Γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
«...Μα καλά... γιατί θέλεις να κρατήσεις μαζί σου ένα παιδί, που μόνο στεναχώριες και έγνοιες θα σου φέρει; Τι σου φταίνε τα άλλα παιδιά σου να ντρέπονται για όλη τους τη ζωή; Δεν καταλαβαίνεις τι προβλήματα θα δημιουργήσεις...» «...Η μόνη λύση που υπάρχει είναι να τον βάλεις σε ένα ίδρυμα και να μη τον δεις ποτέ πια... διαφορετικά θα παιδεύεσαι μία ζωή...»
    Μία μητέρα αναφέρει ότι ακόμη και σήμερα θυμάται τα λόγια του ιατρού της.
Απόσπασμα από έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Κοινωνική Εργασία" (τεύχος 81): Αρώνη, Δ. (2006). Οι ανάγκες και οι απόψεις των γονέων για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους με νοητική υστέρηση. Εικονίδιο με ένα χέρι που δείνει ένα φύλλο χαρτίΕάν είστε γονέας ή κηδεμόνας και ενδιαφέρεστε να λάβετε ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο ολόκληρου του παραπάνω άρθρου, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό "Κοινωνική Εργασία", επικοινωνήστε σχετικώς με το NOESI.gr.

Σχόλια

καλά ποιος του έδωσε το ... δίπλωμα ?

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό του " γιατρού " που είπε αυτά τα λόγια !! Αν είναι για κάτι που ευχαριστώ το Θεό είναι για την ύπαρξη του Δημητράκη μου στην ζωή μας. Με έχει κάνει ανθρωπινότερη, δυνατότερη, πιο ευαίσθητη και το λέω και το πιστεύω. Τα παιδιά με ειδικές ικανότητες είναι οι άγγελοι του Θεού στην γη μας. Είναι ψυχούλες γεμάτες αγάπη. Αυτός ο γιατρός, αν ασκεί ακόμα το επάγγελμα του, θα πρέπει αν παραιτηθεί αμέσως. Μαίρη Βελλή Μητέρα 9 χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση.
like1

Έξω από τον χορό

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Πείτε τα εσείς οι γονείς, γιατί άμα τα λέμε εμείς οι "επαγγελματίες", ο αντίλογος από "ειδικούς" σαν τον περίφημο ιατρό εδώ, είναι ότι "έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε"! Να σας πω την αλήθεια στην παραπάνω δήλωση του ιατρού πιο πολύ με ενοχλεί αυτό το "τι σου φταίνε τα άλλα παιδιά σου" και το "δεν καταλαβαίνεις τι προβλήματα θα δημιουργήσεις"! Άντε μετά να "δεθεί" μία οικογένεια, αν ξεκινά έτσι. - agkou of noesi.gr :)
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.