γενικό σχολείο, εφόσον το επιθυμεί ο γονέας. Μάλιστα, υποχρεούνται να το δεχτούν και χωρίς παράλληλη στήριξη. Η τοποθέτηση της παράλληλης ή η φοίτηση σε Ειδικό σχολείο αποτελούν μόνο επιλογή του γονέα για το καλύτερο του παιδιού, σε περίπτωση που δεν μπορεί να βοηθηθεί από το Γενικό.

like0

Αγνόηση γνωμάτευσης

Εικόνα V. K.

Φυσικά και μπορείτε να την αγνοήσετε. Σε περίπτωση που βάλετε ιδιωτική παράλληλη πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. 

like2
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.