Μια μέρα με χαμόγελο

Εικόνα Agrianitis
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θέλω να γράψω λίγα για την σημερινή μέρα που με έκανε για πρώτη να γελάσω. Σήμερα μετά από 15 ημέρες στο κέντρο προετοιμασίας του μικρού μου Charley μας κάλεσε ο παιδίατρος του κέντρου να μιλήσουμε για τον μικρό. Κάτι σαν ιστορικό. Ο μικρός είχε 3 μέρες να πάει σχολείο λόγω κρυολογήματος. Μέχρι να έρθει ο γιατρός επήγαμε στην τάξη με τα παιδιά και τις δασκάλες. Μέχρι τώρα αμφέβαλα αν ο μικρός Charley ήταν ευτυχισμένος εκεί. Μόλις μπήκαμε στην τάξη και είδα το χαμόγελο του που ήταν σαν να φωτίστηκε το πρόσωπό του κόντεψα να κλάψω από την συγκίνηση. Αφού παρατήρησα για μισή ώρα το πρόγραμμα και είδα τον μικρό για πρώτη φορά να χειρίζεται τα διάφορα παιχνίδια με μεγάλη δεξιοτεχνία, να φτιάχνει με φύλλα χαρτάκια και διάφορα αντικείμενα, να προσπαθεί να συμμετέχει στα τραγούδια που έλεγαν κόντεψα να κατουρηθώ από την χαρά μου. Ήταν σαν να μας έλεγε ο μικρός "κοιτάτε, μπαμπά, πόσα πράγματα μπορώ και κάνω εδώ μέσα". Δεν θέλω να σας κουράσω πολύ απλά να δώσω λίγο κουράγιο και ελπίδα σε αυτούς που νομίζουν πως έχασαν το παιχνίδι.

Σχόλια

Μπράβο, Charley!

Εικόνα Angela Papastavrou
Καταλαβαίνω ακριβώς πώς νιώθεις! Αν και οι αλλαγές στον Νεκτάριο είναι πιο λίγες από αυτές του Charley γιατί εμείς δεν τον έχουμε γράψει ακόμη σε σχολείο, έτσι και εμείς την προηγούμενη Παρασκευή που κλείσαμε ένα μήνα εκπαίδευσης στο κέντρο λόγου που πάμε, μας εκαναν ενημέρωση για την εώς τώρα εξέλιξή του και μας είπαν "συγχαρητήρια, πάμε πολύ καλά και είναι ήδη έτοιμος για να ξεκινήσει λογοθεραπεία"! Τη βελτίωση στις επαφές του με τους άλλους τις βλέπουμε ήδη αλλά άλλο να στο λένε κιόλας! Ένα μεγάλο μπράβο στον Charley σου και ένα μεγάλο φιλί! Αγγελική
like0

Μπράβο, Charley!

Εικόνα Agrianitis
Σε ευχαριστώ πολύ.
like2

Επιβράβευση & ενθάρρυνση

Εικόνα sr
Φίλε Αγριανίτη, φίλοι/φίλες μέλη του ΝΟΗΣΗ, Αυτό που η εμπειρία μου μου έχει διδάξει και που μου το έχουν πει και πολλοί θεραπευτές και γιατροί της μικρής μου είναι ότι τα παιδιά αυτά καταλαβαίνουν και πολύ καλά μάλιστα ότι υστερούν έναντι των άλλων παιδιών κι αυτό τους επηρεάζει. Όποτε λοιπόν καταφέρνουν κάτι είναι πολύ σημαντικό γι' αυτά να έχουν την επιβράβευση (ένα "μπράβο" μέσα από την καρδιά μας, ένα μεγάλο μας χαμόγελο) και την ενθάρρυνση. Ειδικά όταν δεν μπορούν να καταφέρουν αμέσως κάτι πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν την προσπάθεια και να μην απογοητευόμαστε με τις πρώτες τους αποτυχίες. Υπήρχε μια εποχή που η κόρη μου ήταν συνέχεια με ένα "δεν μπορώ" στο στόμα της. Είχα βαρεθεί να ακούω αυτή τη φράση. Η δική μου αντίδραση ήταν και είναι του τύπου "μπορείς αγάπη μου, προσπάθησε σιγά-σιγά και θα τα καταφέρεις". Αυτό το συναίσθημα που εζησες το έχω ζήσει κι εγώ και όλοι μας. Δεν παίρνεις μονό εσύ κουράγιο από τέτοιες στιγμές. Παίρνει και το παιδί όταν το ίδιο συνειδητοποιεί ότι μπορεί να καταφέρει πράγματα και βλέπει τη χαρά στο πρόσωπό μας (αυτό που λέω παραπάνω περί επιβράβευσης). Έχεις να ζήσεις πολλές τέτοιες στιγμές "ανέλπιστης" χαράς. Το σημαντικό είναι να μην απογητεύεσαι όταν δεν βλέπεις την πρόοδο που εσύ περιμένεις γιατί αυτή θα έρχεται στους ρυθμούς του παιδιού. Καλή σου ημέρα και καλή δύναμη.
like0

Μπράβο του

Εικόνα Kari
Είναι απίστευτο, Πάνο, τι αγώνα δίνουν αυτά τα παιδιά να καταφέρουν πράγματα που για τα άλλα είναι αυτονόητα. Μπράβο στο παλικάρι μας!!!
like1

Μία ακόμα αίσθηση

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Ολα αυτά τα παιδιά έχουν μία επιπλέον αίσθηση να αντιλαμβάνονται το κόσμο γύρω τους. Ο Charley και ο μπαμπάς του βρήκαν τη χρυσή τομή να τη χρησιμοποιήσουν. Πάντα τέτοια εύχομαι Φιλικά Κατερίνα Ζαρίφη
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.