Γιατί στα αγγελούδια μας...

Εικόνα Γιάννης
Εδώ και 6 μήνες μετά από εξετάσεις διαπιστώσαμε ότι ο γιος μας έχει αυτισμό. Μπήκα και εγώ στο NOESI.gr για να γνωριστώ με γονείς που έχουν το πρόβλημα από πιο παλιά και να μου πουν για την εξέλιξη των παιδιών τους.

Σχόλια

Το "γιατί" δεν ξέρω να σου πω

Εικόνα vasso_63
Το "γιατί" δεν ξέρω να σου το πω, δεν μπόρεσα να απαντήσω ούτε στα δικά μου αμέτρητα "γιατί"... Αυτό όμως που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι αν ξεκινήσεις να κάνεις τα απαραίτητα μαθήματα (έτσι λέμε εμείς τις συνεδρίες με τον δικό μου γιο)να είσαι σίγουρος ότι θα βλέπεις μεγάλη βελτίωση κάθε μέρα που θα περνάει. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου 6 χρόνια. Πολύ δύσκολα στην αρχή και δεν σου κρύβω με πολυ μεγάλη απαισιοδοξία απο μέρους μου. Οι πρώτοι 6 μήνες ήταν εφιάλτης γιατί δεν είχε σχεδόν καμία επαφή με το περιβάλλον, δεν μιλούσε καθόλου και το μόνο που έκανε ήταν να ουρλιάζει για το κάθε τι. Σήμερα πηγαίνει στο σχολείο έμαθε να γράφει, να διαβάζει και μπορούμε να μιλάμε για τα καθημερινά μας αρκετά καλά. Οπωσδήποτε έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας,αλλά έχουμε σύμμαχο πλέον την ελπίδα για ένα καλύτερο κάθε μέρα αύριο. Αυτό θα σου έλεγα, σαν τέλος, να έχεις ελπίδα και να είσαι έτοιμος να αγωνιστής. Αν πιστεύεις ότι μπορώ να σε βοηθήσω με κάποιο τρόπο που πιθανόν δεν περνάει αυτή την στιγμή απ το μυαλό μου θα είμαι εδώ.
like3

Ξεκινήσαμε

Εικόνα Γιάννης
Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ξεκινήσαμε αμέσως τις συνεδρίες και ήδη μετά από τόσο καιρό η βελτίωση είναι αισθητή. Και στον παιδικό σταθμό και στο σπίτι, η επαφή με το περιβάλλον και με τα παιδάκια έχει ξεκινήσει καλά. Δε μιλάει ακόμη αλλά δεν ούρλιαξε ποτέ και δεν είχε ποτέ επιθετικές τάσεις, ούτε στο σπίτι αλλά ούτε και στον σταθμό. Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και περιμένω με χαρά να τα ξαναπούμε.
like2

Κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό

Εικόνα Maxelgr
Γεια σου Γιαννη ειμαι και εγω μια μαμα που εχει παιδακι με αυτισμο. Το πηγαμε στην αναπτυξιολογο οταν ηταν 3 χρονών τωρα ειναι 6 χρονών. Εχει καλυτερεψει, μπορω να πω, η κατασταση του αλλα, οπως λες και συ, εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. Πηγαινει σε ειδικο σχολειο εδω και 2 χρονια. Αυτο ομως που με ανησυχει ειναι το εξης: ειναι πολυ νευρικος και αυτοτραυματιζεται.. δαγκωνεται... χτυπαει το κεφαλι του... τσιμπιεται. Αυτο με αγχωνει και με στεναχωρει αφανταστα ομως μεσα μου πιστευω πως θα το ξεπερασει και θα ειναι πολυ καλυτερος. Ευχομαι και στο δικο σου το παιδακι ολα να πανε καλα και να το δεις οπως εσυ ποθεις.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.