Επίδομα Πρόνοιας και άλλα επιδόματα αναπηρίας 67%

Εικόνα Roula K

Καλησπέρα σε όλους σας. Μτά από 12 χρόνια αποφάσισα να πάρω γνωμάτευση απο την πρωτοβάθμια επιτροπή για το ποσοστό αναπηρίας του Ανδρέα. Αφού μας ήρθε το περιβόητο χαρτί στα χέρια μας (αναπηρία 67% για διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή - αυτισμός) αποφάσισα να διεκδικήσω πράγματα που τόσο καιρό είχα αφήσει στην άκρη (η αλήθεια έιναι ότι κάπου μέσα μου πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε γνωμάτευση, γιατί θα ξυπνούσα μια μέρα και όλα θα ήταν ένα κακό όνειρο...). Μετά από αρκετή έρευνα ανακάλυψα ότι είναι ελάχιστες οι παροχές που υπάρχουν σχετικά μ'αυτό.

  • Η κάρτα για τα ΜΜΜ έχει όριο οικογενειακού εισοδήματος τα 29.000€
  • O ΟΤΕ παρέχει μια έκπτωση 16 € μόνο για παλαιού τύπου γραμμές internet, όπου αν συμβεί αυτό είναι με χρονοχρέωση οπότε δεν συμφέρει καθόλου
  • H θέση στάθμευσης αφορά μόνο αναπηρικά αυτοκίνητα και όχι τα συμβατικά για τα οποία μπορούν να βγάλουν το σήμα μόνο οι ανάδοχοι γονείς ή οι υιοθετούντες και όχι οι φυσικοί (όπως μου είπαν πρέπει να αλλάξει η απόφαση αυτή γιατί είναι άδικη!).

Το ερώτημά μου είναι σχετικά με το επίδομα που δίνει η Πρόνοια. Μπορεί κάποιος να μου πει τι προϋποθέσεις χρειάζονται καθώς και που πρέπει να απευθυνθώ για να κάνω αίτηση; Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει τι άλλες παροχές υπάρχουν, θα βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ πολύ, Ρούλα

Σχόλια

Θέση στάθμευσης

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Όσον αφορά την θέση στάθμευσης μπορείς να το παλέψεις με τον δήμο σου. Εγώ το πάλεψα και μάλιστα το απαίτησα διότι το θεωρώ θέμα αξιοπρέπειας του Δήμου που ανήκω να στηρίζει τις οικογένειες με αναπηρία. Αυτό που χρειάστηκε είναι ένα χαρτί απο την υγειονομική επιτροπή οτι δικαιούμαστε αμάξι αναπηρικό λόγω της αναπηρίας του Οδυσσέα και την απόφαση της επιτροπής για την αναπηρία. Επειτα έγινε εισήγηση και πέρασε δημοτικό συμβούλιο οου και εγκρίθηκε το αίτημά μου. Να θυμάσαι πάντα οτι θα πρέπει να παλεύεις για τα πάντα και να απαιτείς τα αυτονόητα.
like3

Θέση στάθμευσης

Εικόνα πετρος
Γεια σου Ελπιδα. Εγω πηγα στον Δημο για θεση σταθμευσης και μου το κοψανε κατηγορηματικα οτι αν δεν εχεις αναπηρικο αμαξι δεν δικαιουσε. Πώς τα καταφερες; Και την θεση την υπέδειξες εσύ, αυτην που σε βολευε ή σου την έβαλαν αυτοί, όπου ήθελε το Δημοτικο Συμβουλιο; Και κατι αλλο, μου ζητησαν και καρτα σταθμευσης μαζι με κατι αλλα δικαιολογητικά. Και τα παρατησα ολα και δεν ασχοληθηκα αλλη φορα, αν και μου είναι χρησιμη η θεση, λογω του προβληματος του γιου μου.
like4

Κάρτα Στάθμευσης

Εικόνα Roula K
Καλησπέρα, Την κάρτα στάθμευσης την εκδίδει το Υπ.Μεταφορών. Εγώ που το προσπάθησα μου είπαν ότι είναι μόνο για αυτοκίνητα που είναι αναπηρικά, ή για συμβατικά μόνο για υιοθετούντες γονείς ή ανάδοχους. Για τους φυσικούς γονείς έχει γίνει παράλειψη (!)στο Προεδρικό Διάταγμα και δεν προβλέπεται τίποτα, αλλά παρ'ολ'αυτά δέχθηκαν την αίτησή μου γιατί τις μαζεύουν να δείξουν πόσοι πολλοί είμαστε, μήπως και το αλλάξουν. Κάνε τον κόπο και επικοινώνησε με την κα Πολίτη στο 210-3728106-7. Είναι προϊσταμένη (και εξαιρετικός άνθρωπος) στο Τμήμα Συντονισμού Θεμάτων ΑΜΕΑ του υπουργείου. Τα χαρτιά που χρειάζονται είναι: 1. Αίτηση που θα την φτιάξεις εσύ όπου θα αναφέρεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου. 2. Γνωμάτευση των ΚΕΠΑ 3. Φωτοαντίγραφο άδεις οδήγησης 4. Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας του οχήματος 5. Δελτίο ταυτότητάς σου Το fax για να τα στείλεις είναι το 210-3728165. Φιλικά,
like2

Πού πρέπει να τρέξεις για το επίδομα

Εικόνα anna hliopoyloy
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ AGELMAN ΕΤΡΕΧΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΤΕΛΝΑΝ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΚΕΠΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΟΧΙ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!!!!!
like3

Όπως γνωρίζεις το επίδομα βαίνει προς κατάργηση

Εικόνα pavlos
Όπως γνωρίζεις το επίδομα πρόνοιας βαίνει προς κατάργηση. Ο σεβασμός στην αναπηρία! Τέλος πάντων, θα χρειαστείς οπωσδήποτε γνωμάτευση του ΚΕΠΑ. Να λάβεις υπόψη σου οτι το Σεπτέμβριο του 2011 ζήτησα παράτηση για την καταβολή του επιδόατος. Πήγα στο ΚΕΠΑ, μου δώσανε ραντεβού για την υποβολή των ιατρικών γνωματεύσεων Νοέμβριο του 2011, περίπου τον Απρίλιο του 2012 περάσαμε Επιτροπή και τον Ιούνιο του 2012 πήρα τη γνωμάτευση. Οφείλω, όμως, να πώ οτι οι γιατροί της υγειονομικής επιτροπής μας αντιμετώπισαν με κατανόηση και κατάλαβαν τη σοβαρότητα του προβλήματος.
like3

Να μην γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν

Εικόνα πετρος
να μην γραφουμε πραγματα που δεν υσχειουν το επηδομα δεν θα καταργηθη απλοσ θα βαλουν εισοδηματηκα κρητηρια οποσ εινε και το σοστο να το περνουν αυτη που το εχουν πραγματηκη αναγκή.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.