Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παράλληλη στήριξη από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Εικόνα NOESI.gr

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παράλληλη στήριξη από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).Το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παράλληλη Στήριξη με τίτλο "Παράλληλη Στήριξη: Σχολική Ενσωμάτωση, Εκπαίδευση & Υποστήριξη μαθητών στο φάσμα των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών", για επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε αντίστοιχα πλαίσια στήριξης μαθητών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, κυρίως ιδιωτικά. 

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 100 ωρών (80 δια ζώσης διδασκαλία και 20 ερευνητική εργασία και πρακτική) με πρακτικό προσανατολισμό και έμφαση στην εκπαιδευτική πράξη, στις τεχνικές αξιολόγησης και στην εφαρμογή Εξατομικευμένων Εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σκοπός της εξειδίκευσης είναι η κατάρτιση εξειδικευμένων επαγγελματιών στην Παράλληλη Στήριξη, η ενίσχυσή τους με ανταγωνιστικές επιστημονικές δεξιότητες και η βέλτιστη αξιοποίηση τους στις Δομές Παρέμβασης. 

Η εξειδίκευση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθεί σε έξι Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του έτους, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες, σε ημερομηνίες οι οποίες θα ανακοινωθούν στους τελικούς συμμετέχοντες. 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 480 ευρώ για την απόκτηση Πιστοποιητικού. 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος - αίτηση γίνεται με E-mail στη διεύθυνση spolychr@primedu.uoa.gr στο οποίο θα αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία, οι τίτλοι σπουδών καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας

  • Προθεσμίες εγγραφής: έως 25 Σεπτεμβρίου 2013 

  • Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: Δείτε εδώ την πρόσκληση από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Σχόλια

Συστατική Επιστολή ή Αξιολόγηση Ιδιωτικής Παράλληλης Στήριξης

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα σας! Ο Ρωμανός πήγε πέρσι στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας και έκανε το προνήπιο με ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Η κοπέλα μας είναι Κοινωνική Λειτουργός και τα πήγαν και οι δύο περίφημα. Όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την Ιωάννα (την κοπέλα την ιδιωτική μας παράλληλη) και η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού θέλησε να φτιάξει στην κοπέλα μια συστατική επιστολή. Ο Παιδικός Σταθμός δεν διαθέτει στρογγυλή σφραγίδα αφού πια διοικητικά  ανήκει στον ΟΚΑΠΑ που είναι το ΝΠΔΔ του Δήμου. Η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ δεν συνυπογράφει την συστατική μαζί με την Διευθύντρια γιατί λέει δεν επιτρέπεται. Δεν ήταν εργαζόμενη του Σταθμού και δεν την έιδε με τα μάτια της, λέει η Πρόεδρος. Αν μείνει χωρίς σφραγίδα όπως καταλαβαίνετε είναι σαν να το έχει κάνει ο καθένας. Παρακαλώ γνωρίζετε τι μπορώ να επικαλεστώ ώστε να κάνω αίτηση γραπτώς και να δεχτούν να μου τη δώσουν?? 

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Αναστασία

 

like0

Δε χρειάζονται στρογγυλές σφραγίδες οι επιστολές

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Αν όντως η Διευθύντρια θέλει να δώσει τη συστατικη επιστολή, μπορεί να τη συντάξει, να την υπογράψει, να βάλει στοιχεία επικοινωνίας και να τη δώσει στην ενδιαφερόμενη συνάδελφο. Δε χρειάζονται σφραγίδες. Εκτός αν τους απασχολεί για το κατά πόσο ήταν καλυμμένοι απέναντι στον Νόμο για την παράλληλη και δε θέλουν να βεβαιώσουν ότι έγινε... Και από την άλλη μεριά, γιατί να κάνετε εσείς ο γονέας αίτηση για να λάβετε συστατική επιστολή για έναν επαγγελματία; Ακούγεται μπερδεμένο.
like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.