Μερικές Ερωτήσεις

Εικόνα Agrianitis
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του NOESI.gr καλή σας μέρα. Για να μην ψάχνετε και τρώτε τον χρόνο σας υπενθυμίζω πως έχω ένα παιδάκι που τον Νοέμβριο κλείνει τα 3 χρόνια με διάγνωση κάτι μεταξύ pdd-nos και αυτισμό πλησιάζει δηλαδή περισσότερο στον αυτισμό. Επειδή για κάποιες αποφάσεις που έχω πάρει για το παιδί με προβληματίζουν και δεν ξέρω αν είναι σωστές θα σας παρακαλούσα να έχω γνώμη σας. Αρχικά σας λέγω πως ο μικρός μου Charley είναι κατά την γνώμη μου ένα όμορφο παιδάκι που δεν δείχνει πως έχει κάτι. Είναι πανέξυπνος και λέει πολύ λίγες λέξεις που δεν ξέρω αν παπαγαλίζει ή τις εννοεί. Όταν του λες κάτσε κάτω, άναψε τα φώτα, έλα να φας, πάμε άτα, και διάφορες άλλες λέξεις στα Ελληνικά ή τα Ολλανδικά καταλαβαίνει και αντιδρά ανάλογα. Μπορεί δε να χειρίζεται όλες τις ηλεκτρονικέ συσκευές του σπιτιού. Η διάγνωση του έγινε σε ένα ειδικό κέντρο για αυτισμό στην Ολλανδία και διασταυρώθηκε και στην Γαλλία από μια Αμερικανίδα καθηγήτρια ειδική στον αυτισμό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: 1. Παράλληλα με όλες τις εξετάσεις ζητήθηκε να γίνει και μαγνητική που για να γίνει πρέπει να κοιμίσουν το παιδί για μην κουνιέται. Πρέπει ακόμα να του πάρουν νωτιαίο μυελό για μια εξέταση. Eγώ φοβούμενος την νάρκωση δεν δέχτηκα να γίνουν προς το παρόν μιας και εδώ καμιά φορά γίνονται λάθη. Εδώ θέλω και την άποψη σας. 2. Ποια είναι τα όρια του παιδιού; Πόσο πρέπει να τον πιέσεις να φάει πόση ποσότητα; Εδώ οι απαντήσεις των ειδικών είναι γενικές και το πρόβλημα το έχω εγώ και όχι ο γιατρός. Αν το παιδί δεν φάει εγώ πονάω και όχι ο γιατρός. Θα ήθελα και εδώ μια άποψη. 3. Εδώ μέσα άκουσα κάτι για βαρεία μέταλλα το οποίο και εδώ οι γιατροί δεν τα παραδέχονται. Άκουσα επίσης για Berard και Tomatis και Ντόμαν Ντελακάτο. Για αυτά δεν έχω ψάξει. 4. Πόση ελευθερία πρέπει να δώσω στο παιδί πότε πρέπει να επιμένω για κάτι πότε να τον βάλω τιμωρία. 5. Στο ειδικό σχολείο που πάει ζήτησα και μας γράφουν τι τρώει κάθε μέρα. Στο σπίτι τρώει το πρωί πριν φύγει 180 γρ. γάλα με διάφορα δημητριακά και πίνει και έναν χυμό πορτοκάλι 280 γρ. στο σχολείο μας λένε πως τρώει μισή φέτα ψωμί λίγο τυρί και διάφορα ψιλοπράγματα. Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι τρώει στο σχολείο και δεν τον πλακώνουν στις καραμελίτσες να μην τους ενοχλεί; Η γυναίκα μου ως Ολλανδέζα τους πιστεύει εγώ ως Έλληνας όχι. 6. Τι γίνετε όταν τον πιάνει κάτι σαν υστερία και φωνάζει και χτυπιέτε όταν δεν συμφωνούμε με κάτι που θέλει αυτός ή του λέμε όχι για κάτι. Σήμερα το πρωί λόγου χάριν δεν πήγε σχολείο γιατί κάθε Τετάρτη δεν πάει, προσπάθησα να τον αλλάξω γιατί κατουρήθηκε και δεν ήθελε φώναζε και χτυπιόταν . Τον άλλαξα με το ζόρι και μετά δεν ήθελε να τον πλησιάσω. Τον έβαλα στο κρεβάτι του και μετά από λίγο ηρέμησε. Πήγα να ανοίξω την πόρτα και άρχισε και ούρλιαζε. Αυτές είναι οι απορίες μου που μπορεί να κάνουν τους πιο εμπείρους να γελάνε. Όχι βέβαια από κακία γιατί εδώ μέσα όλοι αγαπάμε κάτι.

Σχόλια

Παναγιώτη

Εικόνα Angela Papastavrou
Παναγιώτη μου, καλημέρα. Ελπίζω να είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση γιατί εγώ είμαι χάλια!! Τέλως πάντων! Θα σου απάντήσω σε αυτά που ξέρω για την μαγνητική που κάναμε και εμείς πριν 3 μήνες με νάρκωση ΔΕΝ είναι επικίνδυνη και διαρκεί μόλις μισή ώρα μαζί με την ανάνηψη και είναι πολλη χρήσιμη εξέταση! Σε συμβουλεύω να την κάνετε απλά αν θέλεις μια μέρα πριν πήγαινε μόνος σου να δεις τι γίνεται εκεί ...ξέρεις εσύ με πονηριά, δήθεν και ρώτα να μάθεις! Για το φαί προς Θεού μη τον ζορίζεις όταν πεινάει θα φαει, τώρα για τον παιδικό μια εξόρμηση σε ανύποπτο χρόνο σαν Έλληνας δύσπιστος επιβάλλεται! Όταν τα παιδιά μας τα πιάνει υστερία κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τίποτα επιμένεις για λίγο αν συνεχίζει τότε δεν μιλάς καθόλου, δεν δίνεις σημασία μέχρι να τους περάσει η κρίση γιατί εκείνη τη στιγμή κατεβάζουν τα ρολά και δεν ακουνε τίποτα! Αργότερα που θα ηρεμήσει τα ξαναλέτε! Αυτά από δική μου πείρα με τον Νεκτάριο!
like0

Angela σε ευχαριστώ

Εικόνα Agrianitis
Σε ευχαριστώ μου δίνεις κουράγιο.
like0

Mερικές απαντήσεις

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Σαφώς αυτά τα παιδιά πρέπει να τα αντιμετωπίζεις διαφορετικά. Και αναφέρομαι στις κρίσεις που τα πιάνουν και φωνάζουν, κουνιούνται, κλαίνε, δεν θέλουν ούτε να τα ακουμπήσεις. Εκεί πρέπει να έχεις τη λογική να παραμερίσεις μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Δεν είναι ότι θέλουν να το κάνουν, αλλά είναι τρόπος έκφρασης που βγάζουν προς τα έξω, προς εμάς για να μας δείξουν ότι θέλουν κάτι, έχουν άποψη για αυτό που ζητούν, απλά δεν ξέρουν πως να μας το επικοινωνήσουν. Εδώ οι γονείς πρέπει να κάνουν καλή δουλειά, αποδεικνύεις στο παιδί ότι το καταλαβαίνεις, το ηρεμείς και συνεχίζεις. Οσον αφορά τη μαγνητική από εμπειρία θα σας πω ότι και μεις στην Ειρήνη την κάναμε και φυσικά την υπνώσαμε γιατί διαφορετικά δεν κάθεται το παιδί, και ... μη το φοβάστε κάντε το αν πρέπει. Προσωπικά είμαι υπέρ της θεωρίας της ειδικής δίαιτας που συμπεριλαμβάνει και τα βαρέα μέταλλα. Θα σας πω ότι οι διαφορές που είδαμε στην Ειρήνη ήταν μεγάλες και παρόλο που φαίνεται δύσκολο τα πήγε περίφημα και έχει κιόλας παχύνει χωρίς να τρώει όλα αυτά τα περιττά που τόσο αρέσουν βέβαια σε όλα τα παιδιά. Οι ειδικές εξετάσεις που κάναμε στον γιατρό στην Ιταλία - μόλις πήραμε τα αποτελέσματα από την Αμερική - έδειξαν ότι η Ειρήνη έχει κάποιους μύκητες που εμποδίζουν την ανάπτυξή της -πάντα νευρολογικά μιλάω - και από ότι κατάλαβα καλά της λείπουν κάποια ένζυμα που πρέπει να της τα χορηγήσουμε με βιταμίνες. Λεπτομέρειες όμως θα σας πω μετά την επίσκεψή μας στην Ιταλία 6 και 7 Νοεμβρίου. Για την μέθοδο της ακουστικής ολοκλήρωσης ενημέρωσα πρόσφατα το Νόηση για τα αποτελέσματα της Ειρήνης. Σημαντικές αλλαγές που τις βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Το παιδί πρέπει να τρώει έστω λίγο αλλά σωστά και νομίζω ότι αυτά τα παιδιά δεν θέλουν πίεση ούτε τιμωρία. Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο, πάντα όμως σας μιλάω προσωπικά βάση της εμπειρίας μου από την περίπτωση της Ειρήνης Φιλικά Κατερίνα Ζαρίφη
like0

Ευχαριστώ Κατερίνα

Εικόνα Agrianitis
Σε ευχαριστώ για την Βοήθεια.
like2

Βιβλιογραφία

Εικόνα vps
Καλημέρα σας. Σκέφτηκα να σας συστήσω αυτή την ιστοσελίδα. Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα το βιβλίο της "Αυτισμός". Προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό. Grandin, Temple Διάγνωση: Αυτισμός Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο γραμμένο από ένα αυτιστικό άτομο που έχει "αναρρώσει". Η ικανότητα της Τεμπλ να μεταδίδει τα βαθύτερα συναισθήματα και τους φόβους της, μαζί με την ικανότητα της να εξηγεί τις πνευματικές της διεργα σίες, θα δώσουν στον αναγνώστη μια βαθιά γνώση του αυτισμού που πολλοί λίγοι έχουν επιτύχει. ISBN: 960-344-079-5. Τιμή: €11. Σελίδες: 216 Βιβλιοπαρουσίαση: Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ
Από τη σελίδα του NOESI.gr: Βιβλία για τον Αυτισμό
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.