Πληροφόρηση

Εικόνα Remanoula
Είμαι και εγώ μια μητέρα με παιδί που διαγνώστηκε με αυτισμό, έχω πελαγώσει και δεν ξέρω πως λειτουργεί το όλο σύστημα με τις θεραπείες. Αρχικά μας είδαν στο κέντρο παιδοψυχικης υγείας στη Ηπείρου (ήμουν ασφαλισμένη στο IKA - πλέον είμαι 14μηνες άνεργη) εκεί τον Νοέμβριο του 2011 η παιδοψυχιατρος εκανε την εξης διαγνωση διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή(μίλησε για αυτισμό) το παιδί ήταν 34 μηνων, μας έδωσε θεραπείες για λογο, έργο και ειδικές αγωγές μου είπε να δω το ΕΘΜΑ (http://noesi.gr/pronoise/ethma) ώστε αν είναι το παιδί μια που δεν πάει παιδικό σταθμό να βοηθηθεί μπαίνοντας σε ένα κέντρο ημέρας. Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου επέτρεπαν να απευθυνθώ σε ιδιώτη και με όσα Κέντρα κοίταξα μου ζήτησαν ποσά που και να δούλευα δεν θα με έφταναν να καλύψω τις θεραπείες του μικρού (ανάθεμα και αν κατάλαβα αν και σε όλους εξηγούσα ότι το θέμα ήταν και καθαρά βιοποριστικό εν ολίγης κανείς δεν φαινόταν να δεχτεί να κάνουμε θεραπείες όσα και τα χρήματα που θα έπαιρνα μετά από το ΙΚΑ). Στο ΕΘΜΑ ο παιδοψυχιατρος για να με βοηθήσει μου μιλησε για το Λιθαράκι ότι αναλαμβάνουν εκείνοι να πληρωθούν από το ταμείο μου και έτσι απευθύνθηκα σε αυτούς. Περιττό να σας πω ότι ακόμη περιμένω τηλέφωνο τους για να δουν το παιδί να το αξιολογήσουν και αν είναι να αρχίσει θεραπείες μερικές ώρες όσες μας έδωσε το ΙΚΑ (επικοινώνησα να μας δουν άμεσα γιατί το χαρτί για τις θεραπείες έλεγε ότι ξεκινούσαν από Νοέμβριο και ήταν ανά μηνά αυτοί μου είπαν να μην ανησυχώ γιατί ας λέει το χαρτί του ικα ότι οι θεραπείες ξεκινάνε από Νοέμβριο, ισχύει για ένα χρόνο)... Και στο δήμο Αθηναίων απευθύνθηκα και εκεί η απάντηση που πήρα είναι ότι έχουν λογοθεραπευτη που δουλεύει αλλά δεν αναλαμβάνει παιδιά γιατί δουλεύει με σύμβαση και ανανεώνεται ανά δίμηνο οπότε μέχρι να ξεκινήσει θα πρέπει να τις σταματήσει (τα συμπεράσματα δικά σας). Παρέλειψα να σας πω πως μου είπαν στο ΕΘΜΑ και για το επίδομα που δίνει η Πρόνοια στην αρχή ήμουν αρνητική πίστευα θα στιγμάτιζε το παιδί το επίδομα αυτό (βλακεία μου) και πως θα βρω βοήθεια ή έστω μια δουλειά ώστε τελικά κάτι να κάνω με ιδιώτη λογοθεραπευτη, εργοθεραπευτη βλέπω όμως πως θα το χρειαστώ. Πήρα το χαρτί από το ΕΘΜΑ: "διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη" (αυτιστικη διαταραχη) με δυσκολια σε επικοινωνια, κοινωνικοτητα και συμπεριφορα, πήγα στα ΚΕΠΑ να πάρω την αίτηση και να μου κλείσουν ραντεβού.
  • Όμως δεν καταλαβαίνω, θα έπρεπε να πάρω από το ΙΚΑ χαρτί για την διάγνωση;
  • Μήπως περιμένω άδικα να περάσω από την επιτροπή και ταλαιπωρήσω άδικα το παιδί και κάτι άλλο θέλουν πριν;
Να σας πω ότι το ραντεβού για τα ΚΕΠΑ (http://noesi.gr/pronoise/kepa) είναι ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙ ΑΥΤΟ... μενουμε ανασφάλιστοι... Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη. Το παιδι είναι 3 ετων και είναι κριμα να εχω χασει πολυτιμο χρονο και η εξελιξη του να είναι μικρη.

Σχόλια

Είμαι εργοθεραπεύτρια και ήθελα να ρωτήσω

Εικόνα Μαρία Θωμαδάκη
Καλησπερα. Ειμαι Εργοθεραπευτρια και ηθελα να σε ρωτησω η εγκριση που σου εδωσαν απο Ηπειρου τι θεραπειες συμπεριλαμβανει?
like6

Θεραπείες

Εικόνα Remanoula
Από το Κέντρο Παιδοψυχικης Υγείας όπως έγραψα μας έδωσε από είκοσι αγωγές λόγου, εργοθεραπειες και ειδικές αγωγές. Να πω και πάλι ότι στα ιδιωτικά Κέντρα που απευθύνθηκα καταλαβενω ότι η δουλειά τους είναι να παρέχουν τις υπηρεσίες επί πληρωμή και ζήτησα να γίνουν θεραπείες με οσα χρήματα μπορούσα τότε να πληρώσω και με κάλυπτε το ταμείο μου μέχρι να μπορούσα να βρω τρόπο να πληρώνω για περισσότερες και για παραπάνω ώρες.
like1

Βιβλιάριο του ΙΚΑ

Εικόνα Paletacat
Νομίζω πως πρέπει να αρχίσετε από την θεώρηση του βιβλιαρίου σας. Εχετε κάρτα του ΟΑΕΔ; Εαν ναι πηγαίνετε στον ΟΑΕΔ της περιοχής σας και εκεί θα σας δώσουν ένα χαρτί για να ανανεώσετε το βιβλιάριό σας στο ΙΚΑ για τον επόμενο χρόνο.Πιστεύω επίσης -και νομίζω κι άλλοι γονείς θα σας το βεβαιώσουν -ότι υπάρχουν κέντρα που παίρνουν το ποσόν του ΙΚΑ. Το θέμα είναι πόσες ώρες θεραπείας καλύπτουν αυτά τα χρήματα. Εγώ δεν έχω εμπειρία από κέντρο γιατί ο γιός μου παρακολουθεί εδώ και έξι χρόνια μαθήματα σε ιδιώτη λογοπεδικό και εφέτος κάνει και κάποιες θεραπείες με συνεργαζόμενη εργοθεραπεύτρια. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το παιδί είναι έτοιμο για λογοθεραπεία. Πολλά παιδιά χρειάζονται πρώτα θεραπείες ειδικής αγωγής και εργοθεραπείας και μετά λογοθεραπείας. Κλείστε ένα ραντεβού στων Παίδων με την κα Γιαννοπούλου (λογοπεδικό) για να σας πει αν μπορεί να παρακολουθήσει το παιδί τώρα λογοθεραπεία. Για το ΚΕΠΑ (www.noesi.gr/pronoise/kepa) δυστυχώς έχω κι εγώ πλήρη μεσάνυχτα. Εγώ θα υποβάλλω την γνωμάτευση από το ΙΚΑ στην Ηπείρου. Προσπαθώ να μάθω αν πρέπει να υποβάλλω και δείκτη νοημοσύνης. Καλή τύχη.
like1

Λέγομαι Αννα Αγγέλη και είμαι Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Εικόνα anna_angeli
Καλησπέρα! Λέγομαι Αννα Αγγέλη και είμαι Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός. Απ'ότι κατάλαβα σας έχουν δώσει θεραπείες από το ΙΚΑ και με αυτές θα μπορούσε να ξεκινήσει πρόγραμμα το παιδί. Πιο απλά: αν έχετε κάποιο επίσημο έγγραφο που να αναφέρει το είδος και τον αριθμό των θεραπειών τότε δε χρειάζεται πρακτικά άλλη διάγνωση για να ξεκινήσει θεραπείες. Αν είχατε ξεκινήσει σε κάποιο κέντρο ή με κάποιον θεραπευτή τότε αυτός σας σφραγίζει τις αποδείξεις και στη συνέχεια πάτε με αυτές και εισπράτετε τα χρήματα από το ΙΚΑ. Δυστυχώς δεν ξέρω τι γίνετε αν μείνετε ανασφάλιστη... Προσωπικά είμαι ιδιώτης θεραπεύτρια και αναλαμβάνω περιστατικά αποκλειστικά με το ποσό που καλυπτει το Ταμείο. Δεν γνωρίζω ωστόσο την περιοχή σας. Το βιογραφικό μου είναι αναρτημένο στο NOESI.gr στη διεύθυνση: http://noesi.gr/files/CV-ANGELI-ANNA.pdf. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6938801012. Ελπίζω να βοηθήσα. Καλή δύναμη! Αννα Αγγέλη
like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Remanoula
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στη διαδικασία να γράψετε κάτι ο καθένας από εσάς σε σχέση με αυτό που γνωρίζει και ίσως στο μέλλον αυτή ανάρτηση βοηθήσει και κάποιους άλλους που μπορεί να βρίσκονται στην ιδία θέση με μένα, μια που η ανεργία μαστίζει τη χωρά μας . . .Paletacat σε ευχαριστω και θα ακολουθησω την προτροπη σου για την αξιολογηση να εισαι καλα και να χαιρεσαι την οικογενεια σου.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.