Ο καλός ο καπετάνιος..

Εικόνα Asterias 2001
Αγαπητοί νέοι φίλοι, o Φοίβος μου είναι σχεδόν 6 ετών και ξεκίνησε στη Α' Δημοτικού. Πιθανότατα να μας "αγγίζει" η διαταραχή της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, είμαστε στο ψάξιμο ακόμη.. Έχουμε έντονη υπερκινητικότητα, παρόρμηση και αρκετές φορές αντιδρούμε επιθετικά. Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για να βοηθήσω το αγοράκι μου να έχει μία καλύτερη προσαρμογή στο σχολείο, να κάνει φιλίες, να αποκτήσει μια καλύτερη κοινωνική ζωή και να ξεχωρίσει για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που νομίζω πως μόνο εγώ έχω διακρίνει σε αυτόν. Οι υπόλοιποι βλέπουν ένα παιδί που τους "χαλάει" την ατμόσφαιρα, αν και εξαιρετικής ευφυίας. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που συχνά του κατακεραυνώνει, λεκτικά ή με την συμπεριφορά του, που δείχνει πως "ξέρω τι σκέφτεστε για μένα και με πόση προκατάληψη με αντιμετωπίζετε". Δυστυχώς είναι μία εικόνα που κρατάει τους περισσότερους ανθρώπους μακριά μας, και κάνει τις ημέρες μας να κυλούν με ελάχιστα χαμόγελα στο προσωπάκι του. Μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ είμαστε διαρκώς μαζί, κάνοντας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα πράγματα. Είναι αγωνιστής, σαν την μαμά του και θα τα καταφέρουμε, το ξέρω!! Αν κάποιος φίλος έχει μια καλή κουβέντα και ίσως και προσωπική εμπειρία, θα χαρώ πολύ να την μοιραστεί μαζί μου. Να' στε όλοι καλά.

Σχόλια

ΔΕΠ-Υ

Εικόνα Kari
Πρωτα απο ολα θα θελα να σου πω μην χανεις το κουραγιο σου! Kατα δευτερον εισαι σε πολυ σωστο δρομο, τα παιδια με δεπυ αντιμετωπιζουν συνηθως μεγαλες αισθητηριακες δυσλειτουργιες, και τριτον για να σου δωσω κουραγιο θα σου πω πως πανω κατω πριν εναμησι χρονο ενοιωθα οπως εσυ (ενα παιδι με εξαιρετικη εφυια και λογο αλλα με ελαγχιστους φιλους διπλα του και κυριως ενα παιδι χωρις ηρεμια στην ψυχη του). Μετα απο εναμιση χρονο εντατικης εργοθεραπειας και δικης μου υπερπροσπαθειας εχω να καμαρωνω για το κοριτσι μου,πανεμορφη, γλυκια, πανεξυπνη... λειτουργικη και ηρεμη!!! Ξερω πως μια ζωη θα παλευω με το θηριο που λεγεται ΔΕΠ-Υ αλλα τωρα ξερω πως να αντιμετωπιζω καθε προβλημα και καθε δυσκολια. Το μυστικο ειναι να βρεις τους καταλληλους θεραπευτες και να δουλευεις και εσυ μαζι του ασταματητα. Σου ευχομαι καθε επιτυχια... και καλη δυναμη.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.