Πίσω στα θρανία...

Εικόνα Grace Under Pressure
Τελείωσαν λοιπόν οι διακοπές... και από αύριο έρχεται η γλυκόπικρη γεύση της επιστροφής στα θρανία. Γλυκιά για εμάς τους γονείς, γιατί για λίγες ώρες την ημέρα θα έχουμε λιγάκι ηρεμία. Λιγάκι να έρθουμε "στα ίσια μας", λιγάκι να ΜΗΝ κάνουμε. Γιατί εμείς οι "ειδικοί" γονείς (στην περιπτωση μου, η "ειδική" μαμά), κάνουμε συνέχεια, δεν σταματάμε. Οι γιορτες δεν ειναι ποτε ξεκουραση για εμας, οποτε, ισως και με λιγη δοση ενοχης, οταν αρχιζουν παλι τα σχολεια, ανασαινουμε εναν βαθυ αναστεναγμο ανακουφισης που μπορουμε να πιουμε εναν πρωινο καφε ή να παμε στην δουλεια χωρις να τηλεφωνουμε καθε 10 λεπτα στην μαμα μας (ή την πεθερα μας) να βεβαιωθουμε οτι ζει ακομα ;) (συνηθως η πεθερα ή η μαμα μας, οχι το παιδι! Ο.ο) Ομως ειναι και πικρη, γιατι νιωθουμε οτι το παιδι μας, οταν ειναι στο σχολειο, ακομα και κατω απο την επιβλεψη "καλων" δασκαλων, ειναι λιγο λιγοτερο ασφαλες, λιγο λιγοτερο φροντισμενο, λιγο περισσοτερο εκτεθειμενο στην σκληροτητα του κοσμου... και πως αφηνεις το παιδι σου να παει καπου οπου ξερεις οτι δεν ειναι ασφαλες, αγαπητο και φροντισμενο? :( Αυτη ειναι δυστυχως η πραγματικοτητα της Ελληνικης κοινωνιας. Δεν ταιριαζουμε οπως και να το κανουμε και ενω ζηταμε λιγακι εκεινη την στιγμη οπου δεν θα σκεφτουμε και δεν θα κανουμε, την ιδια στιγμη, εχουμε τυψεις γιατι αν δεν το κανουμε εμεις, κανεις δεν θα σκεφτει και κανεις δεν θα κανει για τα παιδια μας...

Σχόλια

Τα είπες όλα Τίνα για την Ελληνική κοινωνία

Εικόνα Ρήνα
Τα ειπες ολα Τινα για την Ελληνικη κοινωνια, ατομικισμος και εγωπαθεια το καλο καιρο ποσο μαλλον τωρα που προσετεθη το θεμα του χρηματος.Ομως αν ψαξεις λιγο κατω απο την επιφανεια, κατι θα βρεις.Ειναι το πιο μικρο κομματι αυτης της κοινωνιας αλλα αυτο που εκπεμπει τη πιο μεγαλη θερμοτητα γυρω του.Αθορυβα και ειλικρινα, με συνεπεια και ανιδιοτελεια, συνεχως και σταθερα.Να μην ξεχνας ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ να σου στειλει ο Θεος τετοιους ανθρωπους για τα παιδια σου και για σενα, υπαρχουν αρκετοι πανω σ αυτο το χωμα που παταμε, λιγο σκαψιμο θελει να τους βρουμε....
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.