"Πόρτα" σε επιβάτη επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν

Εικόνα Roula K
Από τις American Airlines με... αγάπη: "Πόρτα" σε επιβάτη επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν (δημοσίευση στην Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στις 06/09/2012). Έκπληκτη μια οικογένεια από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, φτάνοντας στο τελικό check-in εισιτηρίων πριν την πτήση, άκουσε εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας American Airlines να της ανακοινώνει ότι ο έφηβος γιος της δεν μπορεί να πετάξει στην πρώτη θέση επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν. Ο 16χρονος Bede Vanderhorst, άτομο με σύνδρομο Ντάουν δεν είχε στο παρελθόν κανένα πρόβλημα με άλλες αεροπορικές εταιρείες ή σε πτήσεις στις οποίες είχε επιβιβαστεί, έχοντας πετάξει τουλάχιστον 30 φορές στο παρελθόν, αναφέρει η New York Daily News. Βέβαια, μέχρι να έρθει η απόρριψη για την πρώτη θέση, η οικογένεια τού Vanderhorst πέταγε πάντα στην οικονομική. Θέλοντας να "το ρίξει έξω" είπε σε αυτή τη φάση να ξοδέψει κάτι παραπάνω, αλλά θα ήταν έκπληξη για χάρη του Bede. Εκπρόσωπος της American Airlines, τους είπε ότι η κατάσταση του γιου τους σε συνδυασμό με την επιλογή της πρώτης θέσης θα αποτελούσε "κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πτήσης", αναφέρει το πρακτορείο Associated Press. Το ταξίδι στη διακεκριμένη θέση τελικά τους απαγορεύθηκε, ταξίδεψαν με θυγατρική της εταιρείας και ουδέποτε έλαβαν αποζημίωση για τα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοράσει. Περισσότερα για το Σύνδρομο Down από το NOESI.gr εδώ: www.noesi.gr/book/syndrome/down

Σχόλια

??????

Εικόνα Roula K
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει "κίνδυνος κατά τη διάρκεια της πτήσης", απο ένα παιδί με σύνδρομο Down?
like2

Κοινωνικός Ρατσισμός

Εικόνα Alex Pazi
Κίνδυνος για τους επιβάτες, τους χλιδάτους που πληρώνουν Α΄Θέση και δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν με έναν άνθρωπο ΑΜΕΑ! Άστε βρε Ρούλα! Ο κόσμος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, καλό δεν χρωστάει. Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ι! Εγώ είχα πάει στον παιδίατρο τον μικρό και τον βλέπει μια χοντρή κυρία με 2 πανίχοντρα παιδιά και με ρωτάει με συμπάθεια και θλίψη "αναπτύσσονται κανονικά τα παιδάκια αυτά?" Άφρισα! "Εξαρτάται της λέω την έννοια της κανονικότητας. Όλα τα παιδιά, εάν ο γονιός καθίσει δίπλα τους και τα καθοδηγει και τα προσέχει και παίζει και ενδιαφέρεται, μπορούν να αναπτύξουν το μυαλό τους, το σώμα τους, τις δεξιότητές τους. Τα δικά σας παιδιά ανάπτύσσονται φυσιολογικά?" τη ρώτησα. Αυτός ο κοινωνικός ρατσισμός και ψευτολύπηση μου τη δίνει στη νεύρα! Ήθελα να ήξερα γιατί έχουμε καθρέφτες στα σπίτια. Δεν κοιτάζεται κανένας ρε γαμώτο. Θύμωσα τώρα! Φάνηκε????? Χα, χα χα! Φιλιά Ρούλα Υ.Γ πόσο είναι ο γιος σου; εμένα είναι 3 τώρα!
like1

Να θυμώνεις όσο θέλεις, δικαίωμά σου!!!

Εικόνα Roula K
Γειά σου Αλεξάνδρα, και βέβαια να θυμώνεις όσο θέλεις γιατί όντως ζούμε σε έναν κόσμο με 2 τύπους ανθρώπων . Τους "κανονικούς" και όλους τους άλλους που έχουν "πρόβλημα"!!! Ο γιός μου είναι στο φάσμα του αυτισμού,έχει και asperger και είναι 14 χρονών. Εμείς είχαμε αντίστοιχο περιστατικό όταν ήταν 21 μηνών και κάναμε εισαγωγή στο Αγία Σοφία για πλήρη έλεγχο, τον είχα στην αγκαλιά μου και κοιμόταν και όταν έδωσα το παραπεμπτικό στην νοσοκόμα αυτή προσπαθούσε να δει το παιδί για να δει τον αυτισμό που έγραφε το χαρτί. Της λέω:"μην το παλεύεις να δεις μήπως δεις κάτι παράξενο,γιατί δεν έχει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ένα άλλο παιδί, 2 μάτια, 1 μύτη, 2 αυτιά κλπ." Φαντάσου που ήταν και εργαζόμενη σε παιδιατρικό νοσοκομείο και υποτίθεται ότι βλέπουν και παιδάκια με διαφορετικότητα!!!! Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση παντού.Ακόμα και ψευτό-παρηγοριές του τύπου:"μην στενοχωριέσαι θα πάει καλά το παιδί", με θυμώνουν πάρα πολύ. Ποιός σου είπε ότι στενοχωριέμαι επειδή το παιδί μου είναι διαφορετικό και όχι επειδή δεν του δίνεται το δικαίωμα να ζήσει την διαφορετικότητά του??? Και που ξέρεις εσύ που το λες αυτό, τι έχει ακριβώς το παιδί μου και πώς,αν και κατά πόσο "θα πάει καλά". Εδώ εμείς που το βιώνουμε δεν ξέρουμε, ξέρεις εσύ???? Και στην τελική τι είναι αυτό που διακρίνεις σαν κάτι που θέλει ίαση και μου λες ότι θα πάει καλά??? Και τελος τέλος τι είναι αυτό το "φυσιολογικό" που τσαμπουνάνε όλοι πια?? Γιατί αυτοί όλοι που το λένε θεωρούν τους εαυτούς τους φυσιολογικούς και οποιονδήποτε με διαφορετική συμπεριφορά,συνήθειες ή οτιδήποτε άλλο δεν τους αρέσει, τους ονομάζουν μη φυσιολογικούς??? Αμάν πια!!! (τα'πα κι εγώ και ξεθύμανα...χαχαχαχα)
like2

Κι εγώ την ίδια απορία έχω...

Εικόνα Μυρτώ Κ
Κι εγώ την ίδια απορία έχω...
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.